REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

AMENINȚĂRI cu MOARTEA și URMĂRIRI prin CARTIER, între VÂRSTNICI

AMENINȚĂRI cu MOARTEA și URMĂRIRI prin CARTIER, între VÂRSTNICI

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 1727

O femeie a solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, un ordin de protecție pentru fostul soț, în baza unui conflict existent, aceasta acuzându-l pe bărbat că o agresează psihic cât și verbal ori de câte ori îi iese în cale. După o perioadă de conviețuire de 50 de ani, cei doi și-au separat drumurile însă se pare că bărbatul încă mai speră că îi va recâștiga inima femeii, după fiecare întoarcere de la birt.

Cum s-a petrecut totul

O relație de 50 de ani dintre un el și o ea s-a încheiat, cu un divorț, în luna noiembrie a anului 2019. Cu toate acestea, bărbatul are o dorință arzătoare de a se împăca cu fosta soție încât s-a ajuns… la un ordin de protecție. Bărbatul ar fi muncit ani de zile în străinătate pentru familie, însă, din pricina comportamentului agresiv, inevitabil, divorțul s-a produs. Acum, femeia a explicat instanței că îi este foarte frică de fostul soț. De partea cealaltă, bărbatul arată că nu poate înțelege de ce fostei soții îi este frică de el, ar spus multe lucruri, într-adevăr, dar la supărare, după ce a consumat băuturi alcoolice, la restaurant.

Motivația femeii în instanța: amenințări cu moartea… din dragoste

La interpelarea instanței, femeia a arăt că, în urma divorțului, fostul soț este extrem de violent, o amenință cu moartea, o aleargă prin cartier, o urmărește peste tot. Ultimul incident cu amenințări ar fi fost la începutul săptămânii trecute. Bărbatul a ieșit cu fiii săi la restaurant, acesta spunându-le că vrea să o omoare pe femie, că va merge cu levierul, va sparge geamurile și o va omorî. Înaintea acestui ultim eveniment, imediat după ieșirea din starea urgență femeia a ieșit din casă și a fost alergată prin cartier de către fostul soț care îi cerea să se împace cu el. Aceasta este pensionară și locuiește cu băiatul fiului său.

Bărbatul i-a dat dreptate femeii: i se face dor de casă și de soție

Pensionarul a spus în fața instanei că în mare parte este adevărat ce a spus fosta soție, inclusiv ceea ce a arătat aceasta cu privire la incidentul de la restaurant. Tot acesta a mai amenințat-o pe femeie pentru că i-a trimis un pachet de cafea pe care l-a refuzat. Este supărat și în legătură cu divorțul, întrucât a muncit mulți ani în străinătate, iar femeia i-a cerut divorțul în urma căruia aceasta a rămas în casă, iar el în garsonieră. Uneori i se face dor de casă și de soție, a mai spus acesta. La începutul lunii iulie, bărbatul a mers la fosta soție acasă și i-a propus să se respecte reciproc și să nu îl mai blocheze pe telefon.

Ce a decis instanța

Față de toate acestea, instanța a reținut că există o stare de pericol din cauza actelor de violență verbală și psihologică ale vârsnicului și că, pentru îndepărtarea stării de pericol reale, concrete și actuale, se impune emiterea unui ordin de protecție pentru o perioada de 4 luni, bărbatul fiind obligat să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victimă dar și de domiciliul acesteia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ala nu se potoleste
1
0
s a o prinda si apoi sa i dea drumul iar prin curte, iar so...!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272