REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

AMENZI ÎN RÂNDUL ȘOFERILOR ÎN STAȚIUNEA MAMAIA: Staționările neregulamentare se plătesc!

AMENZI ÎN RÂNDUL ȘOFERILOR ÎN STAȚIUNEA MAMAIA: Staționările neregulamentare se plătesc!

Replica API 10 august 2019 | 01:15 320

Șoferii au fost luați în vizor de către Poliția Locală în stațiuna Mamaia. În data de joi, 8 august a.c., conducătorii auto au fost sancționați pentru că au parcat neregulamentar, pe locul destinat taximetriștilor. Sancțiunile au survenit în cadrul unei activități desfășurate pe raza stațiunii privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

În cadrul unei activități desfășurate pe raza Stațiunii Mamaia, pe data de 8 august a.c., lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au constatat 11 fapte contravenționale, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, din care 10 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost încheiate pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde sau cu această destinație și o faptă contravențională pentru campare într-un loc în care acest lucru este interzis.

De asemenea, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar în stațiile de transport public persoane în regim de taxi de pe faleza de promenadă a Stațiunii Mamaia.

Oamenii legii au constatat, în limita competențelor conferite de lege un număr de 8 încălcări ale legislației rutiere, după cum urmează:

- 1 pentru oprire neregulamentară, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 7 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Atragem atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat!

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.Totodată, trebuie avut în vedere de către participanții la trafic că oprirea / stationarea neregulamentară, polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor în cauză, scopul fiind fluidizarea traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau marcajelor rutiere. În cazul celor care staționează pe spatiul verde, potrivit art.9, pct.38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, încălcarea acestor prevederi legale se sancționează cu o amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei- persoane fizice, iar persoanele juridice cu o amendă contravențională cuprinsă între 500-1.000 lei.

Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant, transmit poliţiştii locali.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie politia licala
0
0
Politi lo ala infractoare.... Este un abuz in serviciu aplicarea de sanctiubi la OUG 195 din 1995...
0
1
Foarte bine fac. Retardatii de mai jos care se plang ca nu exista locuri de parcare sa inceapa sa le numere. Dar romanu cand trebuie sa plateasca pt parcare sau pt faptul ca nu parcheaza regulamentar protesteaza. Cand ajunge in vest mucles, tace si inghite. Faleza din mamaia e plina de masini. Ar trebui sa fie numai pietonala si pista biciclete. Ar trebui amendati si vanzatorii cu tarabe amplasate langa pista astfel incat cumparatorii stationeaza exact pe pista. La fel si cei cafe inchiriaza tot felul de biciclete pe doua, 3 sau patru roti pentru copii, reprezentand un pericol f mare de accide
1
0
Pai si daca parchezi regulamentar platesti
0
1
Bravo. Puneti civilizatie in oras si mamaia. Parcari aiurea. Gratare si mese in strada Muzica galazie atat in strada cat si in apartamente. Mizerie. Tiganie. Etc. cu asta trebuie sa se ocupe politia locala daca vrea respectul oamenilor
9
2
in statia ''Dobrogea'' sunt parcate permanent masini in statia de taxi , cea de la Cuget Liber . Unde e politia locala , ca sa iau un taxi spre gara trebuie sa traversez la Oxford , sa pierd mult timp . Verificati toate stationarile ilegale . Pe unirii sunt parcate pe trotuar , la colt de strada , noi cum ne asiguram , ca nu vedem nimic ??????
3
6
asta fafe politia locala:hinghereste pe cineva care a oprit un minut,dar de tiganii care vind tigari nu se ating,nu.i vad,au probleme la ochi.In mangalua vind tiganii tigari str ion creanga,blc5,ap3,din casa,la abonament.Nimeni nu.i vede,iar cind este chemata politia la gratare,deranjarea ordinii publice,nu face nimic.A doua zi tiganimea reia galagia,politia isi ia spaga. Muriti ba!
7
2
Nu se lasa imbecilii si amendeaza tot ce misca!
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272