REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AMENZI MARI pentru nerespectarea legii antifumat: 5 dintre localurile sancţionate riscă să fie închise!

AMENZI MARI pentru nerespectarea legii antifumat: 5 dintre localurile sancţionate riscă să fie închise!

Replica API 6 martie 2017 | 08:48 303

Nu e de joacă

Nu e de joacă

În urma sesizărilor făcute de către cetăţeni, precum şi în urma articolelor publicate de ziarul „Replica” pe tema fumatului în locuri nepermise, poliţiştii locali constănţeni au demarat o acţiune de verificare a localurilor de tip bar, şi nu numai, în municipiul Constanţa. În urma verificărilor, zece agenţi economici - persoane juridice - au fost sancţionate pe fondul nerespectării legii fumatului.

Patronii de cafenele, baruri şi cluburi din municipiul Constanţa au intrat în vizorul autorităţilor locale! Atât poliţiştii locali, cât şi jandarmii, pompierii din cadrul ISU Dobrogea şi poliţişti din cadrul MAI, efectuează periodic controale în localuri pentru a verifica dacă se respect sau nu legea antifumat, lege intrată în vigoare în luma martie a anului trecut. Aºadar, în perioada aprilie 2016 - februarie 2017 poliţiştii locali au aplicat un număr total de 25 sancţiuni contravenţionale în valoare de 150.000 lei.

Persoanele juridice care administrează spaţiile în care fumatul este interzis au fost amendate conform legii 15/2016 privind modificarea şi completarea legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun. Astfel, 20 de operatori economici se aflau la prima abatere şi ceilalţi 5 agenţi economici - la cea de a doua abatere. Printre localurile verificate de poliţişti se află cele situate în zona centrală municipiului, pe arterele principale şi nu numai. Sancţiunea pentru prima abatere este de 5.000 lei, pentru cea de a doua abatere este de 10.000 lei şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei, iar dacă se ajunge la cea de a treia abatere - 15.000 lei şi închiderea unităţii.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Restaurant integra e o mizerie... Trebuie inchis acel local , impreuna cu patronul ! Isi bat joc de angajati ...
0
0
Acum ca s'au deschis terasele...nefumatorii vor sta tot inauntru sau vor iesi cu noi afara?
2
0
La new pizzico nu se mai fumeaza
1
0
Ptr.Andrei&Corina:De ce suferi de grija altuia carciumar frustrat care stai cu cantina ta goala ca miroase a mucegai,mancarea este prost gatita,personalul serveste prost si crezi ca nu ai clienti ca la tine nu se fumeaza!Si peste o luna cand se va fuma pe toate terasele tot gol va fi la tine .Crazy,CinCin,NewPizoco,Entourage,MarcoPolo au avut mereu clienti mai multi ca la tineFOMISTULE!
1
1
Eu am fost la integra si se fuma fara retinere.Am inteles la patronul are pe cineva bazat in spate.
0
0
am fost sambata,mar 04,in Marco Polo...s-a fumat ca pe stadion, ospatarii incurajeaza clientii sa fumeze!
3
2
Crazy, CinCin, NewPizico, Entourage etc etc. se fumeaza fara oprire
2
0
Tzara de sifoane
5
1
John ti au bagat makidonii bilele n cur de ai probleme cu ei? Luatea r mortii n gashca loor de buretzar!
2
3
Poate ne ajuta replica si aflam care sunt complexatii care se scoala zilnic cu poola de machidon in gura si comenteaza aiurea in tramvai.. ce ai john ti a fotot vreun machidon femeia ?!
9
6
in Clubul Max din Costinesti se fumeaza fara restrictie impreuna cu angajatele.Clubul detine jocuri de noroc,biliard si bar
5
0
sa le inchida frate ca sutn satul de machedoni nespalati , sincer sa vina DIASU si cine fumeaza sa le rupa capu direct .
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108