REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 27 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6315
16.3° Constanța Luni, 27 Martie 2023 Anul XX Nr. 6315

Amenzi uriașe pentru șoferii care pleacă la drum fără să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă

Amenzi uriașe pentru șoferii care pleacă la drum fără să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă

A.V. 29 ianuarie 2023 | 00:00 911

Pregătirea mașinii pentru drum diferă pe timp de iarnă față de perioadele călduroase. În cazul în care ninge sau carosabilul este acoperit de gheață, poliția rutieră recomandă șoferilor să conducă preventiv și să nu meargă cu viteză.

Amenzi uriase pentru soferii care pleaca la drum fara sa isi echipeze masinile cu cauciucuri de iarna

Amenzile pentru lipsa cauciucurilor de iarnă ajung la 3.000 de lei

Cea mai importantă regulă pe care conducătorii auto trebuie s-o respecte în această perioadă este să se asigure că automobilele sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Acest lucru nu este doar o recomandare, ci o obligație cuprinsă în lege. În situația în care se constată că un conducător auto a circulat pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheață fără cauciucuri de iarnă, acesta riscă o amendă cuprinsă între 1.300 și 3.000 de lei. De asemenea, certificatul de înmatriculare al autovehiculului va fi reținut. În cazul în care se circulă pe porțiuni de drum mai dificile sau care nu au fost deszăpezite în prealabil, se recomandă folosirea lanțurilor de iarnă.

Amenzi uriase pentru soferii care pleaca la drum fara sa isi echipeze masinile cu cauciucuri de iarna

Ce trebuie să verifice șoferii înainte să plece la drum pe timp de iarnă

Totuși, utilizarea lanțurilor pe asfalt nu este chiar cea mai bună idee, pentru că pot fi afectate direcția, amortizoarele și anvelopele autoturismului. La venirea sezonului rece, este recomandată verificarea antigelului, care are rolul de a proteja instalațiile mașinii împotriva înghețului. De asemenea, venirea frigului poate afecta performanțele bateriei cu până la 50%. În diminețile cu temperaturi mai scăzute de -8 grade Celsius, este indicat să fie pornite lumile pentru câteva minute, înainte de ”prima cheie”. Prin acest truc, bateria se va încălzi înainte de acționarea demarorului.

Sfaturi pentru un drum mai lung în sezonul rece

În cazul unei călătorii în afara orașului, șoferii sunt rugați să verifice în prealabil starea traseului și dacă nu există drumuri oprite circulației sau blocate.

Se mai recomandă o rezervă mai mare de combustibil, și o mică ”trusă” formată din săculeți de nisip și o lopată de zăpadă. Nu în ultimul rând, pentru o bună vizibilitate se recomandă un lichid de parbriz de iarnă, înlocuirea ștergătoarelor uzare și curățarea prealabilă a gheții depuse pe geamuri, conform fanatik.ro

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi, participantii la trafic, rugam Legiuitorii si Politia sa retina talonul, placutele si... inclusiv Permisul pt 6 luni, celor care circula fara asigurarea obligatorie
0
0
Sa intelegem ca nu se mai pot folodi decat cauciucurile de iarna ? Cu cele All Season ce facem ? le punem pe foc ?
0
0
boschetarii saraci nu au nici asigurare,toate tigaile afumatoare pe sosea.pulitia,mai scoateti ba din rable,luati.le talonul!!!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
21333614235
5/49
172423372234
joker
5253282912