REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Amenzi usturătoare pentru afaceriștii care-și neglijează terenurile! Video

Amenzi usturătoare pentru afaceriștii care-și neglijează terenurile! Video

Cristina BĂRBUCEANU 29 octombrie 2022 | 00:00 1047

În ultimii ani, orașul Constanța s-a umplut de construcții. Investitorii sunt numeroși, iar șantierele par să nu se mai termine. La polul opus, există și terenuri kilometrice, pe care nu se construiește nimic de ani buni, ele fiind acaparate de vegetație, gunoaie și de un miros îngrozitor. Problema cea mai mare este că aceste terenuri se află fix pe marginea celor mai circulate artere și sunt neîngrijite, părăsite de cei care aparent le dețin. Gardurile și plasele care le împrejmuiesc arată într-o stare deplorabilă, trotuarul din fața lor la fel. Un astfel de teren se află la intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei, iar un altul pe Bulevardul Mamaia nr. 151-153. Amândouă se află în administrarea unor privați care ar trebui să fie aspru sancționați că nu se îngrijesc de propriile terenuri. Proprietarii de terenuri îngrădite sau neîngrădite sunt pasibili de amenzi uriașe, dacă pe acestea sunt depozitate gunoaie, ori este crescută vegetație abundentă.

Pe marginea marilor bulevarde, terenurile kilometrice sunt uitate de proprietari

În Municipiul Constanța sunt numeroase terenuri pe care se construiește. De la zi la zi, noi clădiri se ridică, cele mai multe pe spațiile verzi. Din păcate, în oraș, în zone foarte circulate se găsesc și terenuri kilometrice, pe care zac gunoaie, vegetația este foarte crescută și din ea iese un miros îngrozitor de materii fecale.

Totodată, plasa verde și gardul care împrejmuiesc aceste terenuri se află într-o stare avansată de degradare, trotuarul din jurul terenului fiind și el plin de buruieni și gunoaie.

Video:

Trecătorii suportă mirosul infernal rezultat în urma șederii câinilor vagabonzi pe terenurile private

Un teren deosebit de mare și acaparat de buruieni se află fix lângă o stație de autobuz, terenul fiind situat în kilometru 4-5, la intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei. Trecătorii susțin că pe teren se afla înainte o casă care a fost demolată, apoi terenul a fost scos la vânzare. În prezent, terenul este plin de buruieni și gunoaie, care zac mai bine de 10 ani, conform celor transmise de locuitori.

Un caz similar este și terenul abandonat de pe Bulevardul Mamaia, nr. 151-153. Plăcuța atașată pe gardul aproape distrus, pe care scrie „Proprietate privată” și o foaie cu „Vă rog nu aruncați mâncare în curte! Se înmulțesc rozătoarele. Mulțumesc!”, mesaj urmat de o semnătură, sugerează faptul că aici ar exista un proprietar, însă peisajul lasă de dorit.

Gardul este aproape distrus în totalitate, pânza verde care îl împrejmuiește aproape că nu mai există, mirosul de fecale este îngrozitor, iar gunoaiele sunt numeroase.

Ce riscă proprietarii?

Potrivit H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța proprietarii de terenuri au obligația să asigure o stare permanentă de curățenie prin tăierea vegetației crescută în exces și ridicarea deșeurilor de pe tenurile libere, neafectate de construcții, precum și împrejurul acestora.

Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei persoanele fizice și 1.000-2.000 lei persoanele juridice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218