REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

AMENZI USTURĂTOARE pentru cei fac GRĂTAR în spatele blocului!

AMENZI USTURĂTOARE pentru cei fac GRĂTAR în spatele blocului!

Replica API 11 iunie 2019 | 23:57 67950

Constănțenii vor să profite de vremea frumoasă și să iasă la grătar, fie în spatele blocului, fie pe un petic de verdeață din apropierea locuinței. Dar legislația stipulează clar că activitățile de picnic pot fi organizate doar în zonele special amenajate în acest sens. Altfel, petrecăreții sunt pasibili de amenzi costisitoare. Astfel, trei constănțeni au fost amendați cu 1.000 de lei fiecare pentru că au ieșit la grătar într-un loc unde acest lucru este interzis!

În sfârșitul de săptămână care s-a încheiat, Poliția Locală Constanța a amendat trei constănțeni pentru încălcarea prevederilor Legii 54/2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic: trei persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1000 lei, fiecare, pentru că au efectuat un grătar într-un loc în care acest lucru este interzis.

“Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens.

De asemenea, în zonele indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, sunt permise activităţi de picnic, însă fără a se aprinde focul.

Conform actelor normative în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei”.

Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o iesire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului!

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O întrebare facă știe cineva sigur să-mi răspundă...dacă am gratar electric îl pot folosi în...spațiu public(în spatele bocului)
0
0
O sa-mi fac programare pt gratar langa doraly pt sambata asta de la 9:30-13:00, va rog sa nu veniti
5
1
Amenzi valabile pt oamenii de rand. La romi nu se pune.
5
0
Am sunat la 112 ca a facut un individ focu langa bloc si mia zis ca nu e urgent,,,la cine sa sun ,,sau sun dupa ce ia foc plistirenu de la izolatie.
3
0
ok o decizie buna dar faceti gratare in locurile special amenajate , dar e tipic fagadau ca la parcari pui tarsul dar ioca parcarea ... important e sa iasa banul nu i asa dle primar?
2
0
Haoleooo manca-ti-as !! Rasistilor care este voi , romanii . Cum sa nu facem noi , gratare afara , in fara casei ? Pai Timisoara la anu , va fi Capitala Cultural Europena ! Asta vrem si noi , cu Constanta !! Eu si cu puradeii mei , impreuna cu piranda , vrem ca , Constanta , sa fie orasu gratarelor din fata blocurilor .
2
1
Ce sa faca , trage de Myha cat mai poate , ca deja e batrana
4
0
Ce mai face Faruk Mutalap ?
5
0
La mangalia,zina lidk,gratarele sint in floare.tiganii sicocalarii romani nu lasa pe nimeni sa se odihneasca,pina nu.si fac ei placerile.Politia locala nici nu vine,nici nu.i amendeaza pe cocalari.Asta deoarece ia spaga din vinzarea tigarilor de contrabanda,tolerata pe str ion creanga!
8
0
ZONELE SPECIAL AMENAJATE ? POARTA 6, DORALY SI PE BADEA CARTAN IN SPATELE BLOCULUI LU FAGABOU ???
12
0
Decit sa maninc la pui pe jar mai bine fac gratar suport amenda
6
1
S-a omis ca doar tiganii si in general interlopii sunt exclusi de la obligativitatea respectarii legilor. Acestia pot in continuare sa faca gratare unde li se scoala,sa faca chefuri si nunti intre blocuri si sa blocheze strazile, Orice incercare de a opri tiganii de la aceste activitati se considera abuz si discriminare etnica.
20
0
Decit sa maninc la pui pe jar mai bine fac gratar suport amenda
12
2
ok atunci facem pe balcon sau pe bloc? sau vreti sa incalcati proprietatea privata?
5
8
Nu mai faceti gratare langa blocuri ! O parte din locatari nu au ce manca - va dati seama ce senzatie le produce mirosul de carne fripta !
13
5
Chiar numai analfabeti aveti in redactia replica care nu citesc si nu corecteaza articolele,nici macar titlurile
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212