REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AMENZI usturătoare şi alimente retrase de la comercializare din mai multe restaurante de pe litoral!

AMENZI usturătoare şi alimente retrase de la comercializare din mai multe restaurante de pe litoral!

Replica API 22 iulie 2017 | 01:45 342

Ce au făcut inspectorii sanitari veterinari într-o singură zi:

Ce au făcut inspectorii sanitari veterinari într-o singură zi:

În paralel cu acţiunile desfăşurate de comisarii pentru Protecţia Consumatorului, şi inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

În cursul zilei de vineri, 21 iulie, au fost verificate 38 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, cinci restaurante, patru magazine alimentare, doua unități tip fast food, un bufet şi un laborator cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 28.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 10 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-l Horia sa vina si la mine la Casa Sandra Costinesti, str Garii nr 4, vreau si eu reclama !
1
0
Hpria Constantinescu nu nea-i convins din dragoste pentru Costinesti ai uitata cele mai importante restaurante din statiune eaxct 10 Steaguri ,Royal si Ardeleanca .Fa-ti datoria fata de aceste trei locatii ale prietenilor tai ca se supara pe tine ,ii abandonezi exact pe cei care te-au ajutat in campanie cu mese puse ,o bere ,un mic stii tu cum iti rezolvai obligatiile fata de sustinatori.Nu ii dezamagi si fale putina publicitate indiferent daca-i pozitiva s-au negativa dar doresc sa fie vazuti in presa si la tv. alaturi de tine.
3
0
amenzi pe bune sau ca la mkidoni,asa de ochii lumii
5
3
Controleaza si restaurantele sefilor lor? Si ale politrucilor?
8
3
Sa-si faca curatenie in propria ograda, sa dobandeasca credibilitate si apoi sa porneasca cruciade. Deocamdata se lucreaza pe doua fronturi: unul la tv ca sa-si faca publicitate, iar restul pe teren si incaseaza fara chitanta. Teatru ieftin.
6
5
Felicitari DSVSA Constanta si Protectia Consumatorului ! Bravo ! Intensificati controalele, sunt multe nereguli.... nu trebuie sa sufere turistii ! Deficientele trebuiesc remediate.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108