rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Amorțirea mâinilor sau picioarelor: cauze, simptome, tratament

Amorțeala este un simptom des întâlnit și se manifestă prin pierderea simțurilor în anumite zone ale corpului, fiind însoțită frecvent de senzația de înțepare cu multe ace mici sau "furnicături".

În cazul amorțirii mâinilor, majoritatea persoanelor care prezintă durere și furnicături ale mâinii au sindrom de tunel carpian, iar un picior amorțit indică de obicei leziuni ale nervilor sau neuropatia diabetică. Însă multiple cauze se pot însoți de senzația de mâini sau picioare amorțite, iar dacă aceasta persistă, trebuie consultat un medic pentru a stabili diagnosticul exact și terapia de intervenție adecvată, scrie doc.ro.

Deși amorțeala nu este o urgență medicală, fiind cauzată deseori de statul într-o anumită poziție o lungă perioadă, din cauza perturbării microcirculației sangvine și inervației zonei respective, există și situații când poate semnala o afecțiune neurologică gravă, cum ar fi hernia de disc, care necesită tratament de specialitate, mai ales dacă este însoțită de alte simptome, și bineînțeles, poate semnala un accident vascular cerebral, în care amorțirea de moment evoluează până la paralizia nervilor și imobilizarea membrului.

În plus, în cazul pacienților diabetici, instalarea amorțirii membrelor inferioare poate fi un indicator demn de urmărit de către medic dat fiind riscul crescut de instabilitate ce poate genera dezechilibru și cădere, cu consecințele grave de rigoare- leziuni și fracturi.

Un studiu efectuat în Japonia a urmărit la pacienții diabetici simptomele de amorțire bilaterală și parestezie la nivelul picioarelor. După ajustarea în funcție de vârstă, sex, retinopatie diabetică, exerciții fizice regulate, indice de masă corporală, nivelul hemoglobinei A1c și puterea cvadricepsului, pacienții cu simptome de amorțire au avut risc mai mare de dezechilibru postural, mai ales la cei cu vârsta de peste 60 de ani, ceea ce reprezintă un indicator ce trebuie luat în calcul de către medicul curant, alături de celelalte valori monitorizate în mod uzual.

Ce este amorțeala?

Amorțeala și senzația de furnicături sunt senzații neobișnuite care pot să apară în orice zonă a corpului. De regulă, pacienții observă aceste senzații (ca și când ceva i-ar pișca) în mâini, laba piciorului, brațe și picioare. Mai mulți factori pot sta la baza amorțelii și a furnicăturilor, inclusiv faptul că persoană stă cu picioarele încrucișate ori faptul că a dormit pe o parte (a stat sprijinită pe un braț).

Dacă amorțeala și furnicăturile persistă și nu există o cauză evidentă pentru aceste senzații în mâini sau picioare, ele ar putea fi un simptom al unei afecțiuni ori al unui traumatism, cum ar fi scleroza multiplă ori sindromul de tunel carpian.

Tratamentul pentru amorțeala va depinde, însă, de diagnosticul primit de pacient, așa că este extrem de important ca un medic să vadă persoana care prezinta amorțirea mâinilor și picioarelor pe perioade mai lungi de timp. Reține că termenul medical pentru amorțeală și furnicături este "parestezie".

Cauzele amorțelii

Amorțeala este resimțită de cele mai multe ori la nivelul membrelor superioare și inferioare și poate avea diverse cauze. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de lezarea nervilor și de compresie, apărute ca urmare a statului prelungit într-o anumită poziție.

Pentru spondiloza cervico-toracala, amorțirea mâinilor este semn patognomonic (caracteristic). Alte cauze care pot favoriza instalarea amorțelii la nivelul mâinilor sau picioarelor sunt:

Alcoolismul;

Sindromul de tunel carpian;

Compresia osoasă cauzată de artroză;

Diabet;

Fibromialgie;

Lupus;

Sindromul Guillan-Barre;

Hernie de disc;

Carența de vitamină B12;

Afecțiuni tiroidiene;

Boala Lyme;

Scleroză multiplă;

Accident vascular cerebral;

Tumori cerebrale;

Compresia asupra unui nerv periferic;

Neuropatia periferică;

Sciatică;

Zonă Zoster;

Vasculită.

Gravidele pot prezenta în al treilea trimestru de sarcină senzații de amorțeală și furnicături în mâini și picioare, ca urmare a presiunii exercitate asupra nervilor periferici.

În cazul amorțirii buricelor degetelor de la mâini, medicii pot suspecta:

Sindromul de tunel carpian

Încheietura ta are un spațiu mic cunoscut sub numele de tunel carpian. Mulți dintre nervii care îți controlează degetele și mâinile trec prin acest tunel. Dacă petreci mult timp lucrând la computer sau făcând alte activități care încordează încheieturile, poți irita sau provoca umflarea tunelului carpian. De asemenea, artrita poate provoca inflamația ce "prinde" nervii și poate provoca amorțeală la degete. Este cunoscut sub numele de sindromul de tunel carpian. Alte simptome pe care le poți avea sunt:

Durere în mâini sau degete

Furnicături în mâini sau degete

Prindere slabă

Stângăcie în efectuarea unor mișcări minuțioase

Scăparea lucrurilor din mână

Poți să faci câteva modificări pentru a reduce presiunea asupra încheieturilor

Când utilizezi un computer, un smartphone sau alte dispozitive, fă pauze dese pentru a-ți odihni mâinile și brațele. Ține încheieturile drepte, nu îndoite, când utilizezi un mouse și o tastatură. Acest lucru poate ușura simptomele tunelului carpian.

Un medic îți poate sugera, de asemenea, purtarea unor atele pentru a-ți menține încheietura mâinii într-o poziție care să nu-ți rănească nervii. Dacă artrita provoacă umflarea tunelului carpian, injecțiile cu steroizi pot ajuta.

Comprimarea nervilor

În afară de sindromul de tunel carpian, o serie de alte probleme de sănătate îți pot prinde nervii din brațe sau încheieturi. Aceste condiții includ:

Leziuni ale nervilor

Mușchii hipertrofiați

Vase de sânge dilatate

Chisturi

Toate acestea pot provoca amorțeală la unul sau mai multe degete. S-ar putea să simți, de asemenea, durere sau slăbiciune musculară.

Tratamentul depinde de cauza nervului "ciupit" sau lezat. Ajută să te relaxezi și să eviți activitățile care agravează simptomele. În unele cazuri, este posibil să ai nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a repara nervul.

RECOMANDARILE EXPERTILOR

Tulburări legate de consumul de alcool

Consumul de cantități mari de alcool pentru o perioadă lungă de timp poate duce la un tip de leziuni ale nervilor numit polineuropatie alcoolică. Poate provoca amorțeală a degetelor. Alte simptome pot include:

Furnicături sau amorțeli la nivelul brațelor, picioarelor

Senzație de „înțepături” în mâini, brațe, picioare

Durere în brațe sau picioare

Căderi sau poticnire

Slăbiciune musculară, crampe sau spasme

Dificultăți la înghițire

Principalul lucru care te poate ajuta este să renunți la consumul de alcool, ceea ce poate stopa deteriorarea nervilor. Programele de detoxifiere medicală și de dezintoxicare te pot ajuta dacă te confrunți cu consumul de alcool. După aceea, alte opțiuni pentru a trata simptomele polineuropatiei includ:

Medicamente pentru durere

Fizioterapie

Atele sau bretele

Suplimente nutritive, inclusiv vitaminele E, B1, acid folic și vitamina B12

Fibromialgie

Principalul simptom al fibromialgiei este durerea larg răspândită, care nu are o cauză clară. Dar poate provoca și degete amorțite și alte simptome, cum ar fi:

Oboseală

Gândire încețoșată sau probleme de concentrare

Migrene sau alte dureri de cap

Depresie

Probleme cu somnul

Medicii cred că fibromialgia poate proveni dintr-o problemă cu modul în care creierul gestionează semnalele de durere. Nu există leac, dar tratamentele te pot ajuta să gestionezi simptomele. Medicamentele pot ameliora durerea și te pot ajuta să dormi. Terapia fizică, terapia ocupațională și consilierea te pot ajuta să găsești modalități de a gestiona simptomele în viața de zi cu zi. De asemenea, ajută la exerciții fizice regulate și la găsirea modalităților de a reduce stresul.

Alte probleme medicale pot duce, de asemenea, la amorțeală a degetelor, inclusiv:

Accident vascular cerebral

Leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării

Leziune la umăr

Scleroză multiplă

Infecții, cum ar fi boala Lyme sau sifilisul

Un efect secundar al chimioterapiei

Lipsa vitaminei B12

Fenomenul Raynaud, o afecțiune care limitează fluxul de sânge către piele, de obicei în degete

Dacă amorțeala degetelor este un simptom nou, nu dispare sau devine dureroasă, mergi la medicul de familie sau la un medic internist.

Lipsa vitaminelor

Deficiențele de vitamine pot fi cauzate de lipsa unei anumite vitamine în dietă sau de o afecțiune în care organismul nu absoarbe în mod corespunzător vitamina respectivă.

Unele vitamine sunt importante pentru sănătatea nervilor tăi. Printre acestea se numără:

vitamina B12

vitamina B6

vitamina B1

vitamina E

vitamina B9 sau acid folic

Vitamina B12 este necesară pentru ca celulele să producă energie. Se găsește în produsele de origine animală precum carnea, lactatele și ouăle. Veganii și vegetarienii ar putea avea nevoie de suplimente cu vitamina B12. Lipsa acestei vitamine din dietă poate provoca leziuni neurologice, care se manifestă prin furnicături în mâini sau picioare.

Trebuie să consumi vitamina B6 în fiecare zi, deoarece nu poate fi stocată în organism. Carnea, peștele, nucile, leguminoasele, cerealele, fructele necitrice și cartofii sunt surse bune de vitamina B6. Persoanele cu o deficiență de vitamina B6 pot experimenta o erupție cutanată sau modificări cognitive.

Vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină, joacă un rol în impulsurile nervoase și repararea neuronilor. Carnea, leguminoasele, cerealele integrale și nucile sunt surse bune de vitamina B1. Persoanele cu diete bogate în cereale rafinate pot avea mai multe riscuri de a prezenta deficiență de vitamina B1. Poate provoca durere sau furnicături în mâini și picioare.

Este mai probabil ca deficiența de vitamina E să fie cauzată de probleme de absorbție a grăsimilor din intestin decât de lipsa vitaminei E din dietă. Semnele unei deficiențe de vitamina E includ furnicături în mâini sau picioare și dificultăți de coordonare. Nucile, semințele, uleiurile vegetale și legumele cu frunze verzi sunt surse bune de vitamina E.

Deficitul de folat poate provoca durere sau furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor. Un studiu din 2019 a descoperit că acest lucru poate avea un efect mai mare asupra persoanelor sub 40 de ani 2. Sursele de acid folic, cunoscute și sub denumirea de vitamina B9, includ legume cu frunze verzi închise, cereale integrale, fasole, alune, semințe de floarea-soarelui, ficat și fructe de mare.

Simptomele amorțelii membrelor superioare și inferioare

Amorțeala membrelor poate include senzații precum:

Arsură;

Pierderea sensibilității membrului afectat;

Durere la atingeri ușoare;

Furnicături.

Când trebuie să te prezinți la medic dacă prezinți amorțeli la nivelul mâinilor sau picioarelor

Ar trebui să stabilești o vizită la medic dacă amorțeala se manifestă cu precădere la nivelul degetelor de la mâini sau de la picioare și dacă simptomele se înrăutățesc fără o cauză anume.

Când este amorțeala o urgență medicală

Amorțeala pe o parte a corpului sau feței, dificultățile de vorbire, gândirea confuză, apariția de scotoame sau alte anomalii în campul vizual și slăbiciunea ori paralizia feței pot semnala prezența accidentului vascular cerebral, așa că nu ignora astfel de simptome și adresează-te de urgență medicului cand se instalează.

De asemenea, dacă amorțeala este însoțită de dureri severe de cap, pierderea conștienței, confuzie și dificultăți de respirație, solicită imediat ajutor medical, deoarece poate fi vorba despre o tumoră cerebrală.

Ce analize poate solicita medicul pentru a depista cauza amorțelii

Pentru determinarea cauzelor amorțelii, medicul poate solicita mai multe investigații, dacă istoricul medical și examinarea clinică (testarea reflexelor, a rezistenței musculare și a funcțiilor senzoriale) nu indică un răspuns clar. Acestea pot include analize de sânge și urină

hemogramă,

examen complet al electroliților,

evaluarea nivelului de vitamina B12,

testarea hormonilor tiroidieni,

tabloul limfocitar,

hemoglobină glicozilată pentru a elimina suspiciunea de neuropatie diabetică,

teste de imunologie în cazul suspiciunii bolii Lyme etc.,

În plus, medicul poate solicita RMN de coloană cervicală sau lombară precum și tomografie computerizată. Și un consult la reumatolog este util, pentru eliminarea suspiciunii unei boli autoimune sau sclerozei multiple.

Tratamentul amorțelii

Opțiunile de tratament pentru amorțeală variază în funcție de cauza descoperită în urma testelor medicale.

În cazul spondilozei cervicale și a altor procese degenerative osteoarticulare, cum sunt hernia de disc sau sindromul tunelului carpian, se recomandă fizioterapia sau intervenția terapeutică reparatorie chirurgicală.

Pentru diabetici, este foarte importantă reglarea nivelului glicemic cu ajutorul medicației și dietei, pentru că în caz contrar, la furnicături și amorțeala se vor adaugă parestezii, care pot duce la pierderea sensibilității dureroase la mâini și picioare, pacienții putând să se rănească, fără ca măcar să realizeze.

Medicamente prescrise de medic

Opțiunile medicamentoase pentru amorțeala pe termen lung ce persistă în mâini și picioare includ:

-Antidepresivele-unele medicamente din această clasă au fost aprobate pentru tratamentul fibromialgiei.

-Corticosteroizii-unele medicamente din clasă corticosteroizilor pot să ajute la calmarea inflamației cronice și a amorțelii asociate cu afecțiuni precum scleroza multiplă.

-Unele medicamente care blochează sau modifică semnalele transmise de nervi ar putea să ajute la reducerea intensității amorțelii asociate cu afecțiuni precum fibromialgia, scleroza multiplă și neuropatia diabetică.

Complicații asociate cu amorțeala și furnicăturile

Dacă o persoană se confruntă cu amorțeala și furnicături, este posibil ca aceasta să se confrunte cu reducerea senzațiilor (simțului tactil) în aceste zone. Din această cauză, este foarte probabil că pacientul să simtă mai puțin schimbările de temperatură sau durerea în aceste părți ale corpului. Acest lucru înseamnă de exemplu, că persoana respectivă ar putea să atingă un obiect fără să realizeze că acesta este extrem de fierbinte și că-i poate provoca arsuri pe piele.

În același timp, un obiect ascuțit ar putea să taie pielea pacientului, fără ca acesta să observe - în cazul în care amorțeala și furnicăturile sunt severe. De aceea, este important să iei măsurile necesare de precauție, pentru a te proteja de arsuri și de alte răni ori leziuni pe care le poți face accidental. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, amorțirea unui membru inferior sau a ambelor se poate instala mai rapid în cazul șezutului îndelung într-o anumită poziție- de exemplu pe vasul de toaletă, provocând la ridicare bruscă si deplasare, posibile căzături.

Dacă te confrunți cu asemenea situații, ia-ți timpul necesar de restabilirea fluxului sangvin a membrului inferior afectat, prin apasare repetată pe călcâi și mișcarea degetelor, înainte de orice deplasare, pentru a evita căzături grave cu posibile complicații, de tipul fracturii colului femural, atât de grave la vârstnicul afectat de osteoporoză.

Și unele medicamente pot cauza amorțeala

Neuropatia poate fi un efect advers al medicamentelor care tratează o mulțime de afecțiuni, începând de la cancer și până la crize (convulsii). Neuropatia poate afecta atât mâinile, cât și picioarele.

Printre medicamentele care pot cauza amorțeala se află: medicamentele împotriva cancerului, medicamentele anticonvulsivante, medicamentele pentru afecțiunile inimii ori cele pentru hipertensiunea arterială.

sâmbătă, 7 mai 2022653
GANDUL.RO
De necrezut! Câți lei costă 1 litru de ulei de floarea soarelui, produs în Ucraina, în supermarketurile din România
Comentarii
mai mult...Sănătate
27 iun 00:00SănătateVaccinarea împotriva variolei maimuţei, recomandată bărbaţilor gay

Agenţia sanitară britanică UKHSA recomandă vaccinarea împotriva variolei maimuţei a bărbaţilor gay consideraţi...123

27 iun 00:00SănătateRețeaua Mondială de Sănătate declară pandemie de variola maimuței147
27 iun 00:00SănătateVitaminele care ne fac mai mult rău decât bine. Evitați-le!183
27 iun 12:00SănătateSoluții simple să combatem depresia, boala mileniului III

În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a...153

27 iun 11:58SănătateDieta perfectă recomandată de medicul Andrei Haidar: "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"187
27 iun 00:00SănătateLeguma cu efect puternic cicatrizant care ajută la ulcer151
27 iun 00:00SănătateOMS: Aproape toată populaţia lumii respiră aer poluat şi nesănătos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face apel la reducerea utilizării combustibililor fosili. Aceste concluzii...134

27 iun 09:43SănătateConsumul de grapefruit - Nutriționiștii arată avantajele dar și dezavantajele146
27 iun 09:38SănătateNou val de COVID, în Franța: Șeful campaniei de vaccinare vrea reintroducerea măștilor în transport151
27 iun 00:00SănătateEMA recomandă autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania...158

27 iun 00:00SănătateStudiu de amploare: Cât de eficient a fost vaccinul anti-COVID143
27 iun 00:00SănătateMS: Judeţele de la frontiera cu Moldova şi Ucraina, atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră150
Vremea
21.3°21.3° - 23.3° luni, 27 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 62%
Vânt: 5.25 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 iun 23:53SportDublul campion mondial, David Popovici, se întoarce acasă cu cele două medalii de aur

David Popovici revine în ţară. Dublul campion mondial se întoarce acasă cu cele două medalii de aur. Noua...288

27 iun 23:50SportRobert Glință, locul 4 în finala probei de 50 m spate, la CM de nataţie

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale...356

27 iun 23:55SportFotbal: UEFA nu este un monopol, afirmă Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a acordat un interviu ziarului italian Gazzetta dello Sport în care a vorbit...345

27 iun 23:51SportTenis: Petra Kvitova a câştigat turneul WTA de la Eastbourne

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova a câştigat sâmbătă turneul WTA de la Eastbourne (Anglia), dotat cu premii...463

Local
27 iun 00:20LocalAccident rutier la intrare în Năvodari

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., la intrare în...886

27 iun 00:20LocalO mașină a luat foc, pe strada Interioară

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., Constanța, pe strada...599

27 iun 00:20LocalIncendiu la o casă din Valu lui Traian. 7 persoane s-au autoevacuat

1264

27 iun 00:18LocalFestivalul Kureș, organizat în comuna Mihail Kogălniceanu

KUREȘ, luptele tradiționale tătărăști, au fost organizate pentru prima dată în localitatea Mihail Kogalniceanu ,...829

27 iun 00:17LocalTestări gratuite la Năvodari pentru prevenirea infecției cu HIV sau cu virus hepatic B și C

,,Să punem preț pe sănătate!” Cu acest îndemn, va avea loc la Năvodari o nouă campanie de testare gratuită...270

26 iun 18:18LocalCă tot a început sezonul... faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici

În plin sezon estival, faleza din Costinești se degradează pe zi ce trece. Zona este monitorizată de Apele Române,...889

27 iun 00:21LocalIncendiu între Costinești și Tuzla, în zona Stației de Betoane

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., între Costinești și...498

27 iun 00:22LocalCrimă în parcarea unui mall, după o bătaie între mai mulți bărbați

O dispută plecată din senin în parcarea unui mall din Suceava și care nu prevestea nimic s-a transformat în crimă....1949

27 iun 00:22LocalPolițiștii au ”descins” pe plaja din Neptun și la hoteluri

2229

Politică
27 iun 23:53PoliticăMaria Grapini s-a dezlănțuit în Parlamentul European, pe tema justiției. Video

Europarlamentarul Maria Grapini s-a dezlănțuit în Parlamentul European, acolo unde a cerut explicații privind...1193

27 iun 23:43PoliticăOrban: Guvernanţii trebuie să intensifice demersurile pentru aderarea României la Schengen

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un...374

27 iun 23:53PoliticăDan Voiculescu vorbește despre confiscarea averilor obținute ilicit: am propus de mult soluția aceasta

712

27 iun 23:52PoliticăMesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Drapelului Național

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 26 iunie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului...248

27 iun 23:51PoliticăDmitri Medvedev vorbește despre crearea României Mari. Amenințare pentru București

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci prin crearea „noii Românii...944

27 iun 23:51PoliticăGeorge Simion îi invită pe români să participe şi prin mijloace online la nunta sa

Liderul AUR George Simion i-a invitat pe toţi românii la nunta sa care va avea loc pe 27 august. El a postat pe...601

27 iun 23:53PoliticăUn șofer de TIR ar putea conduce și USR: cine sunt cei opt candidaţi pentru funcţia de preşedinte

Opt candidaţi s-au înscris în cursa internă pentru şefia USR, în perspectiva alegerilor care vor avea loc la...563

27 iun 23:54PoliticăMircea Geoană: 'Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina'

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Cluj, că anticipează o derulare de lungă...496

27 iun 23:43PoliticăSorin Grindeanu, propus ministru interimar al Agriculturii

530

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3928

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2404

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5433

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4132

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3155

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6828

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2558

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2848

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3965

Monden
27 iun 00:00MondenCum s-a schimbat viața lui Brad Pitt după despărțirea de Angelina: „Dintotdeauna m-am simțit singur“

Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, este, în mod incontestabil, unul dintre cei mai îndrăgiți de la Hollywood....194

27 iun 00:00MondenDoja Cat, transfigurată și cu părțile intime la vedere, în cel mai recent live pe Instagram

Doja Cat, 26 de ani, este una dintre cele mai de succes artiste ale momentului și a adunat milioane de fani în toată...270

27 iun 00:00MondenPrimul roman din celebra serie literară 'Harry Potter' a împlinit 25 de ani de la publicare

124

27 iun 00:00MondenCarla’s Dreams, reclamat la CNA. Anunțul făcut de Mihai Morar

Carla's Dreams a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a vorbit pe larg despre omul din spatele măștii, dar...215

27 iun 14:55MondenGluma neașteptată pe care Sam Asghari a făcut-o la scurt timp după nunta cu Britney Spears

Pe 9 iunie, Britney Spears și Sam Asghari s-au căsătorit. La slujba religioasă și la petrecere au participat nume...160

27 iun 00:00MondenViața de film a lui Amber Heard: A trăit în sărăcie lucie și la 16 ani a fugit de acasă

Amber Heard s-a cunoscut cu Johnny Depp pe platoul filmului „The Rum Diary” și, în ciuda faptului că filmul nu a...247

27 iun 00:00MondenMembrii trupei ruse punk-pop Little Big, propuși la Eurovision 2020, şi-au părăsit ţara din cauza războiului

Membrii trupei punk-pop Little Big, aleasă să reprezinte Rusia la concursul Eurovision 2020, şi-au părăsit țara...138

27 iun 23:49Monden13 ani fără Michael Jackson. Care a fost ultima melodie lansată de regele muzicii pop

S-au împlinit 13 ani de când regele muzicii pop a murit. Artistul a murit subit, când mai avea multe alte lucruri de...530

27 iun 23:50MondenSandra Bullock renunță la actorie? Viața de la Hollywood a epuizat-o

560

Mapamond
27 iun 00:04MapamondUn avion s-a prăbușit în Rusia: 3 morţi, mai mulți răniți

Un avion de marfă de tip Il-76 s-a prăbușit vineri dimineață în Rusia, în apropierea unui oraș situat la circa...765

27 iun 00:05MapamondStatutul de candidat la UE acordat Ucrainei: Zelenski salută 'un moment unic şi istoric'

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat "un moment unic şi istoric" după ce Ucrainei i-a fost atribuit...385

27 iun 00:05MapamondSUA: Curtea Supremă consacră într-o hotărâre dreptul americanilor de a purta arme în exteriorul locuinţelor lor

393

27 iun 23:49MapamondAutorul atacului armat din Oslo a fost prins: Comunitatea gay e revoltată

Atacul armat din capitala norvegiană Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite alte 14, este...527

27 iun 23:50MapamondProteste mamut în Boston și New York, după interzicerea avorturilor în SUA. Video

Mii de persoane au manifestat, vineri seară, la New York şi Boston, strigându-şi furia după decizia privind avortul...326

27 iun 23:41MapamondMesaje contradictorii ale MAE rus despre acordarea statutului de candidate la UE pentru R. Moldova şi Ucraina

Diplomaţia rusă a transmis vineri mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei şi Republicii...487

27 iun 00:05MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...375

27 iun 00:05MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...355

27 iun 00:05MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

384

Sănătate
27 iun 00:00SănătateOMS: Aproape toată populaţia lumii respiră aer poluat şi nesănătos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face apel la reducerea utilizării combustibililor fosili. Aceste concluzii...134

27 iun 09:43SănătateConsumul de grapefruit - Nutriționiștii arată avantajele dar și dezavantajele

Este un fruct dulce și acru, o încrucișare între portocală și pomelo. A avut 15 minute de faimă când Grapefruit...146

27 iun 09:38SănătateNou val de COVID, în Franța: Șeful campaniei de vaccinare vrea reintroducerea măștilor în transport

151

27 iun 12:00SănătateSoluții simple să combatem depresia, boala mileniului III

În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a...153

27 iun 11:58SănătateDieta perfectă recomandată de medicul Andrei Haidar: "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"

Dacă aveţi de gând să slăbiţi este important să ştiţi că există câteva fructe interzise în alimentaţia...187

27 iun 00:00SănătateLeguma cu efect puternic cicatrizant care ajută la ulcer

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia...151

27 iun 00:00SănătateEMA recomandă autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania...158

27 iun 00:00SănătateStudiu de amploare: Cât de eficient a fost vaccinul anti-COVID

Vaccinurile Covid au prevenit aproape 20 de milioane de decese în primul an după ce au fost introduse, potrivit...143

27 iun 00:00SănătateMS: Judeţele de la frontiera cu Moldova şi Ucraina, atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră

150

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT