REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Amplasarea piscicolă de pe plaja din Eforie Sud, împrejmuită cu un gard de sârmă, stârnește în continuare indignare!

Amplasarea piscicolă de pe plaja din Eforie Sud, împrejmuită cu un gard de sârmă, stârnește în continuare indignare!

Replica API 12 septembrie 2018 | 00:00 401

Turiștii și localnicii din Eforie sesizează, în continuare, faptul că nu pot face plajă pe o porțiune de nisip care aparține Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură (ANPA), chiar și după ce, la atenționarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, a fost îndepărată o parte din gardul care limita accesul oamenilor în apropierea liniei apei.

„Aș dori să fac referire la subiectul pe care l-ați abordat într-un articol și să vă comunic faptul că, cu excepția unui singur gard care a dispărut, cel care traversa intrarea pe dig și ajungea în apă, restul este absolut la fel. Au paznici care atenționează turiștii că începând de anul viitor se interzice accesul pe plajă și în apă, specificând că au fost concesionate („plătite”). Totodată au ocupat o suprafață destul de mare cu plasele de pește, bărci, utilaje, astfel încât turiștii să renunțe a mai merge acolo. Au amenințat că au câini și că ne asumăm când intrăm pe plajă. Este incredibil ce se întâmplă, oare vom ajunge să plătim și că atingem nisipul?”, a semnalat un cititor „Replica de Constanța”.

Reamintim că, în luna august a.c., semnalam faptul că o porțiune din plaja din Eforie Sud a fost împrejmuită cu un gard de sârmă, spre indignarea localnicilor și a turiștilor. Situația a fost sesizată reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, care au realizat mai multe verificări în zonă și au stabilit că singura încălcare a legii o reprezintă faptul că gardul de împrejmuire a fost montat până la linia apei. „Legislația impune să fie lăsat liber un culoar de cinci metri de la linia țărmului”, ne-a precizat Hristu Uzun, director executiv al Apelor Române Dobrogea Litoral. Drept pentru care, la puțin timp după primirea sesizării, inspectorii ABADL au impus celor care au amenajat punctul piscicol în zonă să înlăture gardul de la linia țărmului.

Dar, așa cum a subliniat Hristu Uzun, pe porțiunea respectivă de teren proprietar este Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură (ANPA). Această instituție, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, are ca atribut principal elaborarea strategiei naționale în domeniul pescuitului, acvaculturii și organizării pieței produselor pescărești și poate, potrivit legii, să consesioneze terenurile pe care sunt amplasate amenajări piscole. Pe terenul respectiv, de pe plaja Eforie Sud, este o astfel de amenajare piscicolă, cu punct de debarcare deținut de întreprinderea individuală Florin Mihai Guță, în consecință, faptul că au amplasat plasele pescărești, bărcile și utilajele nu reprezintă o încălcare a legii, respectivul teren fiind, după cum a precizat și directorul Apelor Române, deținut de ANPA și având drept destinație fix acest scop: pentru amplasarea bărcilor și restul obiectelor enumerate mai sus.

F.B.

Citește și:

PLAJĂ închisă cu GARD DE SÂRMĂ, la Eforie

GARD DE SÂRMĂ pe plaja din Eforie! Ce a dispus ABADL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest Guta este protejatul primarului ,oare o fi din suita poponarilor ,cred ca da.
1
0
Ca ala are apucaturi din astea ?!!?? daca NU , imi cer scuze ! Dar nu este normal ca pe plaja publica sa faca aia garduri , bagami-as PULA in MORTII lor !
3
1
Isi bat joc de oamenii care faceau plaja in zona aia. Precedent periculos creat. Eforie - demn de evul mediu!
5
0
Guta poponarul si suita lui de poponarei au inchis plaja ca ....citez,,arunca domne turistii gunoie si murdaresc plaja,.sa mori tu poponarule ca acum ai devenit verde si iti pasa de mediu.....braconier cu acte si dosare....Rusinica.Rusinica
5
0
Un curent electric nu bagam si noi in gardul ala?
3
3
Autoritatile locale si regionale dorm si se fac ca nu observa, mai grav e ca si ONG-urile nu reactioneaza, s-a creat un precedent periculos, riscam sa ramanem fara acces la tarmul Marii Negre.
6
0
Si muie replica
2
0
Plaja nu,nisip nu,.mare nu ! Putem sa ne bronzam si in curte! Si aerul o sa-l ingradeasca ! Ne meritam soarta !Dormim in fotoliu,la televizor ! In rest....totul e bine !
10
0
Si-au cumparat taranusii plaja si o bucata de mare...daca astia sunt pescari eu sunt Batman...problema este nu ca ei sunt foarte prosti,ci cine dracu le permite sa ingradeasca o plaja...sa se duca in Antartica si sa o ingradeasca cu plasa
13
0
Esti un pic cam prost ! Satul pescaresc era imediat dupa scurgerea de la statia de epurare! Apoi daca pentru orice alta lucrare se face studiu ptr impactul asupra mediului : sa nu moara popandaul , sa nu strivim ridichea , sa nu stresam veverita sau loboda aici nu s-a luat niciodata in calcul faptul ca oamenii vor avea de suferit ! Si ca informare ptr tine dobitocule era una dintre plajele sigure ptr copii ! Nu tu valuri periculoase sau curenti ! In rest , numai de bine ! Sa mai misti capul doar cand o da dricul cu rotile prin groapa ! Ce au facut ei este o nesimtire !
9
0
Nu au decat sa pescuiasca fara sa interzica accsul in zona. Ce au facut este un abuz in trebuie sanctionati.
11
0
Cine plm ii pune sa faca plaja acolo? Ala e satul pescaresc, turistii au loc destul pe restul plajei.
8
11
esti dus...la balaceanca cu tine
4
5
...spagita de cine trebuie... MOARTE MACHIDONILOR, TIGANILOR si TIRCO-TATARILOR MUSULMANI DIN TOATE INSTITUTIILE si STRUCTURILE STATULUI!!!
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102