REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ana Maria Vătămanu, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța, apel disperat către consilierii județeni! Video

Ana Maria Vătămanu, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța, apel disperat către consilierii județeni! Video

Mirela PASCAL 21 februarie 2024 | 00:00 2545

Ana Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța, s-a aflat marți, 20 februarie a.c., în studioul Replica, pentru a vorbi despre proiectele majore pe care ADD le are în lucru. A vorbit despre contractul de finanțare pe care asociația l-a obținut, în valoare de 140 de milioane de lei din fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea celui mai amplu proiect de infrastructură rutieră din Sudul litoralului. Vorbim despre DJ 391 și drumul ce leagă localitățile Techirghiol și Arsa. Ambele variante vor fi folosite pentru a fluidiza traficul către localitățile din Sudul litoralului. Aglomerația din zona localităților Eforie – Tuzla va fi eliminată, mai ales în vârfurile de sezon.

Ana Maria Vatamanu, presedinta Asociatiei de Dezvoltare Durabila Constanta, apel disperat catre consilierii judeteni! Video Ana Maria Vătămanu și Mirela Pascal

În interviul acordat ziarului Replica, Ana Maria Vătămanu a lansat un mesaj disperat consilierilor județeni, care vor avea miercuri de votat câteva proiecte care vizează ADD-ul și care nu sunt în beneficiul constănțenilor. Unul dintre acestea vizează evacuarea asociației din sediu.

„Documentele de finanțare aferente contractelor de finanțare sunt toate obținute, însă există un blocaj de la nivelul consiliului județean a acestor două proiecte. Cred că este o temă falsă care se discută de ceva timp în spațiul public și nu numai legat de activitatea noastră pe care vreau să o lămuresc. Domnul președinte Mihai Lupu a inițiat patru hotărâri de consiliu, în realitate sunt cinci, una fiind mascată. Mâine în ședința Consiliului Județean vor fi votate aceste proiecte. Începem cu relocarea sediului, cred că o prioritate pentru județul Constanța și pentru Consiliul Județean era relocarea noastră din sediu, dar și retragerea unor mandate privind cele două drumuri județene cu ruta care degreva traficul din sudul litoralului, care are un beneficiu nu numai pentru turiști, ci și pentru agenții economici și pentru locuitorii județului Constanța. Asta este prioritatea pe care noi în acest moment trebuie să o avem, trebuia, în ședința de mâine, să introducă actualizarea indicatorilor tehnico-economici, aceasta ar trebuie să fie prioritatea Consiliului Județean, să urgenteze coridorul de expropriere, nu relocarea ADD”, a declarat Vătămanu.

Fac un apel către consilierii județeni, pentru că sunt extrem de importante aceste proiecte, să se uite cu atenție și să prioritizeze aceste drumuri din sudul litoralului. Am muncit foarte mult, este o șansă unică pentru Județul Constanța, gândiți-vă că este pentru prima dată când găsim o cale de acces, avem și banii pe masă și proiectele stau blocate la Consiliul Județean“, a continuat președinta ADD.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272