REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ANAF execută firma unui român din Panama Papers, fost lider PMP şi prieten cu Elena Udrea. Cum apare şi Adrian Mutu în peisaj

ANAF execută firma unui român din Panama Papers, fost lider PMP şi prieten cu Elena Udrea. Cum apare şi Adrian Mutu în peisaj

Replica API 27 februarie 2018 | 21:19 3181

Comercianţi de cereale, ascunşi în paradisuri fiscale

Comercianţi de cereale, ascunşi în paradisuri fiscale

Sorinel Villy Oprea, sursa foto: Gsp.ro

Fiscul constănţean organizează o primă licitaţie pentru vânzarea unei maşini deţinute de o firmă datoare la stat, specializată în comerţul cu cereale. Societatea derulează afaceri serioase în Constanţa, iar în spatele său stau afacerişti asiatici implicaţi în scandalul Panama Papers, cu sute de milioane de euro ascunse în paradisuri fiscale. Reprezentantul lor român se prezenta drept fost lider PMP şi prieten cu Elena Udrea în momentul în care existau discuţii despre preluarea clubului de fotbal Dinamo. Pe atunci, intermediarul discuţiilor era nimeni altul decât fostul mare fotbalist Adrian Mutu.

ANAF organizează pe 13 martie a.c., prin intermediul Administraţiei pentru Contribuabili Mijlocii- Serviciul de Executare Silită din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, o primă licitaţie pentur vânzarea unui bun aflat în proprietatea debitoarei Black Pearl SRL din Constanţa. Este vorba despre un Audi A4 din 2005, cu număr de înmatriculare CT 93 APC, pentru care Fiscul cere 25.532 lei, fără TVA. Executarea firmei constănţene pare de neînţeles, ţinând cont de ultimele sale raportări financiare, pentru anul 2016: afaceri de 27 miloane de lei şi un profit net de peste 250.000 lei, cu doar opt angajaţi, dar şi datorii totale de 12,4 milioane lei.

Villy, Mutu, Delamore şi Dinamo

În acest moment, firma care are ca domeniu de activitate comerţul cu cereale are ca asociat majoritar pe un oarecare Valentin Brănescu, cu peste 97%, restul aparţinând Delamore S.O. Agro Ltd, un off-shore din Marea Britanie. Cu doar câteva luni înainte, însă, pe când Black Pearl SRL deschidea un depozit frigorific în oraşul Ovidiu, pe care îl va folosi în comerţul cu ridicata al cărnii, unic asociat era Delamore S.O. Agro Ltd. Compania era reprezentată atunci de Sorinel Villy Oprea (de unde, foarte probabil, şi iniţialele din denumirea firmei), un om de afaceri din Slobozia, care apare în spaţiul public în noiembrie 2016, când s-a vorbit despre intenţia grupului Delamore de preluare a clubului de fotbal Dinamo. Delamore & Owl reprezintă interesele mai multor miliardari asiatici şi are birouri inclusiv în Londra şi Bucureşti, unde apare ca intermediar al business-urilor lor nimeni altul decât fostul mare fotbalist Adrian Mutu, după cum se arată într-un material publicat de Gazeta Sporturilor pe 20 noiembrie 2016. Tot în 2016, Delamore a fost foarte aproape de cumpăra celebrul producător constănţean de uleiuri, Argus SA.

Bun prieten cu Udrea şi admirator al lui Băsescu

Adrian Mutu era atunci directorul filialei Delamore Sports Management Co Ltd, prin care conglomeratul britanic a negociat cu Ionel Negoiţă preluarea lui Dinamo. Unul din asociaţii filialei sportive era Sorin Villy Oprea, cel care controlează acum comerciantul de cereale din Constanţa executat de Fisc. Sorinel Villy Oprea spunea atunci, pentru Gazeta Sporturilor, că a fost vicepreşedinte al PMP, este bun prieten cu Elena Udrea, iar Traian Băsescu este cel mai bun lider politic. Grupul de firme Delamore şi patronii săi asiatici au apărut în scandalul global declanşat de publicarea miliardarilor care îşi ascund afacerile în paradisuri fiscale pentru a nu plăti taxe ţărilor în care îşi câştigă banii.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Wylii Sorinel Oprea este pericol! Pungas fara scrupule....
1
0
Pai asta nu e basist??
0
0
Daca fermierii au fost prostalai, e normal sa ia teapa !
3
0
Au fost si sunt cei mai patrioti presedinti de dupa 90.
1
6
Cand urmeaza sa o prezentati? Are de dat bani la toti fermierii. Ii falimenteaza pe toti. Sau Marius Bucur e protejatul sistemului. Nu va atingeti de el. Pa intr-o zi....
6
0
Unde esti Ceausescu ahhhhh
6
1
Cand o sa dea socoteala si Kovesi, ca si ea e parte a epocii Basescu.
5
8
Care au fost la putere pe timpul lui Base, incep sa dea socoteala! Dar cand vor da socoteala si cei din servicii, care i au sustinut????
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218