REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
13.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

ANAF scoate la vânzare mașinile unor italieni din Constanța care au prins contracte de sute de milioane în România

ANAF scoate la vânzare mașinile unor italieni din Constanța care au prins contracte de sute de milioane în România

Andreea POPA 2 februarie 2023 | 00:00 2276

Fiscul constănțean a scos la vânzare două mașini din proprietatea unei firme italiene, în contul datoriilor pe care aceasta le are la bugetul de stat. Filiala din Constanța a fost înființată în 2018 de italienii care au primit contracte de sute de milioane de lei de la stat pentru construcția de drumuri, dar care are și probleme cu respectarea înțelegerilor asumate cu statul român.

ANAF scoate la vanzare masinile unor italieni din Constanta care au prins contracte de sute de milioane in Romania
ANAF organizează pe 7 februarie 2023 o primă licitație pentru vânzarea a două mașini deținute de debitoarea Cosedil SRL Santa Venerina (CT)- Sucursala Constanța. Este vorba despre o Dacia Duster fabricată în 2019, cu preț de pornire 63.526 lei și o Dacia Logan, fabricată în 2018, cu preț de pornire 35.527 lei. Ambele mașini sunt în stare foarte bună, precizează ANAF.

ANAF scoate la vanzare masinile unor italieni din Constanta care au prins contracte de sute de milioane in Romania

Datorii de aproape un milion de euro pentru filiala din Constanța

Cosedil SRL Santa Venerina (CT)- Sucursala Constanța are ca domeniu de activitate construcțiile și a fost înființată în 2018, cu sediul într-un bloc de pe Bulevardul Mamaia. Firma a raportat pentru 2021 afaceri de 3.873.646 lei și pierderi de 1.400.530 lei, fără niciun angajat, precum și datorii totale de 4.846.701 lei. Cosedil SRL Santa Venerina (CT)- Sucursala Constanța este controlată de Gaetano Vecchio, cel care conduce mai multe filiale ale companiei- mamă Cosedil Spa, unul dintre marii constructori italieni.

Cosedil mai are în România o filială și în București și activează în țara noastră pe baza contractelor pe care le câștigă pentru construcția drumurilor. Alături de Cosedil acționează și Operes, ambele companii din Catania participând împreună la licitațiile din România. Și Operes are, de altfel, o filială la Constanța, la aceeași adresă cu partenerii de la Cosedil. Printre afaceriștii italieni care se regăsesc în această asociere din Catania pentru contracte în România se mai află Pistorio Nunzio și Andrea Chirulli, prezenți în mai toate lucrările câștigate de italieni în țara noastră.

ANAF scoate la vanzare masinile unor italieni din Constanta care au prins contracte de sute de milioane in Romania

Contracte de sute de milioane de lei de la stat

Firmele din grupul Cosedil au primit în ultimii ani contracte de sute de milioane de lei de la statul român. Astfel, societatea pe care ANAF o execută acum silit în Constanța a primit în aprilie 2019 un contract de 12,5 milioane lei de la Primăria Târgoviște, pentru reabilitarea și extinderea unei școli din oraș. La rândul său, compania-mamă Cosedil Spa a semnat în octombrie 2022 o înțelegere de 96,1 milione lei cu Consiliul Județean Harghita, pentru reabilitarea unor drumuri județene, iar în aprilie 2022 a primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA un contract uriaș, de 242,3 milioane lei, pentru lărgirea drumului național Baldana- Titu. De asemenea, italienii de la Cosedil și cei de la Operes au început în 2019 și lucrările de reabilitare a Transalpinei din Apuseni, alături de Societatea de Construcții Napoca SA- un contract de 156 de milioane de lei.

Pe de altă parte, italienii de la Cosedil se află și pe lista neagră a CNAIR pentru licitații pe care le câștigă, dar apoi le anulează. Așa s-a întâmplat în mai 2021, când CNAIR a emis un document constatator negativ și un raport de aulare, după ce Cosedil a anulat un contract pe care l-a câștigat pentru construcția unui pod peste Siret în județul Galați. CNAIR constata atunci că firma italiană ”se află într-o situație de forță majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scoateti tigaile astea cu piese schimbate la pret de mercedes, dar pe alea luxoase de ce nu le scoatetI?
1
1
preturile astea sunt la caterinca ca sa arata anaf ca se lupta cu evaziunea. in realitate italieni le-au dat teapa premeditat si in buna intelegere cu contabilii lor c****i care au rude la anaf. la 13.000 euro cumperi un vw passat de 5 ani si cu 7000 euro cumperi un golf de 7 ani mai bune de 1000 de ori ca rablele stea omorate pe soselele distruse.
1
0
Loganul ala e de 1000 capacitate nu face banii aia probabil se mai asteapta la a doua strigare, de obicei cand urmeaza sa t i ia fiscul masina schimbi prese din ea eu am schimbat pompa de injectie , cauciucurile electromotor, alternator cu altele vechi si nașpete lampa spate cu una sparta cd ul e.t.c. Si acum mai fac bani din piesele de pe masina aia ma tot gandesc ce p***t o fi cumparat o
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515