REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Anca Dragu: Legislaţia curentă creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi

Anca Dragu: Legislaţia curentă creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi

Replica API 23 martie 2021 | 00:09 1607

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, luni, că actuala legislaţie creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi.

Anca Dragu

"În acest mandat trebuie să ne bazăm pe adaptarea legislaţiei interne la noua strategie a UE lansată în martie 2021. Avem sprijinul Comisiei Europene, a instituţiilor europene pentru a ne ajuta în implementarea unei strategii şi a unei legislaţii. Legislaţia curentă creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi în general. În fiecare săptămână, la audienţele online, discut cu oameni care-mi semnalează probleme legate fie de goluri legislative, fie de aplicarea defectuoasă a legii, întârzierea plăţilor, neîncadrarea corectă în gradul de dizabilitate sau tot felul de hârţogărie şi presiuni la care oamenii sunt supuşi", a spus Anca Dragu, la o dezbatere online pe tematica dizabilităţii, care a marcat Ziua Internaţională de Conştientizare a Sindromului Down.

Ea a subliniat că un stat "sănătos" şi "echitabil" protejează şi oferă şanse egale la educaţie şi muncă tuturor cetăţenilor.

"Un stat şchiop, bolnav, nu reuşeşte să-şi protejeze cetăţenii, nu reuşeşte să-i aducă acolo, în zona şanselor egale, nu reuşeşte să le ofere o viaţă demnă. Angajamentul meu, ca preşedinte al Senatului, este de a sprijini aceste eforturi în ceea ce priveşte legislaţia, dar mai presus de asta în ceea ce priveşte conştientizarea opiniei publice pentru a implementa schimbări de mentalitate, de atitudine", a afirmat Dragu, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte situaţia copiilor cu Sindromul Down, preşedintele Senatului a arătat că trebuie schimbate mentalităţi atunci când e vorba de acest subiect.

"Trebuie să schimbăm mentalităţi, de fapt, când vorbim despre integrarea copiilor cu Sindrom Down. Noi, ca legiuitor şi formatori de opinie, avem rolul de a crea un cadru coerent legislativ, de a crea instituţii, de a crea pârghiile prin care să ne asigurăm că aceşti copii sunt integraţi în societate", a adăugat Anca Dragu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
guitzzzzzzzzz
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212