REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Anca Dragu: Miercuri, şedinţă comună pentru ratificarea deciziei privind sistemul de resurse proprii ale UE

Anca Dragu: Miercuri, şedinţă comună pentru ratificarea deciziei privind sistemul de resurse proprii ale UE

Replica API 24 mai 2021 | 00:00 794

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat sâmbătă, la Zalău, că se doreşte ca miercuri să fie convocat un nou plen reunit al Parlamentului pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene, după ce o şedinţă similară a fost anulată în luna martie, scrie Agerpres.

Anca Dragu

"Dorim ca miercuri să avem această şedinţă comună a plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului, să ratificăm acordul, astfel încât să putem permite UE să aducă finanţare pentru o parte din PNRR", a precizat Anca Dragu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Senatului a subliniat faptul că existenţa unei datorii comune a statelor membre ale Uniunii Europene dă un sentiment puternic de unitate şi solidaritate şi că este pentru prima dată în istoria UE când acest lucru se întâmplă.

"Este un moment foarte important în construcţia aceasta europeană economică, deoarece emiterea de datorie în nume colectiv, în numele tuturor statelor membre este un sentiment foarte puternic de unitate, de solidaritate. Până acum împrumuturile se făceau de fiecare ţară în mod separat", a afirmat Anca Dragu.

Potrivit acesteia, programul gândit de Uniunea Europeană, ce trebuie ratificat şi de Parlament pentru a intra în vigoare, va permite ţării noastre împrumuturi la dobândă avantajoasă.

"Avantajul extraordinar pentru România este accesul la finanţare la un cost extrem de redus. Probabil că în loc de 3-4% dobândă vom plăti puţin peste 0. Este un cost pe care nici nu ni l-am fi putut imagina dacă nu aveam această oportunitate de a ne împrumuta la nivelul Uniunii Europene. Acest lucru cred că nu s-a explicat destul, de asta vreau să insist asupra beneficiilor de a fi parte într-o uniune economică. Avem acces la finanţare. Planuri avem cu toţii, dorinţe, nevoi, dar trebuie să găsim şi finanţare pentru aceste planuri. UE a găsit acest program, Next Generation EU, vrem să creăm economii mai puternice, mai rezistente în faţa unor viitoare provocări. Avem nevoie de finanţare şi, iată, vine şi finanţarea", a spus Anca Dragu. A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272