REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Anca Dragu (USR-PLUS) se teme de baronii locali

Anca Dragu (USR-PLUS) se teme de baronii locali

Replica API 28 august 2021 | 23:16 966

Criteriile pe baza cărora se aplică programul de investiţii 'Anghel Saligny' trebuie să fie "extrem" de clare şi de transparente, să fie o "monitorizare serioasă", cu siguranţa că sunt sursele necesare de finanţare, a declarat, vineri, preşedintele Senatului, Anca Dragu, arată Agerpres.

" Noi, USR PLUS, am dorit ca aceste criterii pe baza cărora se acordă acest program să fie extrem de clare şi de transparente, să fie o monitorizare foarte serioasă, să fim siguri că avem sursele de finanţare necesare, nu să începem programe care să rămână suspendate undeva în aer. Noi am ţinut foarte mult la aceste criterii, astfel încât banii publici să nu mai ajungă în buzunarele baronilor, cum s-a întâmplat în PNDL 1 şi 2. Aceasta a fost poziţia noastră şi suntem consecvenţi şi ţinem foarte mult la aceste criterii", a precizat Dragu.

Ea a fost întrebată dacă premierul va putea să forţeze aprobarea planului de investiţii "Anghel Saligny" şi aprobarea rectificării bugetare ulterior, fără un aviz din partea Ministerului Justiţiei.

"Despre a trece o OUG fără un aviz, pot să vă spun că eu, personal, niciodată nu am ignorat un aviz, chiar şi un aviz de la alte ministere, nici avizele din cadrul ministerului pe care l-am condus şi nici Guvernul din care am făcut parte. Cred că aceste acte normative, OUG-urile, trebuie să aibă toate avizele şi să fie pozitive. Dacă avem comentarii la un act normativ, ele trebuie luate în considerare, analizate de ministerul care a emis actul şi fie modificat, fie să explice de ce nu e de acord cu propunerile respective", a afirmat Dragu.

Întrebată dacă USR PLUS condiţionează sprijinul pentru a trece această ordonanţă de desfiinţarea Secţiei speciale, în forma în care a fost trimisă de către Ministerul Justiţiei, Anca Dragu a reiterat că USR PLUS doreşte desfiinţarea acestei secţii şi nu transformarea ei "într-o altă secţie specială".

"Noi dorim desfiinţarea Secţiei speciale, desfiinţarea punct. Nu transformarea într-o altă secţie specială, pentru că noi credem că toţi oamenii din România trebuie să fie trataţi egal în faţa legii, indiferent că vorbim de magistraţi sau de oameni din afara sectorului de justiţie. Cât priveşte "Anghel Saligny", noi suntem foarte responsabili pentru banii românilor. Bugetul este destul de suplu, unul destul de mic, şi atunci trebuie să fim foarte atenţi cum cheltuim aceşti bani şi vrem să fim foarte siguri că am luat toate măsurile, astfel încât să nu mai vedem terenuri de sport, de fotbal în pantă, să nu mai vedem săli de sport ţinute sub cheie de primari, să nu mai vedem investiţii din acestea inutile", a conchis Dragu, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ti-o trag astia ai mare grija ca ,,e golani"!
1
0
Eu nu sunt,cei din partide sunt, salarii de 30000 de roni pe luna ,lume lume soro lume.
2
0
Ce mecla de scroafa are
1
0
Miss Pighi!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272