REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Anca Nedea: Vama Veche pierde 10% din profit din ratarea pachetului de 1 mai

Anca Nedea: Vama Veche pierde 10% din profit din ratarea pachetului de 1 mai

Replica API 3 mai 2020 | 22:49 2255

Lovitura dată staţiunii Vama Veche de pierderea pachetului de 1 mai se simte în profit, care va scădea cu circa 10%, şi ţinând cont că majoritatea operatorilor sunt locali, cu tot felul de afaceri mici, pierderea se simte şi în bugetul familiei, a declarat vineri, Anca Nedea Pavel, director executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa.

Anca Nedea Pavel

"Vama Veche era un loc preferat de români, dar şi de străini. Interesant este că în ultimii cinci ani Mamaia Nord şi Vama Veche au reuşit să atragă un număr exponenţial de turişti străini. Era o atmosferă extraordinară, era deja foarte aglomerat, chiar dacă vremea nu era foarte caldă în această perioadă a anului. Acum vedem o Vamă frumoasă, dar pustie, tristă, bineînţeles. Dacă suntem mai realişti şi discutăm acum de bugete, pentru destinaţii ca Vama Veche lovitura dată de pierderea pachetului de 1 mai se simte în profit foarte mult, cred că un 10% pot să spun că se pierde cu pierderea acestor zile şi contează foarte mult, cu atât mai mult cu cât Vama se mişca şi după 1 mai, era deja vizitată încă de la începutul lunii iunie. Asta înseamnă că în final pierderile cu această perioadă şi, dacă nu se dă drumul cât mai repede în iunie şi pandemia nu ne lasă, vor fi şi mai mari, pentru cei din Vama Veche, unde marea majoritate din operatori sunt locali, au tot felul de afaceri mici, cred că şi în bugetul familiei se simte foarte, foarte rău", a spus Anca Nedea Pavel, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acesteia, în staţiunile din sudul Litoralului situaţia "arată ca şi în ceilalţi ani", deoarece aici startul este mai târziu, fiind axate pe nişa de family aproape exclusiv, şi atunci turiştii pot să vină după terminarea şcolii şi începerea vacanţelor.

Nedea a mai precizat că pentru vârful de sezon organizaţiile patronale discută măsuri pentru protejarea angajaţilor, dar şi a turiştilor, fiind avută în vedere, printre altele, achiziţionarea de termoscanere pentru turişti, pentru a mări gradul de siguranţă.

Ea a precizat că pe partea de alimentaţie publică au fost foarte multe discuţii, dezbateri, între operatorii de turism, fiind gândite nişte propuneri. Nedea a subliniat că litoralul românesc are avantajul că majoritatea hotelurilor au terase generoase.

"La hoteluri ne bazăm în primul rând pe terase, cu respectare măsurilor de distanţare socială, Avem şi terase generoase, vom rări numărul de mese, vom aloca masa pe familie. Pentru cei care nu au spaţii atât de largi se poate organiza masa în serii. O varianta este alegerea unui meniu dintr-o variantă de meniuri, pregătită cu o zi înainte, şi se serveşte la farfurie şi nu mai accesăm bufetul. Putem folosi tot ce înseamnă parte de tacâmuri, veselă de unica folosinţă", a mai spus oficialul citat.

Nedea a atras însă atenţia că şi turiştii trebuie să aibă un comportament responsabil, să acceseze proprietăţi clasificate, chiar dacă sunt de mici dimensiuni, gen pensiuni, sau apartamente clasificate, pentru că asta înseamnă că sunt în evidenţa statului, a autorităţii centrale, pot fi verificate şi, dacă se întâmplă ceva poate fi tras cineva la răspundere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Subconstientul numai vrea sa si consume energia pe chestii inutile cum ar fi parerea uneia care habar nu are ce inseamna turism, pt ca ea tot cu o bidinea si o cutie de vopsea isi renoveaza creierul la inceput de sezon. Si totusi ma minunez de prostia unora care accepta ideea de turism in romania. Toate panaramele astea care cred ca un cearcaf alb apretat si o ciorba la impinge tava inseamna turism , ar trebui sa viziteze oceanul ca mancare pentru rechini.
0
0
statiunea cocalarilor
5
0
Hai ca nu e tragedie. Ca sa fii turist,trebuie sa ai me munca si sa-ti permiti cheltuirea banilor oricum enorm de multi in raport cu calitatea serviciilor oferite. Daca e sa vorbim de cei care sunt turisti pe nu stim ce bani,doar din munca lor nu,ei sunt de fapt cheltuitorii cei mai vizibili,ca ala care merge din salariu,mai haleste si o conserva,nu da mii de lei pe sampanie la plaja,sa-si spele jegul curva cu jetul spumos. Profitul din turism era oricum nemeritat,stiu cei care fac comparative cu alte destinatii din afara. E nasol ,dar se va reveni la normal.Megem in Bulgaria.
2
0
Cum ??? La cit "incasati" in trei luni , dar va lafaiti in lux?? Nu va e rusine??
4
0
Parvenitii din turism pierd 10% din profitul declarat si 90% din cel nedeclarat. Nu cred ca trebuie despagubiti. Au furat destul in trecut.
10
1
Boccie fata are.
9
0
in vama veche a ajuns o camera 450 lei pe noapte ,mai mult ca in statiuni celebre de genul ,pt ca sunt destui ghertzoi care sa vina sa se spele la piscina in apa potabila si sa plateasca asa ca nu se pierde nimic decit ca nu mai fac ei evaziune fiscala
9
0
fa nedea,anul trecut au fost legal declarati la fisc 37 de turisti in cama.Asa ca de ati pierdut? anaful si restul trintorilor bugetari erau prea ocupati cu luarea spagii si verificat vreo gogosarie ca sa vada restaurantele si asa zisele hoteluri evazioniste!
6
0
Asta si frasu' Ionut,au facut anul trecut credit si au luat un hotel din Olimp si sunt disperati.Dupa ce l-a supt bine pe Copos la Europa,tipa s-a bagat la Iaky, la Hagi.Intre timp,Ionut Nedea,frasu', si-a facut ag de turism si mangleau contractele cu turisti.Ajutat de sorsa', asta a facut bani buni iar acum, s-au unit, sa puna si de-un hotel.Dar au cam luat-o in bot.Acum maimuta bate apropouri ca romanii sa nu mearga la privati, sa mearga japcagii de hotelieri, sa-i rupa aia cu preturile. Nu se mai satura,unu nu spune ca-i jaf pe fata si servicii proaste,toti vor ajutoare de la guvern.
13
0
nu poti tu sa dormi ....ce vama veche face parte din mamaia?
6
0
Eu sper ca operatorii din turism sunt oameni realisti care nu se informeaza de la televizor. Televiziunile sunt controlate de guvern sa povesteasca populatiei despre particole de praf in suspensie. Criza in care ne zbatem este criza materiilor prime. Adica s au terminat. Nu se poate spune public asa ceva pentru ca se prabusesc bursele. Fiti profesionisti, ce dracu!
8
4
Aveati 3 zile si 3 nopti sa i ardeti pe fraieri si a venit covid19 si v a dat socoteala peste cap. Faliment scrie pe voi fara festivaluri concerte cluburi terase. Pregatiti va pentru 2021 ca anul asta nu se face turism nici national nici international. Amin.
16
1
Nu-i nimic ..machidonii cu terase si restaurante o sa congeleze carnea de asta vara la loc si va asteapta cu drag
20
3
cum adica pierde? ca sa pierzi trebuie sa ai ceva din care sa pierzi respectiv un profit.. ei deocamdata nu au nimic.. probabil se refera la profitul virtual imaginar nerealist umflat de 10 ori pe spinarea turistului roman fraier si credul asta e altceva
13
2
Daca o mai dati vreodata pe cordaciunea asta nu mai citesc Replica. Eu inteleg ca au dat mai multi in ea si ca a gasit un fraier cu bani dar e prea bagata in seama.
22
0
Pierde vama veche pierd hotelierii nimai asta aud . Faceti numai presiuni parca asta este sectorul principal din Ro dar cati din cei ce ofera cazare la Vama veche si Mamaia Nord platesc taxe la stat mai exact ofera bon fiscal sau factura cand nu era pandemie si pe viitor. Nu doamna, pierde Vama Veche dar castiga toata tara atat timp cat respectam regulile si vedem pe viitor cum se va manifesta epidemia dupa relaxare . Daca nu ma crezi intreaba medicii din sectiile ati , hai sa zic ca minte cercel minte rafila arafat da o sa minta toti nu cred .
18
2
Duoamna ancutza va mananca undeva sa oferiti pachetul turistic covid19 la vama veche?! Hai, poate te scarpina Vela daca faci o pozna si se dovedeste ca zadarnicesti combaterea virusului prin infectarea turistilor fiindca vrei tu profit din pachete turistice.
9
0
Baaa, dar Anca asta e uriiita rau ! Cum drk s-a pacalit Pavel cu ea ? Si am inteles ca au probat-o o gramada prin Eforie !
16
1
care-i problema?
12
1
din droguri si evaziune???
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272