REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANCHETĂ de AMPLOARE la Constanța, după ce un avocat a fost BĂTUT de un polițist

ANCHETĂ de AMPLOARE la Constanța, după ce un avocat a fost BĂTUT de un polițist

Replica API 6 septembrie 2019 | 15:57 1155

Incident grav petrecut la Constanța: un polițist, Tiberiu Petrovici, a agresat fizic un avocat din Constanța, pe Adrian Gheorghiţă. Evenimentul s-a petrecut pe 29 august, în stațiunea Mamaia.

Polițiștul este cunoscut cu antecedente, în contextul în care a avut neînțelegeri cu colegii de breaslă. Însă, nu a fost sancționat, s-a ales doar cu mustrare.

Ce spun procurorii:

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 06.09.2019, au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul P.T., lucrător de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Mamaia, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin.1, 4 Cod penal și

- purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin.1 și 2 Cod penal,

ambele cu aplic. art. 38 alin.2 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că în data de 29 august 2019, fiind în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, inculpatul a agresat pe avocatul G.A. din Baroul Constanța, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al baroului.

S-a luat măsura controlului judiciar.

S-a luat în calcul situația stării de fapt, antecedentele disciplinare ale polițistului au demonstrat înclinația polițistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanța, în raportul de evidență psihologică din anul 2018.

Pentru aspectele de natură extrapenală a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

M.P., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era cu cirjaliu primarul de la agigea!erau beti si se luau de fete aiurea
1
0
De Faruk nu mai zice nimeni nimic
3
0
Pt alooo . . Era in chiloti,venea de la ma.ta si nevasta.ta. p.s. si fiica.ta
6
1
avocatul pulii era in roba la judecatorie sau in carciuma?
4
12
Iar s-a gasit vinovatul.
1
1
Iese la pensie cu o pensie maricica, apoi isi face o firma de paza si protectie. Iar noi o sa fim fericiti dar prosti. Ca meritam!
14
4
nu putea si el sa i rupa botul la un executor judecatoresc ....cei mai mafioti din constanta.i au si pe aia de la dna la mana , nu le face nimik
14
2
scoate ochii...Politistii intre esi nu iau masuri doar musamalizeaza cazurile...vezi cazul politistului pedofil,cazul.Caracal s.a.m.d.In Romania trebuie destituita toata politia pana la ultimul agent de cacst.Politia romana este corupta si este platita degeaba.Niste nulitati iau salarii necuvenite doar ptr frecat menta pe facebook si watsup !.
14
8
Aruncati-va o privire pe peofilul de Facebook al politistului. Omul are grave probleme la mansarda.
19
4
Acum sa vina un procurorsa-i bata pe amandoi cap in cap...
9
4
Conteaza sursa? Nu! Sentimentul impunitatii ii face pe unii - multi, chiar - sa se creada supraoameni... La puscarie cu el! Iar acolo are cine sa-i poarte de grija, sunt sigur...
15
4
Politistul e din sursa interna sau externa?
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102