REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ANCHETĂ, după un ACCIDENT de MUNCĂ pe ȘANTIERUL lui ODAGIU din MAMAIA

ANCHETĂ, după un ACCIDENT de MUNCĂ pe ȘANTIERUL lui ODAGIU din MAMAIA

Replica API 21 noiembrie 2021 | 19:25 5432

Unul din angajații lui Odagiu de la Ștefan Building a ajuns sub supravegherea medicilor, în urm unui accident ce-i putea fi chiar fatal. Mai exact, un macaragiu a fost lovit de o bucată de panou din lemn, căzută de la un etaj superior. Ca urmare a evenimentului bărbatul a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Afacerile lui Ștefan Odagiu de la Ștefan Building par să îi meargă din ce mai bine dar, oare, cât de multe știu angajații acestuia despre siguranța în muncă? Ei bine, se pare că, un moment de neatenție îl putea costa viața pe un angajat. În data de 16 noiembrie a.c., în cadrul firmei a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat. I.P., angajat în funcția de macaragiu a fost lovit de o bucată de panou din lemn, căzută de la un etaj superior. Ca urmare a evenimentului victima a fost transportată de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Building Stefan, un imperiu cu 10 angajați?

Societatea Building Stefan AOP SRL a fost înființată în anul 2016 și are sediul social pe strada Barcelona, numărul 10. Firma care are ca obiect dezvoltare (promovare) imobiliară îi are ca administrator pe Paula Odagiu și Vasile Odagiu, iar beneficiar real este Ștefan Odagiu. În anul fiscal 2020, an pandemic, societatea a raportat o cifră de afaceri de 62.782.527 lei, un profit net de 27.868.706 lei, datorii de 33.798.893 lei și un număr mediu de 10 angajați.

Sursa foto: captura listafirme.ro

Accidentul, în atenția ITM Constanța

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de catre SC Stefan Building AOP SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de catre angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzator, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Extras din lege: În ce cazuri anchetele sunt făcute direct de ITM

Conform articolului 29 din Legea nr.319/2006, cercetarea evenimentelor este obligatorie și se efectuează după cum urmează: de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă; de către inspectoratele teritoriale de muncă, în cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidenta sau confirmată, deces, accidente colective, incidente periculoase, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă lucrătorilor la angajatorii persoane fizice, precum și în situațiile cu persoane date dispărute; de către Inspecția Muncii, în cazul accidentelor colective, generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile; de către autoritățile de sănătate publică teritoriale, respectiv a municipiului București, în cazul suspiciunilor de boala profesională și a bolilor legate de profesiune. În caz de deces al persoanei accidentate ca urmare a unui eveniment, instituția medico-legală competența este obligată să înainteze inspectoratului teritorial de muncă, în termen de 7 zile de la data decesului, o copie a raportului de constatare medico-legală.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum mare dezvoltator! astia sunt marii dezvoltatori din Mamaia
9
1
Analfabetilor
5
2
asa titlu, mai rar.
13
1
sunt macaragiu si colegii arunca de la etajele superioare cu panouri de la decofrari si ma lovit in tiuga.Acum sunt in spital internat.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468