REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ANCHETĂ în derulare la depozitul în care au fost descoperite artificii fără autorizaţii. Ce spune Primăria Agigea

ANCHETĂ în derulare la depozitul în care au fost descoperite artificii fără autorizaţii. Ce spune Primăria Agigea

Replica API 21 septembrie 2017 | 23:54 421

Continuă cercetările în cazul incendiului care a izbucnit, în week-end, la un deposit situate pe raza localităţii Agigea. Întrucât la locul cu pricina au fost descoperite artificii pentru care nu existau avize de depozitare, cercetările sunt în sarcina Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) din cadrul IPJ Constanţa, însă o anchetă au demarat şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă. Conform unor surse, unul dintre administratorii societăţii care deţine depozitul s-ar fi ars la o mână, însă, acesta nu are nici un interes să declare „accidentul de muncă”.

Reamintim că, „la data de 17.09.2017, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Agigea şi lucrători ai Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase au fost sezizaţi că în localitatea Lazu a izbucnit un incendiu la o anexă a unei proprietăţi. Cu această ocazie au fost ridicate în vederea indisponibilizării mai multe kilograme de articole pirotehnice, care erau depozitate într-un container în condiţii ilegale. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere din culpă şi operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii SAESP al IPJ Constanţa”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa prin intermediul unui comunicat.

De precizat că firma vehiculată ca deţinând depozitul este Live Well Events SRL, cu asociat unic Sergiu Enache (finul fostului şef SAESP, Nicolae Barbu). Însă, de numele Enache se leagă şi o altă societate care se ocupă cu materialele pirotehnice, Pro Pyro&Light SRL. Contactaţi de „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Primăriei comunei Agigea, pe raza căreia a avut loc incidentul, au comunicat faptul că „SC Live Well Events SRL are sediul social în Constanţa şi nu are deschis la Oficiul Naţional punct de lucru pe raza UAT Agigea şi nici nu are autorizaţie de funcţionare. SC Pyro&Light SRL nu a depus documente la serviciul taxe şi impozite şi nici nu are autorizaţie de funcţionare”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cainele moare de cursa lunga si prostul de grija altuia talibanule
2
0
Sa pacaleasca oamenii, acum cu fructe si pepeni ciopliti, fum greu, gheata carbonica, porumbei albi...
0
1
Ma nene un fost angajat a lui Chelu a inceput si el afacerea cu nasu Barbu, cu un mare palmares de braconier, camatar, pervers sexual si om de afaceri cu finu dar nu cu documente, isi merita soarta aceasta sluga umila , totul in viata se plateste, le vindea en gross la clienti artificii si dupa suna la nasisu sa-i opreasca in trafic sa le comfiste mafa, domnu Barbu a luat multi ani bani sub forma de spaga de la cei care desfasurau activitati in domeniul pirotehnic, sa zica Lancea cata spaga a dat la politie in ultimii 10 ani , alt sifon ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614