REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.6° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.6° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

ANCHETĂ la NĂVODARI: Furturi de componente de la mașini! O victimă a mulțumit ziarului Replica

ANCHETĂ la NĂVODARI: Furturi de componente de la mașini! O victimă a mulțumit ziarului Replica

Replica API 7 martie 2020 | 00:16 2422

Anchetă de proporții la Constanța, urmată de percheziții! În urmă cu câteva zile, cotidianul Replica publica o informație, conform căreia un șofer și-a găsit autovehiculul fără roți, un BMW, pe șoseaua Mangaliei.

Apoi, în urma cercetărilor privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt de componente de la autoturisme (roți), comise în ultima perioadă pe raza orașului Năvodari, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au pus în aplicare, în cursul zilei de joi, 2 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Constanța. Și, surpriză, se pare că acei suspecți au dat lovitura și pe șoseaua Mangaliei, întrucât au fost găsite și roțile sustrase de la BMW.

În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că 2 bărbați, de 22 de ani, sunt bănuiți de săvârșirea a 4 infracțiuni de furt de componente de autoturisme, în perioada 14.01-24.02.2020, de pe raza orașului Năvodari. Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 8.000 de euro, a fost recuperat în proporție de 50% și predat părților vătămate. Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale. Amintim că un bărbat a declarat, pentru Replica, faptul că şi-a găsit maşina aproape dezmembrată, într-o parcare, de pe Şoseaua Mangaliei, şi că nu poate da de urma hoţilor, pentru că unghiul camerelor de supraveghere nu a cuprins zona în care se afla autoturismul păgubitului. Totuşi, întrebat dacă a depus o plângere la Poliţie în care să reclame evenimentul, acesta a declarat că nu consideră necesar, deoarece i-ar ocupa prea mult timp. Aceasta atitudine le convine de minune hoţilor, încurajându-i să persevereze şi, în lipsa unor pedepse, să-şi găsească alte ţinte. Astfel, așa cum au spus oamenii legii, în nenumărate rânduri, se conturează tot mai bine cifra neagră a criminalității, care cuprinde diferența dintre criminalitatea reală și cea cunoscută (relevată). Această formă de criminalitate se numește așa din cauza faptului că ea nu este cunoscută cert, iar dimensiunile sale rămân practic discutabile. De ce? Tocmai pentru că nu toate victimele depun plângeri. Chiar și așa, oamenii legii și-au făcut treaba, iar proprietarul vehiculului a transmis un mesaj către Replica, mulțumind reporterilor și specificând că Poliție Română și-a făcut treaba!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tiganii fura orice,mai ales de la prostanii cu bmw,haudi,tigai poluante.N.au saraci bani de benzina dar si.au luat masina,sa ocupe trotuarul.
1
0
mai este si un audi in mamaia la aqua magic pe borduri
1
0
Ai si varianta in romana?
2
0
cum e sa furi roti de la tigailemaleampoluante de bmw,masini de saraci? cit de prst sa fii?cu cit onginzi unuinalt sarac boschet?
0
2
Cum dreaku sa depui plangere cand mafiotii le trec prin fata portii si ei se fac ca nu-i vad. De ce oareeee.. pentru ca fac parte din acelasi clan. Noul sef al Pulitiei din Navodari a fost activ 3 zile, ca orice minune in Romania. Respect
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389