rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Reprezentant al fostei găşti, tras pe linie moartă

Anchetat de DNA, Decebal Şerban nu mai este adjunct în Port. Înlocuitorul său e o surpriză

Decebal Şerban

Decebal Şerban nu mai este director general adjunct al Companiei Naţionale Administraţiei Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) de aproximativ o lună de zile. Anunnţul nu a fost făcut public şi nu se cunosc motivele pentru care fostul consilier al lui Valerică Preda, ex-secretar de stat la Transporturi, perceput de opinia publică drept un apropait al fostului primar Radu Mazăre, a părăsit funcţia pe care o ocupa din 2013. În locul controversatului Decebal Şerban a fost făcută o numire surprinzătoare: Dan Nicolae Tivilichi, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi.

Personaj extrem de bogat, fostul director general adjunct şi chiar plin” al Portului Constanţa părăseşte conducerea companiei într-un context penal foarte deranjant. Decebal Şerban, ca şi ceilalţi factori decizionali ai APC, de altfel, face obiectul unui dosar DNA despre presupuse acte de corupţie săvârşite în administrarea portului. „Replica” a prezentat în detaliu, de mai multe ori, acuzaţiile care se aduc conducerii portului, făcute publice chiar de Ministerul Transporturilor, în urma unor anchete ale Corpului de control. Practic, fiecare nou ministru care se perindă pe la şefia Transporturilor descoperă aceleaşi abuzuri şi fapte de corupţie, pe care le sesizează apoi către DNA, fără nici un rezultat, până acum. Ultimul raport al Corpului de Control din cadrul Ministerului Transporturilor (MT), privind neregurile din Portul Constanţa, din 2015, îi scoate în faţă pe Valeriu Ionescu, şeful CN APMC şi Decebal Şerban, directorul adjunct al companiei. Zeci de contracte au fost găsite cu probleme, câteva dintre acestea implicând fapte de natură penală, în acest sens fiind sesizat DNA-ul. Modul necorespunzător în care CN APMC a încheiat şi derulat contracte de achiziţie publică, de concesiune şi de închiriere, de modul în care a fost urmărite şi recuperate creanţele, de activitatea de control financiar sau de procesul de angajare şi promovare a angajaţilor, sunt câteva dintre deficienţele constatate.

Aproximativ 300 de contracte încheiate de APC din 2012 până în 2015 au fost verificate de Corpul de Control al MT. Multe dintre acestea, mai ales cele de achiziţii publice, au fost găsite cu probleme, fapt ce implică posibile fapte de natură penală, indică raportul al Corpului de Control trimis de Ministerului Transporturilor în perioada aprilie-mai 2015 să verifice activitatea companiei. Deficienţe apar în relaţiile cu societăţi aflate în pragul falimentului, care au închiriat, fără a avea licenţă de lucru, de la APC, diferite bunuri imobile. „Prin neaplicarea clauzelor contractual existente, referitoare la rezilierea unilateral, în cazul contractelor de concesiune şi respectiv interzicerea accselului către bunul dat în folosinţă, în cazul proceselor verbale de folosinţă prin neistituirea măsurilor asiguratorii, în special sechestrul asupra bunurilor imobile şi prin neaplicarea modalităţilor de executare silită prevăzute de lege, CNAPM SA a permis acumularea unor creanţe în volum foarte mare şi cu o probabilitate de încasare din ce în ce mai mică pe măsură ce societăţile debitoare se apropie de radiere“, se arată în raport. La nivelul Direcţiei Infrastructură din cadrul CNAPM nu se regăseşte o evidenţă clară a situaţiei din teritoriu aferent responsabilităţilor de serviciu, permiţând astfel derularea unor activităţi neautorizate, fără licenţă de lucru în zona respectivă. „Deşi există reglementări legale extrem de precise referitoare la condiţiile ce trebuiesc îndeplinite de către agenţii economici pentru desfăşurarea de activităţi în perimetrul zonelor libere, acestea nu sunt respectate. CN APM a efectuat o serie de controale şi a întocmit procese verbale de contravenţie doar la sesizarea echipei de control, însă nu pentru toate societăţile analizate de unde rezultă că pot exista multe alte societăţi care desfăşoară activităţi fără licenţe, cu licenţe expirate sau desfăşoară alte activităţi decât cele specificate în licenţe, despre care compania nu are cunoştinţă“, se mai arată în raport. Societăţile care au închiriat bunuri proprii către alte societăţi fără a deţine licenţă pentru această activitate, eludând plata valorii licenţelor de lucru sunt: SC Tubomecanica SA şi SC Europinvest Free Zone SRL, către SC Geso Rom Containers, SC Ades către SC Timber House Service SRL, SC Ice Age SRL către SC Europort Est SRL. Referitor la aceste contracte, Corpul de Control al MinisteruluI Transporturilor spune că „apreciem că reprezentanţii CNAPM şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, achiziţionând servicii juridice cu încălcarea cerinţelor imperative ale legii respective fără a fi întrunite condiţiile de excepţie reglementate în mod expres de acesta, fără ca în prealabil să fie obţinută aprobarea achiziţiei de către ordonatorul principal de credite şi fără mandatarea în acest sens a reprezentanţilor statului în AGA“, spune raportul.

Nereguli majore la contractele de consultanţă juridică. A fost sesizat DNA

Reprezenanţii CNAPM, se arată în raport, au încheiat, în mod nelegal, după data de 30.04.2014 la care a expirat valabilitatea contractului nr 33518/4.11.2013, două acte adiţionale prin care achiziţionau servicii de consultanţă şi/sau reprezentare juridică, cu SCPA Ceparu şi Irimia. CNAPM a efectuat plăţi nelegale de 122.931,03 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu adus companiei. „Având în vedere toate aspectele constate cu privire la atribuirea şi derularea contractului, considerăm că, din datele cuprinse în documentele prezentate şi din modul în care au acţionat reprezentanţii CNAPM, rezultă în mod rezonabil indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută la articolul 13, din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie“. Având în vedere constatările prezentate şi prevederile legale, comisia de control consideră că se impune sesizarea DNA cu privire la indiciile de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu. Un alt contract, alte nereguli. Este vorba despre contractul încheiat cu SC Deloitte Audit SRL şi Reff & Asociaţii SCA. Şi în acest caz au fost constate deficienţe care conduc la încălcarea, de către reprezentanţii CNAPM, a legii. Obiectul contractului era tocmai auditul legal cu privire la eventualele aspecte de nelegalitate la contractele cu Van Oord şi Royal Haskoning. Din analiza clauzelor, livrabilelor şi facturii reiese în mod cert, susţine raportul Corpului de Control, că CNAPMC a achiziţionat de fapt servicii de asistenţă şi consultanţă juridică şi nu de auditare. Altfel spus, conducerea CNAPMC a schimbat cu bună ştiinţă codul serviciilor achiziţionate pentru a da aparenţa de legalitate - serviciile de auditare sunt incluse la servicii de contabilitate, de audit şi gestionare a registrelor contabile. Raportul arată că potrivit OUG 26/2012, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital de stat, care au în structura organizatorică departament juridic - CNAPMC are un serviciu juridic cu 5 oameni, nu pot să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă. Potrivit raportului, conducerea companiei exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, existând suspiciunea de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, impunându-se, din nou, sesizarea DNA.

Prime discriminatorii și angajări ilegale

Corpul de Control a mai stabilit faptul că reprezentanții CNAPM au acordat prime în mod discriminatoriu. Astfel că, informațiile liderului de sindicat Mircea Burlacu, potrivit cărora membrii de Sindicat al Sindicatului Portului beneficiază de prime mai mici, comparative cu membrii Sindicatului din CNAPM, sunt jusitificate. Au fost identificate deficiențe în ceea ce privește modul în care se desfășoară activitatea de recrutare/promovare a personalului și modul de întocmire a documentelor: astfel, prin încheierea actelor adiționale 16584/14.6.2012 la contractul individual de muncă al Mădălinei Crețu și nr. 16850/18.6.2012 la contractului lui Șerban Decebal a avut drept consecință blocarea anumitor posturi, spune raportul Corpului de ontrol, fiind încălcate prevederile Codului Muncii. De asemenea, între CNAPM, în calitate de angajator și Mădălian Crețu și Izabel Mocanu , în calitate de salariate, au fost încheiate acte adiționale prin care s-a stabilit că cele două vor beneficia de un spor de 800 de lei pentru exercitarea sarcinilor de secretar CA și AGA. Acestea nu ar fi trebuit adăugate în contractul de muncă, deoarece calitatea de salariat este dobândită în baza unui contract de muncă, în timp ce aceea de secretar reprezintă o activitate independentă față de atribuțiile postului. Mai mult, raportul a scos la iveală că în perioada 2012-18.03.2015 CNAPM nu a organizat nici un concurs sau examen, accentul fiind pus pe proba de interviu și perioada de probă, fiind încadrate pe funcții persoane care nu îndeplinesc condițiile de pregătire și vechime. Un exemplu este angajarea lui Viorel Cătălin Cristea, pe post de consilier al directorului general, care demonstrează, spune raportul, modul discreționar și lipsa de transparență din partea conducerii CNAPM, cu privire la angajarea și promovarea personalului.

Rocsana CRISTEA

vineri, 22 iulie 20166418
Comentarii

01Anghel(8 apr 21:48)
Iorgule de ce nu spui ca esti un repetent, frustrat
11Decebal(25 iul 19:02)
Angajam pe cine voiam in consiliu aga ca sa ma voteze pe mine si pe betivul de director Valerica Ionescu, sa verifice competentele celor din AGA, niste pustani si niste contabile din primaria constanta , sa vina DNA UL
14Iorgu(22 iul 12:42)
Ce juristi are APC-ul? Unul fost arestat si in curs de judecata pentru trafic de droguri de mare risc, Raicu, altul care este baiatul lui tata militianul cu o facultate facuta la apelul bocancilor, Anghel, etc. Cu cine vrei sa mearga in inatante sa se bata cu avocatii. In aceste conditii au angajat, ilegal ce este corect, specialisti sa castige procesele. Unde mai pui ca juristii lor bat palma cu palma cu adversari in dauna APC-ului.
112portuar fermier(22 iul 11:41)
DNA te rog fa urgent cutatenie la APIA Constanta.. Mergiani Dtru de profesie analfabet pensionar,fost director platit din banii institutiei face asigurari folosin baza de date a institutie si ceva trafic de influenta.... Belu Stelian de profesie papusar fara coloana actualmente director sdjunct... protector moaral al persoanelor cu handicap angajate de ani buni sa nu faca nimic platite sa munceasca altii si pt ele.... acum protector de vaduve are omul datorii morale de platit.... Burlacule nu mai semna toate transferurile ca o incasezi.... nu e mosia nimanui si tu esti folosit la maxim
15aeroport(22 iul 11:02)
si in port si la aeroport au fost facute angajari ilegale. Prostul Carsium Moldovanu a fost prins de curtea de conturi cand era director la aeroport.
13cunoscator(22 iul 09:49)
APDM GALATI SI APDF GIURGIU,COMPANII DE STAT CAPUSE UNDE SUNT UNSI CLIENTI POLITICI. IN REST NU FAC ABSOLUT NIMIC, BA MAI MULT SE DISTRUG PORTURILE SI INFRASTRUCTURA ACESTORA...
13Saligny(22 iul 08:13)
Buna intrebare
16sanchi(22 iul 08:06)
Situatia este similara si la CN Administratia Canalelor Navigabile . Acolo de ce nu intra DNA ?
15portuar(22 iul 06:16)
na belea !
mai mult...Replica
22 feb 19:47ReplicaSimona Halep, CAMPIOANĂ la Dubai!

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai după ce a învins-o în finală pe jucătoarea Elena Rybakina, din...1518

22 feb 19:37ReplicaALERTĂ - 355 de români sunt în carantină în Italia: Comunitatea în care trăiesc a fost lovită de coronavirus41160
22 feb 00:00ReplicaFamilia fostului prefect Albu ar fi încercat să ofere bani rudelor victimei1874
22 feb 15:35ReplicaFC Farul Constanța-Concordia Chiajna 3-1

Într-un meci contând pentru etapa a 22-a din Liga a doua de fotbal, Fc Farul a învins-o pe Concordia Chiajna cu...570

22 feb 15:24ReplicaGheorghe Frigioi a OBOSIT: m-am RETRAS din toate funcţiile politice1473
22 feb 15:25ReplicaHoria Constantinescu: Demisia din PSD este de bun simţ!2130
22 feb 10:55ReplicaTRAGEDIE la Valu lui Traian! O familie întreagă, INTOXICATĂ cu GAZ

Vineri noapte, pompierii Detașamentului Palas s-au deplasat cu o autospecială de stingere, o ambulanţă Smurd B și o...5793

22 feb 13:28ReplicaALERTĂ! Incendiu în zona Trocadero, după ce a EXPLODAT o butelie1540
22 feb 00:00ReplicaINTERLOPUL PISTOLAR din Crazy, PROXENET din GAȘCA lui Nițoi! Video19125
22 feb 00:00ReplicaUn deținut de la Poarta Albă, fost controlor vamal, se plânge că NU are unde să fumeze!

Fostul controlor vamal, Costel Lițcanu, condamnat la începutul anului 2019 pentru infracțiuni de corupție, s-a...2137

22 feb 00:00ReplicaUn constănțean își VINDE casa din cauza FRICII vecinilor: M-au ATACAT cu TOPORUL!3957
22 feb 00:00ReplicaFlorin Gheorghe vrea să facă la etajul Pieței Abator creșă sau clinică medicală!1327
Vremea
0.6°0.6° - 3.7° duminică, 23 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 73%
Vânt: 5.32 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 feb 00:00SportLevante - Real Madrid 1-0

Real Madrid se împiedică pe terenul lui Levante, echipă care pierduse 5 din ultimele 6 întâlniri. Revenit ca...127

23 feb 00:00SportSimona Halep a câştigat dramatic turneul de la Dubai (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe...167

23 feb 00:00SportChelsea, victorie importantă în fața lui Tottenham, scor 2-1

Aflate în lupta pentru Top 4, rivalele Chelsea și Tottenham s-au duelat în etapa a 27-a din Premier League. Echipa...122

23 feb 00:00SportFiorentina a remizat cu AC Milan, scor 1-1, în Serie A

Formaţia Fiorentina a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, sâmbătă, pe teren propriu, în compania...122

Local
22 feb 00:00LocalCondamnați pentru furt și trafic de droguri, depistați de politiști

Polițiștii constănțeni au depistat joi, 20 februarie a.c. doi bărbați pe numele cărora au fost emise mandate de...317

22 feb 14:26LocalUn hoț a atentat la telefonul unui copil

Polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați la data de 20 februarie a.c., de către un bărbat, prin apel 112,...457

22 feb 14:25LocalA FURAT peste 700 de lei dintr-un magazin!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dăeni, la data de 20 februarie a.c., au fost sesizați cu privire la...390

22 feb 00:00LocalConstănțeni, unde ieșiți în weekend?

Publicul constănțean este invitat vineri, 21 februarie, de la ora 19:00, la comedia „Ghici cine te sună?!”, o...363

22 feb 00:00LocalContinuă campanie de adopție a câinilor fără stăpân

Tot mai mulți constănțeni aleg un animal de companie din rândul cățeilor abandonați care ajung la adăpostul...336

22 feb 00:00LocalȚigări descoperite la bordul unei nave sosită în Portul Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Midia sub...366

22 feb 00:05LocalIonescu de la Hârșova închide gura celor care-l critică

În ultima perioadă, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, a fost atacat din toate părțile. Este și normal, având...407

22 feb 00:00LocalEvenimente în weekend la Constanța. Jandarmii asigură ordinea și liniștea publică

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa...307

22 feb 00:00LocalRADET citește contoarele!

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 24.02.2020 – 29.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...340

22 feb 00:04LocalLăsatul Secului de Carne pentru Postul Mare

Duminică, 23 februarie, Biserica Ortodoxă va fi în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a Lăsatului sec de...826

Politică
22 feb 00:00PoliticăHoria Țuțuianu, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța

Horia Țuțuianu candidează pentru încă un mandat la CJ. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Felix Stroe, la...374

22 feb 00:00PoliticăPMP a anunțat candidații la primăriile din județul Constanța!

Partidul PMP, filiala Constanța, a organizat o conferință de presă la Pavilionul Expozițional, în prezența lui...515

22 feb 21:20PoliticăIorguș a REVENIT în forță, se pregătește de alegeri: S-a creat o dictatură la Mangalia. VIDEO

PSD Mangalia susține o conferință de presă, prilej cu care a fost anunțat candidatul la primărie, în persoana lui...463

22 feb 00:00PoliticăPro România și-a desemnat candidații la trei primării din județul Constanța

Pro România a organizat o conferință de presă pentru a anunța candidații la mai multe primării din Constanța....388

22 feb 00:00PoliticăOvidiu Cupșa: Domnul Chițac s-a lansat în politică și și-a făcut notorietatea cu PNL

Ovidiu Cupșa rămâne veșnic al PNL-ului și se pregătește să intre în cursa pentru Primăria Constanța. Este...326

22 feb 00:00PoliticăFlorin Roman (PNL): Putem discuta de alegeri anticipate în prima parte a verii acestui an

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, s-a arătat convins, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...302

22 feb 00:00PoliticăMarcel Vela, despre relaţia cu Raed Arafat: În MAI, contradicţiile duc la progres

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a venit vineri cu precizări legate de relaţia sa cu şeful...307

22 feb 00:00PoliticăMureşan (PE): De la 1 ianuarie 2021, acordarea fondurilor europene pentru România va fi condiţionată de independenţa Justiţiei

Criteriile care corelează acordarea fondurilor europene cu independenţa Justiţiei şi cu funcţionarea statului de...269

22 feb 00:00PoliticăVela, la bilanţul DSU: Am obţinut de la Guvern o majorare la 0,32% din PIB pentru unităţile din MAI

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de...289

22 feb 00:00PoliticăVosganian: Nu participăm la şedinţa de luni - nu boicotăm, suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că...312

Monden
22 feb 00:00MondenAlexandra Ungureanu, aspru criticată de Raluca Bădulescu. „O consider, fără nici o supărare, un «alien» ciudat”

Alexandra Ungureanu a fost dur criticată de Raluca Bădulescu, în cadrul emisiunii Bravo, ai stil! Celebrities, de la...340

22 feb 00:00MondenÎnregistrarea apelului telefonic făcut de Andreea Antonescu la 112! Ce le-a spus cântăreața operatorilor

Andreea Antonescu a intrat în atenția poliției ieșene în urma unui apel fals la 112, prin intermediul căruia...365

22 feb 00:00MondenRose Adhiambo, mulatra lui Radu Măzăre, s-a înscris la „Gospodar fără pereche”

Între fetele înscrise în cursa pentru inimile celor 8 gospodari de la Pro Tv se numără și Rose Adhiambo. Mulatra...566

22 feb 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea, divorț inevitabil? Ce spune nașul Temișan despre problemele finilor

Săptămâna aceasta, știrile despre divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea au ținut prima pagină a...430

22 feb 00:00MondenLili Sandu a publicat primele imagini cu burtica de gravidă! Silviu Țolu, mesaj romantic pentru viitoarea mămică

Lili Sandu trăiește în prezent una dintre cele mai frumoase perioade din viața sa, după ce a aflat că va deveni...318

22 feb 00:00MondenCarmen Grebenișan a făcut atac de panică la Asia Express. Proba care i-a pus viața în pericol. „Nu mai țin minte nimic”

Carmen Grebenișan, partenera Alinei Ceușan la Asia Express, a trecut prin momente grele în timpul cursei. Blonda a...301

22 feb 00:00MondenNicole Kidman, probleme din cauza anorexiei? Cât de schimbată e actriţa

Nicole Kidman, în vârstă de 52 de ani, a apărut total schimbată pe platourile de filmare de la ultima producţie...322

22 feb 00:00MondenAndy Garcia este de nerecunoscut! Cum arată la 63 de ani actorul care îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi

Andy Garcia, considerat un sex simbol în Hollywood-ul anilor `80-`90, a făcut furori în filme precum Naşul, Pantera...402

22 feb 00:00MondenAlanis Morissette anunţă un turneu european şi lansarea noului său album

Cunoscuta cântăreaţă Alanis Morissette a anunţat vineri cele 13 date de concert ale noului său turneu mondial...262

22 feb 00:00MondenTrupa sud-coreeană BTS a lansat noul album ''Map of the Soul: 7''

Trupa sud-coreeană BTS a lansat vineri noul său album de studio "Map of the Soul:7", care a suscitat o amplă...287

Mapamond
22 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Se încearcă 'separarea' Ucrainei de Rusia pentru a elimina un concurent global

Cooperarea ruso-ucraineană irită numeroase ţări, deoarece le creează un concurent global, consideră preşedintele...292

22 feb 00:00MapamondAtacurile de la Hanau relansează dezbaterea despre armele de foc şi radicalizare

Recentele atacuri din oraşul Hanau au relansat dezbaterea din Germania despre necesitatea înăspririi legislaţiei...258

22 feb 00:00MapamondNATO şi Moscova salută acordul între SUA şi talibani

NATO a salutat vineri anunţul referitor la încheierea unui acord între SUA şi talibani, secretarul general al...262

22 feb 17:25MapamondPompeo anunţă că SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii la 29 februarie

SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii, condiţionat de o perioadă de reducere a violenţelor în...267

22 feb 00:00MapamondParlamentul Portugaliei adoptă legi permisive privind eutanasia

Parlamentul Portugaliei a adoptat joi mai multe legi care deschid calea către dezincriminarea eutanasiei, informează...268

22 feb 00:00MapamondJulian Assange ar putea solicita azil în Franţa, anunţă avocatul său francez

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat în detenţie în Marea Britanie şi a cărui extrădare a fost cerută de...261

22 feb 00:00MapamondUE condamnă atacul cibernetic comis asupra Georgiei în 2019; Rusia neagă orice implicare

Uniunea Europeană a condamnat vineri atacul cibernetic care a avut loc în octombrie 2019 asupra Georgiei şi s-a...275

22 feb 00:00MapamondSUA: Un deţinut condamnat la moarte a fost executat pe scaunul electric, în statul Tennessee

Un deţinut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deţinut a fost executat...319

22 feb 00:00MapamondUn bărbat a fost înjunghiat într-o moschee din Londra

Poliţia londoneză a anunţat joi arestarea unui suspect după ce un muezin a fost rănit prin înjunghiere într-o...281

22 feb 00:00MapamondCoronavirus - Un cetăţean italian, testat pozitiv în regiunea Lombardia

Un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, conform unui comunicat emis vineri dimineaţă de...294

Sănătate
22 feb 16:42SănătateKinetoterapia: ce este și când este necesară

Kinetoterapia, cunoscută și drept kinetologie medicală sau chineziterapie, este atât o formă de terapie, cât și o...292

22 feb 00:00SănătateCum poți estompa petele apărute deasupra buzelor

Sarcina sau îndepărtarea părului facial inestetic cu ceară pot duce, în timp, la sensibilizarea pielii și astfel...274

22 feb 16:37SănătateCafeaua ajută la pierderea kilogramelor în plus?

Noile cercetări arată că doar 4 cești de cafea pe zi te pot ajuta să scapi de surplusul de grăsime. Dacă...295

22 feb 00:00SănătateCe să mănânci dacă ai rinită alergică

Rinita alergică sau febra fânului este denumirea umbrelă pentru un grup de simptome care afectează buna funcționare...280

22 feb 00:00SănătateDiferența între viață și 'neviață'

O durere lombară obișnuită poate ascunde o enigmă a existenței. Asta pentru că nu există boli, cât există...276

22 feb 16:21SănătateRaed Arafat, declarații ALARMANTE privind privatizarea sistemului de sănătate: O vizită la UPU ar putea costa 10.000 de lei!

Previziunile sumbre privind privatizarea sistemului de sănătate sunt confirate de fondatorul SMURD, Raed Arafat....313

22 feb 16:18SănătatePrimăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă secție din România, pentru tratarea marilor arși

Urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 4 și Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni”, noua...272

22 feb 16:15SănătateIzolarea nu este o soluție: Epidemia de coronavirus explodează în închisorile din China

Închisorile din China sunt lovite de epidemia de coronavirus. Cel puţin cinci sute de cazuri de infectare cu noul...305

22 feb 16:12SănătateSTUDIU! Privatizarea sistemului de sănătate va ADUCE HAOS: Românii nu vor să își facă asigurare privată de sănătate

Privatizarea sistemului de sănătate va duce la haos. Conform unui studiu, mai mult de jumătate din români nu au şi...716

22 feb 16:11SănătatePână și Rusia dă stimulente financiare părinților care aduc pe lume copii: 7.330 de dolari la prima naștere și aproape 10.000 de dolari la a doua

Rusia încearcă să oprească declinul ratei naşterilor prin ajutoare financiare consistente pentru cei care devin...441