REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Lanț de anchete! De ce și-a dat demisia Faliboga de la Inspectoratul Școlar: Făcea manevre cu Cabrancea?!

Lanț de anchete! De ce și-a dat demisia Faliboga de la Inspectoratul Școlar: Făcea manevre cu Cabrancea?!

Replica API 6 august 2022 | 00:00 6841

Ape tulburi la Inspectoratul Școlar Județean Constanța! Potrivit informațiilor noastre, procurorii DNA începuseră o anchetă penală în urma unei sesizări cu privire la nereguli în procedeul de ocupare a posturilor didactice (mobilitatea personalului didactic), însă au descoperit mult mai multe. Cei implicați sunt inspectorul școlar Iulia Cristina Cabrancea (care a încheiat deja două acorduri de recunoaștere cu procurorii), dar și inspectorul Lucian Dorel Faliboga. Acum s-a deslușit și misterul demisiei acestuia din ISJ. Contactat telefonic, Faliboga a spus că nu știe pentru că... este în concediu.

Inspectorul școlar Iulia Cristina Iulia Cristina Cabrancea a ajuns în atenția opiniei publice după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța, fiind condamnată la 2 ani cu suspendare pentru luare de mită. Însă, iată că aceasta a încheiat un nou acord de recunoaștere a vinovăției, tot cu procurorii anticorupție, urmând ca judecătorii să se pronunțe în cauză. În așteptarea unei decizii din partea judecătorilor este și inspectorul școlar Lucian Dorel Faliboga. Și el, la rândul lui, a încheiat un asemenea acord cu procurorii.

Deci, 3 acorduri încheiate până acum... Dar să o luăm cronologic.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Totul ar fi pornit de la o sesizare depusă de un... soț supărat

Potrivit informațiilor noastre, totul a pornit în urma unei sesizări din partea unui bărbat, care reclama că fosta soție a dat bani unor inspectori școlari pentru a ajunge pe un post de învățător, ea fiind educatoare, fără a îndeplini condițiile impuse de lege. Ce se întâmplase? Potrivit acelorași surse, se pare că o femeie, educator, ar fi luat legătura cu... cine cunoștea și ea, astfel că Faliboga și Cabrancea, care erau la ISJ, ar fi preluat cazul. În schimbul unor sume de bani, dar și altor bunuri ar fi intervenit când avea loc mobilitatea personalului didactic pentru a o ajuta pe respectiva să prindă un post de învățător. De situație ar fi știut cei doi inspectori școlari, educatoarea în cauză și soțul acesteia. Cum ploile dintre cei doi din urmă s-ar cam fi stricat, el ar fi decis să facă o reclamație și să dea totul în vileag. Cel puțin așa susțin sursele noastre.

A început ancheta și s-a ajuns la altele...

Astfel, a fost declanșată ancheta, procurorii au mers la ISJ, i-au audiat pe Iulia Cristina Cabrancea și Lucian Faliboga și au efectuat percheziții informatice (telefoane și laptopuri). Aici au descoperit în telefonul Cristinei Cabrancea conversații pe WhatsApp, din care s-a descoperit că primise suma de 5.000 de euro pentru a transfera, în mod ilegal, un elev (altă speță).

Detalii aici: Inspectorul școlar județean, care a luat mită 5.000 de euro, condamnat

Primul acord de recunoaștere al Iuliei Cristina Cabrancea

Iulia Cristina Cabrancea și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție, fiind condamnată la 2 ani cu suspendare. Acordul a fost admis de Tribunalul Constanța pe 29.04.2022.

A continuat prima anchetă?

Revenind la sesizarea de la care ar fi pornit totul, ancheta ar fi continuat. Prin urmare, pe 5.07.2022, la Tribunalul Constanța apărea ca înregistrat un acord de recunoaștere, inculpat fiind Lucian Dorel Faliboga. Cauza a fost amânată, termenul fiind stabilit pentru data de 28.09.2022.

Citește și: Exclusiv! Fost inspector școlar din Constanța, trimis în judecată de procurori cu acord de recunoaștere

Acordul de recunoaștere al lui Lucian Dorel Faliboga

Interesant este faptul că, în martie 2022, Faliboga nu mai era în Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, apărând informația că și-a dat demisia.

Acum, contactat telefonic de către reporterii Replica, Faliboga a precizat, politicos, că nu știe nimic pentru că este în concediu. Și-a cerut scuze, a urat cele bune și a închis.

Al doilea acord de recunoaștere al Iuliei Cristina Cabrancea

Ulterior, pe 7.07.2022, a apărut un nou acord de recunoaștere, la Tribunalul Constanța, inculpat fiind Iulia Cristina Cabrancea. A fost termen pe 5 august, dar cauza a fost amânată pentru 19.09.2022.

Însă, potrivit informațiilor noastre, aceste două acorduri de recunoaștere ar avea legătură cu speța educatoarei. Numai că, mai spun sursele noastre, ar mai fi de... povestit. Se pare că ar mai fi o anchetă penală în derulare, legată de un post de director la o unitate de învățământ din județ. Cumva ar fi implicați tot Faliboga și Cabrancea, care ar fi făcut în așa fel încât să mențină pe post aceleași persoane.

Așadar, nu e exclus să mai apară și alte acorduri de recunoaștere pe rolul instanțelor.

L.B., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O cloaca de corupti ISJ Cta, un inspector general de 2 bani dpv.moral,fara macar bunul simt de asi da demisia...deobicei când prostii se agata de functii pe care nu le merita si pentru care sunt numiti politic ajung la zdup....Mai cautam cu tablete,masti,prosteli de pandemie multa spaga si tupeu.Sorinel nici nu stii cat de mic incepi sa fii....Crezi ca te scapa PNL? Nu baiatul voi astia prostii deobicei va duceti la baietii din puscarie care stiu cum e cu abuzul sexual ....te intalnesti cu Ciorogaru curând
1
0
SORIN MIHAI este numit de SORIN CAMPEANU ministrul PNL. Inspectorul SORIN MIHAI este bun prieten si asociat prin sotie cu deputatul BOURCEANU de la PNL. Spagile pentru tranferurile la Colegiul Mircea le incasa SORIN MIHAI prin diversi inspectori din ISJ. PSD si USR sunt complici in acesta mizerie de institutie in care nimeni nu respecta legea si toti fura. CAMPEANU SORIN ESTE AUTORUL ACESTOR FAPTE. SORIN MIHAI IMPREUNA CU LOREDANA TREBUIE SA PLATEASCA.
1
0
Ar fi interesant de studiat si cum fostul inspector general a ajuns director la un liceu din municipiu...tot scandalul cu asa zisa eleva dornica de publicitate a fost foarte atent manevrat...exact cand era nevoie..dar nu se putea ca un om cu atatea functii in trecut sa ramana simplu profesor... valoarea cum mai era recunoscuta?
1
0
Manevre se tot facsi se vor face directori de licee cu renume din C-ta, fac manevre cu locuri suplimentare pentru cei care dau spaguta g***a pentru odraslelle lor!!!
0
0
Ce face? Mai sta pe post? Un jaf de om!
1
0
dar de transferurile de la colegiul Mircea nu se zice nimec? de ce nu se verifica transferuruile din ultimii 5 ani? nume sonore si mai putin sonore si-au transferate odraslele acolo
0
0
In scoli mizere euro se cere
1
0
Tzantzari spurcati! Au capusat toate institutiile si fac doar manevre! Operatiuni speciale cum ar spune rusul!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108