REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Inspectorul școlar județean, care a luat mită 5.000 de euro, condamnat

Inspectorul școlar județean, care a luat mită 5.000 de euro, condamnat

Replica API 30 aprilie 2022 | 00:41 7688

Iulia Cristina Cabrancea, fostul inspector școlar județean, care a luat mită 5000 de euro pentru a facilita transferul unui elev, de la o școală gimnazială, la Colegiul Mircea cel Bătrân, a fost condamnată la 2 ani cu suspendare. Cabrancea Iulia-Cristina a fost obligată să frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Constanta sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Decizia nu este definitivă. Cadrul didactic și-a recunoscut vina.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei CABRANCEA IULIA - CRISTINA, la data faptei inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro.

Banii respectivi ar fi fost primiți pentru ca inculpata, în calitate de inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, să obțină transferarea în mod nelegal a elevului de la o școală gimnazială la un colegiul național (ambele unități școlare fiind în municipiul Constanța), aspect care s-a și materializat ulterior.

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, cu acordul de recunoaștere a vinovăției, pe 25 martie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mandatul lui Sorin Mihai la sefia ISJ s-a remarcat printr-o serie neintrerupta de scandaluri, ezitari, gafe si, mai nou, spagi! Cu toate astea omul tine cu dintii de scaun!
0
0
Faliboga unde e? E adevarat ca e coleg cu Cabrancea, Sorinel si Lori intr-un alt dosar de spaga?
0
0
Ce fata de petarda
0
0
I-a rupt coada DNA-ul Inspectoarei spagarite! Vai ce sa-ti spun! Dar pe spagarita de NICOLAE IRINELA cand o salta DNA-ul.Un inspecor ia mita si dupa aceea o imparte cu toti inspectorii, ce nu stie DN A-ul?
0
0
Pe tovarasul Faliboga cand il saltati? Pana acu 1 luna jumate era stapanul posturilor didactice din judet vad ca de cand ati saltat o pe Cabrancea nu sufla nimeni o vorba de dumnealui si de ilegalitatile sale... Se aude ca se vor linistii apele dumealui a tintit post de inspector adjunct gurile rele astea spun...... rusine isj...
0
0
banutzii au ramas la doamna, copilul a ramas la mircea, cel care a dat a ramas nepedepsit
2
0
Cine crede ca un parinte ar da spaga 5000 de euro inspectoarei de la invatatoare pentru transfer la clasa a V-a la Mircea? Banii nu sunt la ea, doar cei 2 ani cu suspendare. Cea mai buna dovada: inspectorul general nu a suflat o vorba despre anularea transferului facut pe spaga
0
0
Sorin Mihai este emblema falimentului PNL la Constanta!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218