REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ancuța Belu: Baza NATO de la Kogălniceanu a adus valoare și emblemă localității noastre. Video

Ancuța Belu: Baza NATO de la Kogălniceanu a adus valoare și emblemă localității noastre. Video

Mirela PASCAL 19 aprilie 2024 | 00:00 2492

Primarul localității Mihai Kogălniceanu, Ancuța Belu, a demonstrat de-a lungul celor trei mandate că realizările sunt cel mai frumos și cel mai puternic argument din politică. Iar, atunci când vine vorba despre oamenii pe care îi reprezintă, Ancuța Belu scoate toate armele, ca să primească ceea ce are nevoie pentru a răzbi într-o lume a bărbaților. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Ancuța Belu a vorbit despre realizările sale, despre proiecte, dar și despre alegeri și contracandidați.

Ancuta Belu: Baza NATO de la Kogalniceanu a adus valoare si emblema localitatii noastre. Video

În debutul interviului a făcut un scurt bilanț al proiectelor. „Prin programul PNRR, Mihail Kogălniceanu are o valoare de 19 milioane de euro, contracte semnate și proiecte care au început deja să se deruleze. Mihail Kogălniceanu este localitatea care a semnat prima un contract PNRR de eficientizare energetică a corpurilor C1, C2 ale liceului din localitate. Nu pot să nu reamintesc cele 5 contracte semnate tot prin PNRR care vizează la cele 30 de blocuri eficientizare energetică aprofundată și moderată, fiind finanțarea tot pe eficientizare energetică, lucrare care în acest moment s-a terminat licitațiile și este în plină desfășurare. Tot pe PNRR, avem dotarea cu mobilier a tuturor școlilor din Mihail Kogălniceanu, este vorba de un contract de 3 milioane de lei. Am făcut o sală de sport pe buget local, facem un parc fotovoltaic și mai avem un parc cu finanțare depusă pe fondul de mediu. În același timp am depus și pentru platformele de gunoi și mai avem și alte proiecte prin Anghel Saligny. Avem trei proiecte de asfaltare străzi, două dintre ele s-au și terminat, iar pentru unul am dat ordinul de începere și urmează următoarea săptămână, până în Paște să demarăm lucrările și mai avem un proiect pe care l-am depus tot pe Anghel Saligny, dar momentan încărcăm documentația pentru extindere rețea de apă și canalizare în Mihail Kogălniceanu și satele care aparțin de noi”, a declarat Ancuța Belu.

Belu: Primul mandat a fost cel mai greu, e perioada pe care nu știu dacă pot să spun că mi-o amintesc cu drag

Nu toate sunt roz, există și mici probleme pentru care primarul găsește, întotdeauna rezolvare. „Faptul că avem nevoie de bani pentru cofinanțarea proiectelor este o problemă cu care se confruntă toți primarii. Ca și ceilalți colegi, am încheiat contracte de credit, pentru că altfel nu am avea cum să ducem la bun sfârșit proiectele. Dezamăgiri de la Guvern nu am avut pentru că nu am avut mari așteptări. Primul mandat a fost cel mai greu.Cred că este perioada pe care nu știu dacă mi-o amintesc cu drag, este perioada în care m-am șlefuit și în care mi-am dat seama că administrația este altceva față de tot ce este în viața privată. Un primar care se află la primul mandat, ar trebui să sune la un primar cu experiență. Deputații, senatorii sau președinții de organizație sunt persoanele la care ar trebui să apeleze în ultimă instanță. Primarul este nimic fără o echipă în jurul lui, fără o echipă specializată pe proiectele pe care le avem și fără Consiliul Local. Rezultatele bune ale acestui al treilea mandat al nostru se datorează și faptului că am avut liniște în Consiliul Local. În acest moment Consiliul Local din Kogălniceanu are 17 consilieri și este format din 12 consilieri PNL și 5 PSD”, a subliniat Belu.

Ancuta Belu: Baza NATO de la Kogalniceanu a adus valoare si emblema localitatii noastre. Video Ancuța Belu, Mirela Pascal

Ancuța Belu a vorbit și despre contracandidați: „Am contracandidați de la PSD, la AUR, Forța Dreptei și SOS. La PSD candidează un băiat tânăr care a fost consilier. A fost inițial la PMP, după care i-a trădat pe ultima sută de metri pentru că urma să candideze la funcția de primar și a plecat pe locul 3 în Consiliul Local la PSD, iar acum candidează la funcția de primar din partea PSD. La AUR este un domn, Ianca Nicușor, căruia încă nu i-a trecut frustrarea că i-a fost luat terenul și consideră că primarul este de vină pentru că s-au făcut exproprieri în Mihail Kogălniceanu. Lucra teren agricol, a fost și proprietar și a fost expropriat ca mulți alți cetățeni. Încearcă să facă acum o temă de campanie total neadevărată. Mai este o doamnă asistent, o doamnă deosebită, de la Forța Dreptei, mă bucur că este o altă femeie care își dorește să facă politică. Îi doresc succes, tuturor le doresc succes! Îmi doresc o campanie reală, îmi doresc o campanie în care să se vorbească numai lucruri adevărate, să nu se meargă pe înscenări”, a completat Ancuța Belu.

Baza NATO a adus valoare și emblemă localității noastre

Se va construi un mic orășel NATO în Mihail Kogălniceanu. Ce înseamnă pentru comunitatea pe care o conduce acest proiect? „Știți că tot timpul mi-am dorit să țin pasul cu dezvoltarea bazei. Îmi doresc și eu să construiesc acel faimos cartier pentru care am pornit documentația pe hârtie. Am reușit să atragem un proiect doar de apă și canalizare. Încerc să dezvolt partea civilă în același ritm cu partea militară. Ce înseamnă să dezvolți? Păi ce e mai frumos decât să creezi un cartier nou. Să spui cartierul acesta l-am făcut eu cu străzi largi de 10 m, cu șosele. E adevărat, acum este la stadiul de proiect cu aproape 700 de imobile care se vor da cetățenilor din Mihail Kogălniceanu și nu numai. Acestea se vor  da după ce trece campania electorală tocmai pentru a elimina orice zvon că aș da ceva în schimbul votului. Voi face lucrul acesta și voi da terenurile pe legea 15, pe concesiuni, pe vânzări pentru a face bani la bugetul local și vom crește cu aproape 700 de imobile. Cel construit de Ministerul Apărării va fi strict în interiorul suprafeței expropriate. Nu știu să vă dau prea multe detalii pentru că primăria nu eliberează niciun fel de documente. Acolo vor locui doar cadre militare cu familiile lor. Noi ne-am obișnuit cu militarii din bază. Noi conviețuim, suntem obișnuiți unii cu ceilalți. Categoric este un beneficiu pentru localitate. Această bază a adus doar valoare în plus și emblemă localității noastre. Dânșii sunt pe teritoriul nostru, nu plătesc impozite și taxe, dar nu pot să neg că au creat locuri de muncă, iar banii aceia se întorc într-o formă sau alta către bugetul localității. În Kogălniceanu, doar dacă nu vrei, nu ai un loc de muncă sau dacă ești bolnav și nu poți, sau dacă îți dorești mai mult decât ceea ce ți se poate oferi.“

Ancuta Belu: Baza NATO de la Kogalniceanu a adus valoare si emblema localitatii noastre. Video Ancuța Belu

De fiecare dată când organizează evenimente suntem chemați. Același lucru îl facem și noi. Avem o bună colaborare. Și cu domnul comandor Crețu și cu partea americană, precum și cu conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu, care este unul dintre cei mai mari plătitori de taxe la bugetul local”, a  completat Ancuța Belu. Legat de ultimele evenimente din zonă, și anume „defilarea” unor drone deasupra bazei, Ancuța Belu nu a dorit să facă precizări, precizând doar că „existența dânșilor acolo este doar o siguranță a liniștii noastre”.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Targetul PNL, la alegeri, 60%

Întrebată cum vede tabloul final, după alegeri, Ancuța Belu a declarat: „Pot să felicit conducerea PNL pentru că a găsit rețeta de succes pentru Consiliul Județean. Nu că laud strict candidatul nostru, cu toate că o fac. Președintele Consiliului Județean trebuie să provină din administrație, nimeni nu ne poate înțelegere durerile decât cineva care a trecut prin ceea ce treci tu. Noi ne dorim să atingem targetul de 60%. Ne-am stabilit să avem majoritate în consiliu”.

Se tot vorbește, de o vreme, despre un blat între PSD și PNL la Consiliul Județean. Ce zice Belu: „Eu refuz să cred categoric, sunt candidați de valoare cu toții. Eu consider că rețeta noastră este cea mai bună, nu că ceilalți candidați nu sunt valoroși. Eu cred că Florin Mitroi nici nu ar fi intrat într-o competiție dacă nu ar fi avut oameni valoroși.“

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272