REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Angajat Iridex, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare pentru TENTATIVĂ DE OMOR

Angajat Iridex, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare pentru TENTATIVĂ DE OMOR

Replica API 3 martie 2021 | 21:36 2708

Petrică Sion a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, distrugere și părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului, implicat într-un accident de circulație. Petrică Sion ar fi efectuat cu autoutilitara pe care o conducea, manevra de mers înapoi cu intenție, de două ori, pentru a distruge terasa magazinului, fabricată din fier cornier și policarbonat. În urma manevrelor, un panou al terasei s-a desprins și a căzut spre interior și a vătămat pe vânzătoare, inculpatul părăsind după aceea locul accidentului.

Cum s-au petrecut faptele

Angajat al Iridex Group, Petrică Sion, conducea o autoutilitară pe care a parcat-o în zona magazinului administrat de victima G.D. Între cei doi a izbucnit o altercație, motivată de faptul că persoana vătămată G.D. i-a reproșat inculpatului că, conduce autoutilitara și face praf pe stradă. Ulterior, în cursul aceleiași zile, în jurul orelor 14.00, inculpatul a ajuns în dreptul magazinului alimentar aparținând S.C. Plaja Lov Eforie Nord S.R.L., și administrat de G.D. exact cel cu care inculpatul avusese diferendul, în cursul dimineții. Inculpatul a efectuat cu autoutilitara pe care o conducea, manevra de mers înapoi cu intenție, de două ori, pentru a distruge terasa magazinului, fabricată din fier cornier și policarbonat. În urma manevrelor, un panou al terasei s-a desprins și a căzut spre interior și a vătămat pe vânzătoare.

În același context, G.D. a fost și el vătămat în urma desprinderii materialelor componente ale terasei, aspect probat cu imaginile video din interiorul curții imobilului cu număul 9 unde se observă momentul impactului autoutilitarei cu gardul și desprinderea elementelor care se îndreaptă către persoana vătămată.

Ce a spus inculpatul

Audiat fiind, Petrică Sion a recunoscut săvârșirea faptelor ce i se rețin în sarcină și declară faptul că în cursul dimineții din data de 30.06.2020, a avut un diferend cu G.D. iar la orele 15.00, în aceeași zi, nervos fiind pe acesta, s-a reîntors la magazinul lui, a dat cu spatele cu autoutilitara și a dărâmat porțile magazinului. Susține inculpatul că nu știa dacă e cineva în magazin, însă dată fiind utilitatea unui astfel de obiectiv, a datei și orei faptelor petrecute, era mai mult decât evident că inculpatul trebuia să-și imagineze, cel puțin, faptul că unitatea de alimentație publică are persoane înăuntru, măcar o singură persoană, respectiv vânzătorul.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul a pus în pericol viața persoanelor în mod indirect și a urmărit și intenționat provocarea unor stricăciuni asupra bunurilor aparținând părților civile, folosind o metodă periculoasă și care putea produce consecințe mult mai grave. Prin urmare, instanța concluzionează că pentru sancționarea și formarea unei atitudini corecte față de ordinea de drept este necesară și suficientă stabilirea unei pedepse orientate spre minimul special prevăzut de lege pentru tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav, de 7 ani și 6 luni închisoare și o pedeapsă medie pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, de 1 an închisoare, întrucât aceasta a fost comisă în scopul răzbunării, astfel cum chiar inculpatul a susținut în declarația dată în faza cercetării judecătorești. Instanța a decis condamnarea lui Petrică Sion la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav și distrugere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Citește și TENTATIVĂ de OMOR pe LITORAL, un ANGAJAT IRIDEX şi-a PIERDUT CONTROLUL

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un infractor recitivist care nu sa potolit mai si ameninta dupa toate catastrofele provocate cu intentia de a ucide acele persoane am vazut de la balcon absolut tot inclusiv evenimentul de dimineata cand a sarit la bataie fara un motiv intemeiat la proprietarul magazinului a sarit la bataie la asistenta de pe ambulanta acest individ merita puscarie pe viata ar trebui cercetat si pentru infractiunea de prostitutie ca aducea clienti in bloc pentru prostituata cu care locuia va doresc o zi minunata apropo a fugit din Eforie in Constana fiind deosebit de agresiv cu politistii in momentul cap
6
0
In conditiile in care altii face crima si stau tot cam atat la puscarie , trebuie pedepsit....dar nu asa !
1
7
blocul ca te ai certatcu vecinul de la 6!
5
1
numai botoxate la iridex doar lucreaza la gunoi fetele
6
0
Daca distrugea terasa cu un bolid de lux lua cu suspendare.
12
1
7 ani si 10 luni... pt tentative. Si daca omori oameni pe strada, cu masina, iei cu suspendare. Cum vine asta???
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108