REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angajaţii de la Mediu, printre cei mai oropsiţi funcţionari ai statului

Angajaţii de la Mediu, printre cei mai oropsiţi funcţionari ai statului

Replica API 7 martie 2017 | 11:57 304

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că încă din legislatura trecută s-a stabilit ca majorarea salariilor în sistemul public, prin legea salarizării unitare, să se facă etapizat, dar a precizat că nu a avut o discuție cu ministrul Muncii pe această temă, pentru a vedea care sunt posibilitățile în prezent.

"Cred că în discuție ar fi trebuit o precizare pentru opinia publică: aceste majorări de salarii bănuiesc că nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că evident bugetul nu cred că poate să le susțină. Dar spun acest lucru cu o anumită rezervă, pentru că nu m-am consultat cu doamna ministru (al Muncii — n.r.). Bănuiesc că dânsa a discutat cu Ministerul de Finanțe pentru a vedea posibilitățile şi ştiu că, inițial, când noi am discutat încă din legislatura trecută despre un proiect de lege de salarizare unică, am convenit că acest lucru se va face etapizat, în așa fel încât, evident, efortul să poată să fie susținut de buget", a spus Tăriceanu, întrebat de jurnaliști ce opinie are cu privire la o eventuală dublare a salariilor în sectorul bugetar, conform agerpres.ro.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat la România TV că de luni încep discuțiile cu sindicatele din ordine publicăși sănătate despre legea salarizării unitare. Potrivit acesteia, veniturile până la pragul de 4.000 lei ar urma să se dubleze, iar cele care depășesc acest nivel să se majoreze cu 45%. "Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creșteri, dar nu foarte mari", a afirmat ministrul Muncii.

În tot acest timp, deşi unii dintre bugetari (cum este exemplul inspectorilor sanitari-veterinari) se bucură de salarii decente, la polul opus se află poliţiştii care ameninţă din nou cu proteste. La fel, şi comisarii Gărzii de Mediu sunt printre cei mai puţin “pricopsiţi” bugetari:spre exemplu, după zeci de ani de muncă, un angajat al Gărzii, care în 3 ani iese la pensie, abia dacă va lua 2.200 de lei lunar. La fel, un angajat al Gărzii, cu funcţie de conducere, după 20 de ani de muncă are un salariu de 2.800 de lei, în timp ce un angajat „începător” (cu o vechime de doar 2 ani în cadrul instituţiei) încasează o leafă de 1.300 de lei. „Sindicatele au tot atras atenţia, CNSLR Frăţia, la care suntem afiliaţi, a tot subliniat că până în prezent toate guvernele ne-au oferit doar promisiuni de măriri salariale”, a declarat, pentru „Replica”, un funcţionar din cadrul Gărzii de Mediu.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai labagii comenteaza...Invata sa ajungi macar portar la mediu.
1
1
Ptr angajatii de la mediu din Cta e mult sa spui ca "taie frunze la caini" , caci ar trebui totusi sa faca un efort...
3
1
Banii din spagi pentru blocuri facute pe iarba nu se socotesc?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367