REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Angajaţii TAROM, cu capul în nori: au pierdut în aeroport bagajul unei femei din Constanţa!

Angajaţii TAROM, cu capul în nori: au pierdut în aeroport bagajul unei femei din Constanţa!

Replica API 26 martie 2019 | 00:00 457

Compania trebuie să plătească despăgubiri

Compania trebuie să plătească despăgubiri

sursa foto economica.net

Compania aeriană TAROM, pusă la plată de judecătorii constănțeni după ce a pierdut bagajul unui călător! Peste 5.000 de lei trebuie să primească o constănțeancă, în schimbul bunurilor pierdute în Aeroportul Otopeni. Deși două instanțe i-au dat câștig de cază călătorului, TAROM speră să obțină indulgență la cea de-a treia instanță, instanța ierarhică.

sursa foto realitatea.net

Constănțeanca Lorena B. le-a povestit judecătorilor că, în vara lui 2016, a călătorit pe ruta Seychelles – Belgrad – București folosind transportul aerian aparținând TAROM, iar la sosirea pe Aeroportul Otopeni a constatat faptul că bagajul de cală, predat personalului companiei aeronautice la îmbarcare, nu a mai fost găsit.

A depus o reclamaţie privind pierderea valizei, pe „property iregularity report” în care a menționat pierderea bagajului. Ulterior, i-a transmis o notificare prin intermediul căreia i-a solicitat despăgubiri pentru pierderea bagajului, însă i s-a comunicat că va primi o sumă fixă de bani cu condiția să demonstreze ce bunuri se aflau în bagaj.

Pentru că în cele din urmă nu a ajuns la niciun acord cu aceasta şi nici nu i-a fost recuperată valiza, s-a adresat instanţei de judecată, solicitând obligarea acesteia la plata sumei de 12.573 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat prin pierderea bagajului.

Reprezentanții companiei s-au apărat în instanță și au povestit judecătorilor, potrivit rolli, că modalitatea de a stabili calculul despăgubirii este reglementată la art. 16 pct. 3 lit. b din contractul de transport – Termen și condiții, în care se menționează că răspunderea transportatorului în cazul pierderii bagajului este limitată la suma de 20 euro per kilogram, dar nu mai mult de 1.000 D.S.T. (Drepturi Speciale de Tragere), motiv pentru care despăgubirea maximă ce poate fi acordată reclamantei raportat și la greutatea bagajului său de 19 kg, este de 380 euro.

Numai că, magistrații instanței de fond nu au avut în vedere apărările companiei, fapt pentru care au admis, în parte, solicitarea constănțencei, în sensul că i-a acordat despăgubiri în valoare de 5.663 lei, plus plata cheltuielilor de judecată în favoarea TAROM în cuantum de 3.867. Numai că, apărătorii companiei aeriene au formult recurs, la Tribunal.

Și magistrații de aici au fost de partea călătorului, motiv pentru acre au respins recursul, cu posibilitatea formulării apelului. Ceea ce s-a și întâmplat. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța. Judecătorul de caz, Cristina Belecciu a formulat cerere de abținere de la judecarea cazului, iar pe 19 martie, președintele instanței a încuviinţat cererea de abţinere formulată de judecător în soluţionarea prezentului recurs. Fără cale de atac. Astfel, speța a fost repartizată altui magistrat.

Reprezentanții TAROM nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa castigi ca persoana fizica in fata unei persoane juridice este ceva iesit din comun ! Proprietarul bagajului are sigur rude in justitie !
1
1
SI DACA TOATE DOVEZILE LE AVEAI IN BAGAJ ?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212