REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Angajatorii din judeţul Constanţa ţin oamenii la negru şi nici nu le plătesc orele suplimentare

Angajatorii din judeţul Constanţa ţin oamenii la negru şi nici nu le plătesc orele suplimentare

Replica API 4 februarie 2017 | 08:55 1304

Nu vor să respecte legea şi pace

Nu vor să respecte legea şi pace

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a continuat în perioada 01-31.01.2017, activitatea de control şi verificare a societăţilor comerciale, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Constanţa. Serviciul Control Relaţii de Muncă din cadrul I.T.M.Constanţa a verificat un număr de 210 agenţi economici din care 15 au fost sancţionaţi. S-a aplicat un număr de 13 amenzi în valoare de 86.300 lei şi 2 avertismente. S-au dispus un număr de 235 măsuri cu termen de remediere a neconformităților. Au fost depistate 7 persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul indiividual de muncă nu a fost transmis în REVISAL. De asemenea, tot în aceeași perioadă Serviciul control Securitate şi Sănătate în Muncă a verificat un număr de 173 angajatori unde au fost dispuse un număr de 350 măsuri de remediere a neconformitătilor, s-au aplicat 4 amenzi contravenţionale în valoare de 8.500 lei. Controalele au avut că obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii, securitatea şi sănătatea în muncă a salariaţilor precum şi verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

100 de sesizări într-o singură lună

În luna ianuarie 2017 s-au înregistrat un număr de 100 sesizări ale cetăţenilor vizând aspecte legate de încălcarea prevederilor legale referitoare la drepturile salariale, concedii de odihnă, concedii medicale, ore suplimentare, program de lucru şi eliberarea documentelor solicitate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate cineva din conducerea itm constanta citeste nemultumirile constantenilor si ia atitudine; dl bola poate sunteti mai receptiv si dati comunicate de presa cu privire la munca in baza de contracte de munca la asociatiile de proprietari, reducerea numarului de salariati la pfa si ii, cum se plateste munca in zilele de sarbatoare; si poate faceti si controale serioase la firmele mentionate de cititori pe pagina ziarului;domnilor directori de itm vrem mai multa comunicare in 2017 cu privire la modificarile legislative; rolul institutiei dvs este si de a informa, educa agentul economic, nu doar
1
0
7 persoane fara contract stiu cel putin 100 care nu au ..dar controlam doar ce ne da voie Dragnea .....
3
0
Va dau un pont. SC GENERAL SURVEY INSPECTION CO SRL Constanta, cu sediule pe Str. Hatman Arbore nr.13-14 un palat turcesc al dlui Halil Ozdinc..ridicat pe munca la altii...munca de 12 ore zilnica..fara libere, fara concedii, fara ore suplimentare platite,...
9
3
cand vin liberali o sa va tae si salariile aste ,,
2
8
ITM DE CE ATI INCHIS OCHI PANA ACUM
1
0
in strda sa mearga salariatii la miting ptr ca nu le acorda 1450 lei minim pe economie..
3
1
Mergeti la locatiile Crema,ale lui Teo Neagu,unde ospatarii si restul personalului,ori nu au nici un contract de munca,ori muncesc 12 ore pe zi,si au contract de 2-4 ore pe zi.De ce nu face ITM verificari? Are pile si nu se atinge de el !!
3
0
cei de la itm cta stiu doar sa amendeze cu sute de milioane in prag de iarna asociatiile de proprietari, dar nimeni din conducere nu e capabil sa iasa cu un comunicat in care sa precizeze ca femeia de serviciu si administratorul de bloc trebuie sa aibe carte de munca si revisal si nu conventie civila;nu le pasa de noi lui bola, plesu care au stiu sa puna sa dea amenzi in loc sa informeze contribuabilul; de preventie si informare nu s-a auzit la itm cta;munca la negru si evaziunea fiscala o fac cei de la asociatiile de bloc, pe cei din porturi nu i vad; PENIBILILOR
5
0
Pe ZIP ESCORT de ce nu o controleaza nimeni?paznicii fac 240-260 ore pe luna,dar le sint platite 160 ore.de ce nu se baga nimeni sa o controleze,ptr ca e condusa de PSD? RUSINE ITM.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108