REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Angela Merkel denunţă ''uciderea'' lui George Floyd şi ''rasismul'' din societatea americană

Angela Merkel denunţă ''uciderea'' lui George Floyd şi ''rasismul'' din societatea americană

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1069

Cancelarul Angela Merkel a denunţat joi ''uciderea'' afro-americanului George Floyd de către poliţişti şi ''rasismul'' care loveşte, în opinia sa, o ''societate americană foarte polarizată'', relatează AFP, citată de Agerpres.

Angela Merkel

''Această ucidere a lui George Floyd este un lucru îngrozitor. Rasismul este un lucru îngrozitor. Societatea americană este foarte polarizată", a declarat cancelarul german pentru canalul public ZDF.

''Rasismul a existat întotdeauna. Şi, din păcate, acesta este şi cazul aici (în Germania)'', a adăugat Angela Merkel, care a afirmat că ''speră'' că manifestaţiile vor rămâne ''paşnice'' în Statele Unite.

Cei patru poliţişti care l-au arestat pe George Floyd la Minneapolis sunt de acum urmăriţi penal şi moartea lui a fost reclasificată drept ''omor'', după cum au cerut sute de mii de americani care manifestează de săptămâna trecută, au anunţat miercuri autorităţile.

Întrebată despre preşedintele SUA, Donald Trump, Angela Merkel, aflată la putere din 2005, a răspuns că, în ceea ce o priveşte, ''exigenţele sale în politică (au fost) întotdeauna să încerce să adune oamenii, să-i reconcilieze''.

"Cred că stilul politic (al preşedintelui Trump) este foarte controversat", a adăugat Angela Merkel, care va părăsi Cancelaria în 2021.

''Lucrez cu toţi preşedinţii aleşi din întreaga lume. Şi, desigur, cu preşedintele american'', a argumentat cancelarul german. "Tot ceea ce pot face este să sper că vom putea lucra împreună'', a menţionat Angela Merkel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
merkel ...asta nu e nume de peste
1
1
Fiica lui Hitler are tupeu maxim,ea inca mai crede ca lumea nu stie cine sunt ele 4,cele 4 fete ,3 facute in Argentina a4a,aia mai mare care s a casatorit cu un kenyan in USA si a mai facut si un copil pe numele lui Hussein Barry,nascut in Kenya cum a fost?Ce tupeu are baba asta,ea este varianta comica din Adolf,Theresa May e sor'sa ca si aia a Lituaniei alta sora,matusile lui Barrack? ce cautau impreuna in poze pe la 14 ani 15 ani,apoi tot aceste personaje plus tanara Elizabeth Warren dezbracate la 19 ani ...ce cautau impreuna?sunt poze din dosare
2
1
Vorbeste nea ion ca si el e om. A nenorocit Europa si mai are tupeul sa faca aprecieri.
1
1
Refugiati din middle east care ,,au drepturi '',in Germania ,care se for reproduce precum soriceii ptr ajutoare.
1
1
O fute grija pe madam Merkel pentru America iar Europa este praf.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920