REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANR își dezvoltă sistemul de raportare a navelor cu firma soțului unei judecătoare

ANR își dezvoltă sistemul de raportare a navelor cu firma soțului unei judecătoare

Replica API 12 mai 2021 | 23:39 3983

ANR plătește peste 825.000 de lei pentru dezvoltarea sistemului său informatic de raportare a intrărilor și ieșirilor de nave din România unei firme deținute de soțul unei judecătoare din București.

Autoritatea Navală Română (ANR) a atribuit pe 28 aprilie 2021 un contract privind ”Dezvoltare funcționalități componente Fereastra Unică de Raportare (MSW) și interfața cu sistemul european SafeSeaNet în perspectiva noilor recomandări internaționale (IMO și E.U.)”.

Înțelegerea a fost semnată cu singura firmă care a participat la licitația inițiată de ANR pe 1 ianuarie 2021 și are o durată de 8 luni, potrivit informațiilor publicate de Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Potrivit documentației de atribuire, ”în momentul de față ANR administrează întreg setul de componente naționale care alcătuiesc ghișeul unic de raportare național și care asigură conexiunea cu sistemul european de raportare a navelor SafeSeaNet. Ghișeul unic de raportare național asigură raportarea aplicabilă navelor la sosirea în și/sau la plecarea din porturile românești. Modificările apărute la nivelului contextului internațional care guvernează funcționarea acestor ghișee unice naționale (UE, IMO, UNECE, SafeSeaNet, etc.) au făcut necesară demararea acestui proiect în vederea stabiliri unor direcții de adaptare a acestor componente pentru a fi aliniate la acest context. Tot în contextul care a determinat achiziționarea serviciilor se găsește și realizarea unor dezvoltări care să vină în sprijinul optimizării acestor componente în conformitate cu obiectivele naționale identificate de-a lungul operării acestora pe parcursul ultimilor ani”.

1,5 milioane lei de la ANR, în 3 ani

Câștigătoarea contractului este Knowledge Design Unit SRL din localitatea ilfoveană Berceni, o firmă de consultanță care își asigură cea mai mare parte a veniturilor sale din colaborarea cu ANR.

Societatea va încasa din acest ultim contract 826.075 lei, fără TVA.

Knowledge Design Unit SRL continuă astfel colaborarea cu instituția constănțeană, după contractul din septembrie 2018, în valoare de 577.000 lei, tot pentru sistemul SafeSeaNet. În iulie 2019, aceeași firmă încheia un alt contract cu ANR, în valoare de 128.200 lei, iar în aprilie 2020 cele două părți parafau o înțelegere similară în valoare de 119.168 lei. Pe de altă parte, Knowledge Design Unit SRL a primit în mai 2020 un contract și de la Compania Națională Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați, pentru servicii informatice, în valoare de 4.197.100 lei. Firma a raportat pentru 2020 afaceri de 945.000 lei și un profit net de 390.000 lei, cu 4 angajați.

Interesant că aceste informații apar și în declarația de interese a soției unuia intre cei doi patroni ai firmei ilfovene.

Astfel, Knowledge Design Unit SRL este deținută în proporții egale de Marius Ionuț Gamen și Robert Iordan Lazăr, care ocupă și funcțiile de administratori ai firmei. Lazăr este soțul Iuliei Elena Lazăr, judecătoare la Judecătoria Sectorului 3, care a trecut în ultima sa declarație de interese veniturile obținute de acesta din contractele derulate atât cu ANR, cât și cu regia din Galați.

Și tot dintr-o declarație de avere a Iuliei Elena Lazăr din 2008, pe când era judecătoare la Judecătoria Oltenița, reiese că soțul ei, Robert Iordan Lazăr, era project manager la Teamnet International SA, celebră companie la care avea, de asemenea, și 2% din acțiuni.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catalin desteapta fata, Sa folosit de umflatul ala cat a putut. Si-a facut treaba. Bravo ei !
0
0
Angajat la ANR si muncesti la SRL ? Tare, frate !
2
0
Cei de la SRL din ANR unde semneaza condica ? In caz de concediu medical acestia de unde il iau ?Intreb pentru un prieten.
10
0
Capitanie pe persoana fizica ?
6
0
Pe la acel SRL de mai jos cei care ar trebui sa stie, au auzit de bullying, fenomen prezent pe acolo ?
9
0
dar desfiintati-l frate si gata, suntem mai birocrati decat pe vremea lu ceasca cel sinistru
0
0
Si ce, nu are voie? Care dracu e stirea?
2
2
Tu Mona, pai acela de la CP Giurgiu SRL vrea autonomie in cadrul ANR cum vor aceeia din HG si CV si sa se ocupe doar de treburi serioase, permise de condus barca, iar la Herastrau sa-i faca lui baiet un serviciu de SN ca de, acum are experienta si nu mai poate sta doar sef birou SN.
15
0
Catalina a decazut din cauza varstei.asa ca giurgiului nu i intereseaqz
8
0
Nu le mai ajung banii sa traiasca si ei modest
3
3
Io cand am zis ca magistratii ar trebui sa aibe pensiile speciale triplate multi au zis ca-m luat-o razna. Acum cred ca totul e clar.
4
2
este singura copetenta si legala
4
0
alta institutie care are in componenta clanuri
12
0
Mai sunt angajate toate clubistele la anr? Unele nici nu au studii tehnice pentru functia pe care o au. Mai verifica cineva asta?
21
0
Lasati declaratiile de avere, nu mai fceti referire la ele ca nu se regaseste tot in ele. Avem exemple aici, dar si pe la zonale, in special la Capitania Giurgiu SRL.
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108