REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anticorpi care pot neutraliza virusul HIV au fost generaţi de un vaccin experimental la voluntari

Anticorpi care pot neutraliza virusul HIV au fost generaţi de un vaccin experimental la voluntari

A.F. 6 decembrie 2022 | 00:00 227

Un vaccin experimental împotria HIV, aflat în prima fază a studiilor clinice, în Statele Unite, a generat formarea în corpurile voluntarilor a anticorpilor neutralizanţi generali, despre care se ştie că pot anihila mai multe variante genetice ale virusului HIV, scrie CNN.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista ştiinţifică Science.

Vaccinul, numit eOD-GT8 60mer, a generat formarea de anticorpi neutralizanţi generali la 35 din cei 36 de voluntari sănătoşi care au primit serul. Anticorpii neutralizanţi generali atacă un spectru mare de agenţi patogeni, fiind eficienţi şi împotriva gripei, hepatitei C şi a betacoronavirusurilor. Însă formarea lor nu a putut fi stimulată până acum prin vaccinare.

"Când vine vorba de HIV, am mai creat şi testat vaccinuri în trecut, dar până acum acestea nu au putut genera anticorpi neutralizanţi generali. Îi putem numi super-anticorpi, dacă vreţi. Aceştia acţionează mai eficient", a declarat doctorul Timothy Schacker, de la Universitatea de Medicină din Minnesota, implicat în cercetare.

"Speranţa este că dacă putem induce o astfel de imunitate în oameni, îi putem proteja de virusuri pentru care nu am putut dezvolta vaccinuri specifice până acum. Este un pas important înainte", a adăugat acesta.

Doctorul Carlos de Rio, implicat la rândul lui în cercetare, spune, însă, că dezvoltarea vaccinului este încă în fazele incipiente.

"Ştim că anticorpii neutralizanţi generali reprezintă o strategie eficace pentru prevenirea HIV. Suntem încă departe de un vaccin, dar rezultatele sunt încurajatoare. Această cercetare are o importanță crucială pentru dezvoltarea unui vaccin pentru HIV, dar dacă strategia funcționează, poate fi folosită și pentru alte tipuri de vaccinuri", a spus cercetătorul.

Testele clinice vor continua cu mai mulţi voluntari, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102