REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anularea PUZ-ului stațiunii Mamaia a picat; nici măcar inițiatorii lui nu l-au votat

Anularea PUZ-ului stațiunii Mamaia a picat; nici măcar inițiatorii lui nu l-au votat

Mirela PASCAL 1 octombrie 2022 | 00:00 1465

Proiectul de hotărâre privind completarea HCL nr. 121/2013 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Stațiunea Mamaia – modificare HCL nr. 129/2001, teren în suprafață de 207,74 ha, inițiat de grup consilieri USR a ajuns în ședința de Consiliu Local din 30 septembrie. Concret, aleșii vor completarea HCLM-ului de mai sus cu termen de vaabilitate, respectiv 1 octombrie.

Grupul USR a depus la primărie, pe 9 august a.c., un referat de aprobare pentru proiectul de hotărâre vizând completarea HCL 121/2013 privind aprobarea PUZ Mamaia, după ce au ajuns la concluzia că în PUZ-ul aprobat în 2013 a fost omis termenul de valabilitate. Așa că cer acum introducerea termenului de valabilitate, respectiv 1 octombrie 2022. Precizăm că perioada de consultare publică pe seama proiectului a fost stabilită de primărie între 01 și 12.09.2022, iar USR a solicitat ca până în sedința de CL să se organizeze și o dezbatere publică pe acest subiect.

În comisiile 2 și 5 a primit aviz nefavorabil.

”Ne dorim cu toții ca Mamaia să redevină ce a fost, iar această introducere a termenului nu face decât să rezolve această problemă”, a spus Dumitru Caragheorghe.

La rândul său, Costin Răsăuțeanu a intervenit și a declarat: ”A stat proiectul în transparență decizională? Orice proiect, mai ales unul care modifică un PUZ care produce efecte serioase, trebuie să stea în transparență. Ați anticipat sau ați discutat chestiunile ce țin de legalitate și eventualele prejudicii pe care municipiul ar trebui să le plătească? Ce se întâmplă cu autorizațiile deja emise sau în curs de emitere și ce va face arhitectul șef dacă proiectul va trece? Ne dorim să îndreptăm ce e strâmb în stațiunea Mamaia sau vrem să blocăm ori să părem că suntem un partid preocupat. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi ilegal, că nu respectă legea!

Caragherghe a răspuns: ”Această completare nu face decât să respecte legea. Legea solicită introducerea termenului de valabilitate. Ori PUZ-ul nu are termen”

”Doamna secretar acum e bună. V-a ajutat să introduceți ilegal proiectul pe ordinea de zi”, a spus Răsăuțeanu.

Proiectul nu a trecut, au fost 9 voturi împotrivă și 18 abțineri, proiectul nu a  fost adoptat.Printre cei care s-au abținut au fost și... consilierii USR.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am uitat de Cristina Popescu initiatoare anularii puz urilor la vetereni a voatat cu doua maine la mamaia mainile la spate doamna mare arhitect
1
1
Magarii usr sti au venit in cartierul Veterani in frunte cu Cacagheorghe si Iacob sa anuleze puz ul platiti ca sa favorizeze Mamaia si Palazu Mare si au reusit ca oamenii din Cartierul Veterani nu sunt asa vocali si potenti financiar ca in Mamaia si Palazu
1
1
Acesta este termenul pe care trebuie sa il folosim cand vorbim de gasca fratii Iacob si Stelian Ion. Cum ma sa faci atata iures si cand vine vorba de vot de abtii???de abia astept sa dispara gasca asta ridicola si p******a.o gasca de jmecherasi la camasi albe si jeansi cu aere de patroni atotstiutori.mars inapoi la afacerile voastre sinlasati administratia publica pt altii.sunteti p******i
1
0
De ce scrieti aceste porcarii de articole? De ce nu scrieti despre faptul ca animalul ala de Chitac dupa ce ca a blocat tot orasul cu sapaturile lui arheologice pe care le a lasat asa a taiat si din iluminatul urban. Nici macar trecerile de pietoni nu sunt luminate. Chiar nu vedeti ca sub lache asta de Chitac orasul a ajuns o latrina?
3
0
tocmai vroiam sa va zic ca iar faceti reclama infractorilor de tipul nita. Dar mi-a luat-o georgescu inainte. Oricum tot orasul stie ce hot spagar e nita. Numai voi nu !
4
0
Replica ati blocat comentarile la spagarul procuror Nita Teodor, cat plateste procurorul articolele la voi si la Focus Press? Cum e cu ancheta penala Nita, cand anunti ca ajungi la puscarie , iti sta bine cu un premiu fals la puscarie, poti sa faci o jucarie din el
4
0
pai cum sa voteze ca raman fara job hahaha
2
0
Impostor ca si Iacob
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218