REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Anunț de la DGASPC Constanța pentru persoanele cu dizabilități

Anunț de la DGASPC Constanța pentru persoanele cu dizabilități

Replica API 24 decembrie 2018 | 22:18 552

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța informează persoanele cu dizabilități că, începând din ianuarie 2019, prestațiile sociale vor fi achitate prin Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Constanța. Este cazul și pentru prestațiile sociale aferente lunii decembrie 2018.

Decizia Executivului are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Din anul 2007 și până în prezent, sumele destinate prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene și a municipiului București, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcțiile generale de asistență socială organizate în subordinea consiliilor județene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București.

Simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plății, din ianuarie 2019, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene și a municipiului București va asigura un parcurs administrativ și financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu handicap. Măsura este deja reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.51/2017.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu nu eu am citit articolul.Scrie asa noi guvernul o sa facem si cite o felatie celor cu handicap inj anul ce va sa vie.Binenteles fetelor cite un cunilingus sa fie mai relaxati.Asta din partea guvernantilor da da da
1
0
Nu citesc articolul , dar pun pariu ca mesajul este " aveti dreptate , chiar ne doare-n cur "
2
0
Ai dreptate. Ma gandesc ca banii sunt virati tot in cont numai ca platitorul e agentia de plati. Sau cine stie.
2
0
Bun si ce inseamna asta, plata efectiva cum se face: prin posta, la casieria unei intitutii aflata in capitala de judet...dati informatii precise numai aburiti oamenii si asa batuti de soarta.Daca trebuie ridicata de la Constanta in cazul nostru si omul e la 100 km distanta, ati simplificat de nu se poate.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212