REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Aparatură modernă UNICĂ în Constanța, la Spitalul Județean

Aparatură modernă UNICĂ în Constanța, la Spitalul Județean

Replica API 31 ianuarie 2019 | 10:10 488

Constănțenii care au nevoie de investigații endoscopice le vor putea realiza în condiții moderne, cu aparatură de ultimă generație! Miercuri, 30 ianuarie a.c., au fost inaugurate cabinetele de endoscopie digestivă și ecoendoscopie din cadrul Laboratorului Explorări Funcționale, din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Echipamentele cu care au fost dotate aceste cabinete au fost achiziționate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Consiliul Județean Constanța. Valoare toatală a achiziției a fost de aproximativ 8,5 milioane lei, contribuția Consiliul Județean Constanța fiind de 10%. Printre echipamentele noi aduse in laboratorul Spitalului Județean se află și un aparat de explorare ecoendoscopică, singurul de acest fel în judetul Constanța.

Noile echipamente au fost achiziționate la sfârșitul lunii decembrie și au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie Intervențională și a Laboratorului Explorări Funcționale, situate la etajul 2 al SCJU. Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale spitalului. Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, (unele dintre ele, până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța), diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern.

Astfel, în cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast, efectuarea de puncții eco-ghidate, etc. Dintre noile dotări fac parte 2 turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină de spălat endoscoape cu 2 posturi și multe alte accesorii.

„Doamna ministru Sorina Pintea ne-a garantat că vom primi sprijiniul financiar în vederea dotării acestor cabinete din luna iulie a anului trecut. Iată că la numai 7 luni distanță am reușit să finalizăm proiectul. Aceste cabinete sunt deosebit de importante, deoarece în ultima perioadă numărul pacienților care au avut nevoie de acest gen de intervenții a crescut considerabil. Am susținut în permanență că mă voi implica în modernizarea sistemului sanitar constănțean și îmi respect cuvântul! Demersurile pe care le-am făcut la autoritățile centrale se văd. Nu voi ezita să fac tot ceea ce se poate pentru ca la Constanța să existe spitale la standarde europene", a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Aparatura noilor cabinete va asigura investigațiile necesare tuturor pacienților internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, atât cei pe fișe de zi, cât și cei cu internare continuă.

Video:

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate bune si frumoase ,va laudati ca le-ati achizitionat dar sa vedem daca si muritorul de rind o sa poata beneficia . La noi programarile se fac pe pile si relatii
2
1
Stiri de 2 lei...cat platiti pt ele din banii contribuabililor?
1
0
Constanta fiind centru universitar in domeniul medical merita aparatura medicala de tot! Felicitari conducerii SCJU si CJC!
2
0
asa frumos explica eugen de te face sa crezi chiar.dar nimiiic de cab sau particular.sa nu regurgitez de atiitea kkturi tre sa inchei aici.sa nu uit fimiarscirba.
3
2
Ca demonstratie i-a facut si o colonoscopie tovului?
3
2
Felicitari conducerii CJC pentru aceasta reusita!
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272