REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Apare o nouă staţiune în sudul litoralului! Investiţii în ruine

Apare o nouă staţiune în sudul litoralului! Investiţii în ruine

Replica API 1 mai 2019 | 00:00 1328

Pariu îndrăzneţ

Pariu îndrăzneţ

Sudul litoralului va avea peste doi ani un resort all inclusive de 4 stele, de mărimea unei staţiuni dacă e să ne raportăm la numărul locurilor de cazare pe care le va oferi: nu mai puţin de 3.000. Investiţia este estimată la 40 de milioane de euro şi vizează cinci hoteluri din Olimp, care vor fi modernizate şi reunite într-un singur complex, cu o suprafaţă totală de 85.000 de metri pătraţi.

Mohammad Murad

Cel mai mare resort all inclusive de pe litoral va fi deschis în Olimp, cel mai probabil în 2021 şi va include hotelurile Amfiteatru, Panoramic, Belvedere, Majestic şi Craiova, se arată pe profit.ro. Sursa citată susţine că Mohammad Murad a cumpărat recent de la fraţii Micula hotelul Craiova, de două stele, cu cinci etaje, două corpuri de clădire şi 163 de camere.

Omul de afaceri a plătit pentru hotelul administrat de Hotel Club Estival 2002 SA circa 1,6 milioane de euro, fără TVA. În decembrie 2017, ANAF cerea pentru acest hotel echivalentul a peste 2,1 milioane de euro, dar nu a găsit niciun client.

Fiscul a încercat să obţină în conturile datoriilor pe care fraţii Micula le au la stat acest hotel 9,7 milioane de lei, fără TVA: 4,9 milioane de lei clădirea, 2,4 milioane de lei terenul aferent de 16.774 metri pătraţi şi tot 2,4 milioane de lei restaurantul de 1.700 metri pătraţi. În iunie 2018, Murad a cumpărat şi hotelul Prahova din Neptun, deţinut tot de fraţii Micula, dar în urma unei licitaţii a Fiscului.

Un resort de 4 stele all inclusive de 85.000 de metri pătraţi

De această dată, Murad s-a dovedit mai abil decât ANAF şi a reuşit să cumpere hotelul Craiova de la fraţii Micula cu 1,6 milioane de euro, urmând să-l alăture complexului Amfiteatru- Panoramic- Belvedere (achiziţionat în decembrie 2016 de la Josef Goschy cu 10 milioane de euro) şi hotelului său Majestic pentru a da forma cel mai mare resort all inclusive de pe litoralul românesc.

Noul complex are dimensiunile unei staţiuni mai mici: cinci hoteluri, 1.200 de camere, 3.000 de locuri de cazare, desfăşurate pe o suprafaţă de 85.000 de metri pătraţi. Mohammad Murad a declarat pentru sursa menţionată că investiţia se ridică la 40 de milioane de euro, în care intră şi preţurile de achiziţie ale hotelurilor.

Cine este Mohammad Murad

Mohammad Murad are o avere estimată de Capital la 130- 150 de milioane de euro, fiind pe locul 32 în topul celor mai bogaţi români. Omul de afaceri de origine libaneză este cel mai imare investitor de pe litoralul românesc, unde deține aproape 4.000 de locuri de cazare, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun.

În paralel, omul de afaceri a preluat și o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București. El mai are încă trei hoteluri în București, care funcționează sub brandul Phoenicia. Murad deține și lanțul de restaurante Spring Time și fabrica de conserve Mandy. Afaceristul care cochetează cu ideea de a candida la Primăria Constanţa a construit în ultimii 10 ani circa 2.000 de locuințe în blocuri și vile în București și Constanța.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unii fac, altii mananca cacat pe net.
4
1
teapa tepelor!tocmai amvenit din bg,100 lei pe zi,4 stele,apartament lux,liniste,verdeata.Olimpul n.are pkaje,iti rupi piciorele in mare,este jalnic,si asa va ramine.investitie arabeasca,teapa ptr fraierihucuresteni.e plin deblocuri incare nu sta himeni,mediteraneo linga linia ferata,asteapta gugustiucii.cumparati.investitii ale securistilor,mizerie si faliment!..vezi cocor neptun sau venus mizeriile de asa zise spa!
9
5
Turism de lux cu preturi pe masura. O sa ajungem, pe viitor, sa ne facem vacantele la bulgari, turci si greci care au preturi mult mai bune.
16
3
Pana nu se prelungeste autostrada pana la Mangalia, sudul litoralului va stagna. Turistii nu pot trece de Eforie Nord in plin sezon.
37
1
Chiar daca ar investi 40 milioane, suma in sine e o picatura intr-un ocean. Locatia in sine e extraordinara, poate cea mai buna de pe litoralul romanesc. Sa modernizezi insa complexul respectiv presupune schimbari majore ale actualelor structuri, integrare a infrastructurii, costuri de cel putin 600-800 milioane de dolari, daca vrei sa iasa ceva. Carpeala se poate face si cu 15-20 milioane, cum probabil va face camilarul, dar sa nu va asteptati la ceva spectaculos. Mai degraba la tiganie marca phoenicia.
23
7
Mamaia e demult o cloaca destinata boschetarilor cu bani, administrata de boschetari in cautare de bani. Nu exista pe litoralul marii negre o hidosenie mai abjecta decat mamaia. Asa ca sudul litoralului merita investitiile astea, acolo a ramas macar niste verdeata, mamaia inseamna doar niste betoane sparcuite in ritmuri de trepanati spagari.
45
3
cand Mamaia devine o statiune de cacao , cu multe blocuri si mult beton , este logic ca cei din sudul litoralului sa se bucure.
41
0
Usor usor ne cumpara pe toti..
23
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212