REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

APARTAMENTELE de VACANȚĂ construite de Ave Tebia au ajuns sub SECHESTRU

APARTAMENTELE de VACANȚĂ construite de Ave Tebia au ajuns sub SECHESTRU

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 4363

Ave Tebia a edificat în Mamaia, zona Flora, un imobil cu 3 etaje, apartamente de vacanță, și a încheiat promisiuni de vânzare cumpărare pentru apartamentele construite, cu termene de predare și sancțiuni privind plata de daune de întârziere pentru neîndeplinirea obligațiilor de către promitentul vânzător. Ceea ce nu a luat în calcul investitorul este că terenul face parte din dosarul Retrocedărilor iar, în prezent, se află sub sechestru. Sub sechestru se află și construcția. SC Ave Tabia încearcă să ”șteargă” notarea hotărârilor judecătorești de menținere a sechestrului penal în Cartea Funciară, motivând că este expusă la prejudicii materiale și de imagine.

Ave Tebia a formulat contestație împotriva măsurilor asiguratorii din cuprinsul sentinței penale pronunțată în dosarul Retrocedărilor, anularea actelor de executare față de contestator în sensul radierii mențiunii din 1 martie 2019. Totodată, a solicitat ridicarea sechestrului asigurator asupra imobilului teren în suprafață de 250 mp, situat în intravilanul Municipiului Constanța Stațiunea Mamaia, zona Ovidiu-Victoria-Flora, lot 2, ridicarea sechestrului asigurator asupra imobilului construcție edificată pe terenul în suprafață de 250mp.

Cum a dobândit Ave Tebia terenul!

Prin Dispoziția nr.1344/31.05.2004 emisă de Primarul Municipiului Constanța, de la acea vreme, Radu Mazăre, terenul în suprafață de 250mp s-a atribuit prin compensare, în indiviziune în următoarele cote către: Giurgiucanu Gheorghe, cota indiviza de 22,05%, M. M. cota indiviza de 14,70%, Cristian Borcea— cota indiviza de 12,25%, Societatea Habitat si Ambient SA — cota indiviza de 50%, Camboianu Mihai cota indiviza de 1%. La data de 20.10.2006, s-a încheiat între aceleași părți, contractul de partaj voluntar, fără sultă, prin care terenul în suprafață de 250 mp devine proprietatea societății Habitat și Ambient SA. Mai apoi, prin contractul de vânzare autentificat sub nr.383/21.02.2008, Habitat și Ambient SA transmite dreptul de proprietate asupra acestui teren către Societatea Pomaconst SA, iar la data de 26.07.2010, prin contractul de cesiune se transmite dreptul de proprietate asupra terenului sus menționat către societatea Ave Tebia SRL. În extrasul de Carte Funciară, la rubrica Sarcini, este înscrisă mențiunea „ Nu sunt ”, iar Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia pronunțată în dosarul în care Mazăre, Constantinescu și alții au fost condamnați, s-a instituit sechestrul asupra terenului în litigiu.

Probleme pentru Ave Tebia! A construit imobilul aflat sub sechestru și a vândut apartamentele!

Ave Tebia a edificat pe acest teren un imobil construcție P+3-E și a încheiat promisiuni de vânzare cumpărare pentru apartamentele construite, cu termene de predare și sancțiuni privind plata de daune de întârziere pentru neîndeplinirea obligațiilor de către promitentul vânzător, iar prin notarea hotărârilor judecătorești de menținere a sechestrului penal în Cartea Funciară contestatoarea este expusă la prejudicii materiale și de imagine. Judecătoria i-a respins acțiunea, pe 25 martie, însă societatea a formulat recurs, pe 4 iunie.

Constănţeni care au plătit avans pentru apartamente construite pe terenul din dosarul Retrocedărilor așteaptă să intre în posesia bunurilor.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici: Ţeapă?! Mai mulţi constănţeni au plătit avans pentru apartamente construite pe un teren din dosarul Retrocedărilor

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care 3E? In poza se vede ca are 4-5E retras. Despre ce vorbim?
3
0
Cand au cumparat de la mine..le-a placut...asa i am vandut si in fata la mare lui Fratila ctin pt hotel Alexandra..Banii i am impartit cu borcea si giurgiucanu la monaco.
4
1
A dispus ca terenurile sa revina in patrimoniul unde se aflau initial. Dar cati ani trebuie sa treaca sa se intample acest luctu ? Daca se va intampla !
8
0
sa intelegem ca fosila asta de visoianu vrea sa candideze consilier la judet sau primarie si ii faceti deja campanie...?!? s-a gasit cine sa vorbeasca de NATO... hai sictir putregai umflat !
5
0
Sa se sesizeze procuratura despre Donchi pufleni !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369