REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ape tulburi în PSD. SCENARIUL CARE DĂ FIORI partidului aflat la guvernare

Ape tulburi în PSD. SCENARIUL CARE DĂ FIORI partidului aflat la guvernare

Replica API 18 septembrie 2018 | 22:43 311

Situaţie tensionată în PSD. Documentul semnat de mai mulţi lideri din partid, care îi cer lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, este cât se poate de reală. Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a încercat, în primă fază, să minimalizeze acest document, susţinând că el ba există, ba nu există, ba nu ar fi semnat de atât de mulţi lideri de organizaţii judeţene. Între timp, informaţiile de la centru indică faptul că tot mai mulţi lideri de partid achiesează la “scrisoarea pierdută”.

Reacţia lui Liviu Dragnea, preşedintele ales prin Congres, nu a întârziat să apară. Dacă iniţial a comentat sigur pe el, ieri a avut o declaraţie evident iritată: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat și la Congres, s-a discutat și la miting, s-a discutat și la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate.

Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate - n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, și nici temele impuse de Iohannis”. „Funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață”, a adăugat Dragnea, citat de stiripesurse.ro.

„Situaţia e destul de complicată. E război în partid. Sunt mulţi care au semnat documentul prin care îi cer lui Dragnea să se retragă de la conducerea partidului”, au precizat, pentru „Replica”, surse din cadrul guvernului. „Sunt tot felul de speculaţii şi de variante. Dacă nu pleacă (Liviu Dragnea – n.r.), ne putem trezi cu surprize. Cel mai negru scenariu ar fi ca opoziţia să iniţieze o moţiune de cenzură, iar ai noştri (parlamentari de la PSD – n.r.) să o voteze, să trântească guvernul şi să preia ăilalţi (opoziţia – n.r.) puterea.

Dar, şi mai plauzibilă e varianta în care să se reuşească revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În cazul acesta, PSD e în mare, mare dificultate, pierdem mult la locale, iar de aici începe tăvălugul”, a mai precizat aceeaşi sursă, care a adăugat că în momentuld e faţă au loc discuţii aprinse la vârful PSD, pentru găsirea unei soluţii aşa încât să se liniştească apele în partid.

Un alt lider PSD a comentat, pe de altă parte, că „e o fantezie să credem că poate fi trimis acasă Liviu Dragnea”. „Păi, ce, a fost pus pe funcţie de mine sau de disidenţii din partid, ăia 3-4 sau câţi or fi? A fost votat de mii şi mii de oameni, a fost un Congres care l-a desemnat preşedinte”, a declarat social-democratul.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PCR inca exsista. Politic prin PSD si pe supt, vorba unei fatuci pe la ceva emisiune de cancan, mina, pile, cunostinte, relatii.
0
0
cumva acest guvern a si guvernat?, aiurea s-au luptat ptr imbuibarea lor, a amntilor si amantelor, ptr salarii, pensii speciale, scosul mortilor din morminte ptr vot- cam asta au facut acesti nenorociti. Veti fi blestemati in veci
0
0
Daca nu era miscarea pe facebook instrumentata de SIE si SRI johanis pierdea alegerile, ca la modul cum s a prezentat in confruntari se vedea ca nu duce. Cu raspunsuri gen..."ghinion" vai mama lui.
1
2
Bai replica, ziar de kkt, de ce PLM , stergi comentariile despre felix?
5
1
Da ai dreptate functia de presedinte al Romaniei nu se ja cu japca se ia prin vot masiv mai mare decat alegerile presedintelui PSD.
4
1
Ti ai luat ghete noi dar sunt urate ca politica de stanga pe care o faci,nici nu te tine pizda sa spui cine ce si cum ai tupeu sa zici de Soroshel ok vino cu dovezi baga propaganda fi un fel de Alex Jones arata ceva spune cum te santajeaza cia ul cu dosare si da nume ma tata ca asa esti doar unu care stie cik.da o n sinceritate spune ca ai gresit si da le planu pe fata dar nu il ai,cu cine sa l ai? Cu transpirata de Norica aia ne face de ras doar cand apare cu parul jegos,altcineva? Bai nene sunteti tarani tare sa vorbiti de ei dar dapai sa va mai bateti?Nastase nu ti a zis in ce ne am bagat?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218