REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Apel umanitar! Este nevoie de sânge pentru un tânăr din Constanța

Apel umanitar! Este nevoie de sânge pentru un tânăr din Constanța

Replica API 28 ianuarie 2017 | 00:05 1150

Un tânăr constănțean de 30 de ani are nevoie de sânge urgent! Marincoi Alexandru Adrian se află internat la Spitalul Fundeni, iar între 27 ianuarie și 28 februarie are nevoie de 3 unități de sânge pentru CE (eritrocite) și 18 unități de sânge pentru CT (trombocite sau 3 unități/săptămână de sânge pentru CTA (afereză trombocitară). Este nevoie de grupa B RH Pozitiv.

Doctorul Bogdan Ionescu de la Fundeni, secţia Hematologie, a trimis prin fax Formularul cerere produse de sânge către CTS Bucureşti, Constanţa, Prahova, Buzău şi Galaţi. Ele sunt cel mai aproape de Bucureşti şi ar putea transporta la cerere sângele. „Este nevoie că în perioada 27.01 - 28.02.2017 să asigurăm pentru pacientul MARINCOI Alexandru Adrian (secţia Hemato Fundeni, număr F.O. 2592) următoarele cantităţi de transfuzie: 3 unităţi/săptămâna de sânge pentru CE (eritrocite), 18 unităţi/săptămâna de sânge pentru CT (trombocite) sau 3 unităţi/săptămâna de sânge pentru CTA (afereză trombocitara).

Deşi există puţini donatori de sânge grupa B RH Pozitiv, unităţile de sânge normal CE (eritrocite) pot fi procurate mai uşor iar ele pot fi donate de orice persoană de sex feminin sau masculin care se află la prima donare de sânge în centrul din Constanţa, unde vor menţiona la înregistrare că donează acel sânge pentru: MARINCOI Alexandru Adrian, de 30 de ani, din Constanţa este internat la Spitalul Clinic Fundeni - Bucureşti, secţia Hematologie, Dr. Bogdan Ionescu”, se arată în mesajul transmis.

Partea mai grea de procurat sunt unităţile de sânge pentru trombocite (cele 18 unităţi/săptămâna). Cerinţă este următoarea: sângele trebuie să vină de la un donator care a mai donat cel puţin o dată sânge în ultimele 6 luni. Doar în acest caz se pot extrage trombocitele. Acel donator, dacă îndeplineşte acea regulă poate opta să ofere sânge în mod clasic - adică 1 pungă mică de sânge. Cantitatea de trombocite dintr-o pungă mică este foarte mică şi de aceea sunt necesare cele 18 pungi estimate pe săptămâna. Partea cea mai dificilă este cu donatorii prin afereză trombocitara - adică concentrat de trombocite - de aceea doar 3 unităţi din acestea pot înlocui cele 18 unităţi clasice. Procedeul prin afereză trombocitara durează 1 ora şi presupune că donatorul BĂRBAT (care se încadrează în regulile ataşate) să stea pe un scaun în timp ce sângele trece printr-un aparat special care extrage doar trombocite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt mai vechi decat Pamantul! Locuiesc in Constanta, pe Aleea Romanitei nr 1, la blocul D1, scara 2, apartamentul 16. M-am pus rau cu toti proprietarii de apartamente, deci cu toti vecinii. Nu ma mai suporta nimeni. Poate doar vaduva Tilimbici, de la apartamentul nr 6. Ca ii mai dau cate o limba in pizda uneori si o atrag de partea mea! Altfel, sunt cam impotent. Pana si nevasta-mea vrea sa ma dea afara din casa, ca nu mai sunt bun de nimic! Nu se decide daca sa imi faca sau nu vant de la etajul 3, unde locuim. Va pup pe toti! Conduc basina, pardon, masina tatalui meu! Are 120 de ani tata!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108