REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Aproape de o tragedie! A depășit periculos și a trecut milimetric pe lângă o mașină. Video

Aproape de o tragedie! A depășit periculos și a trecut milimetric pe lângă o mașină. Video

Victor ROTARU 23 februarie 2024 | 00:00 1865

Trăim în secolul vitezei, iar pentru mulți dintre noi, fiecare secundă costă, iar uneori prețul poate fi mult prea scump. Nu este un lucru nou faptul că pe șosele circulă foarte mulți teribiliști, ceea ce a „ajutat” România să ajungă pe primul loc în rândul accidentelor rutiere, din Europa.

Aproape de o tragedie! A depasit periculos si a trecut milimetric pe langa o masina. Video

Drumurile din România sunt, în anumite momente și perioade ale anului, adevărate piste de raliu sau locuri în care se produc tragedii. Motivele principale sunt, desigur, neatenția, graba, inconștiența. România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Potrivit Institutului Național de Statistică, pe drumurile patriei au loc, zilnic, peste 70 de accidente. Mai mult de 70% dintre ele se întâmplă în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.

Aproape de o tragedie! A depasit periculos si a trecut milimetric pe langa o masina. Video

La fel ca și în cazul de față, graba se putea transforma într-o tragedie. Totul s-a întâmplat pe 21 februarie, pe drumul care leagă Tulcea de Constanța, pe E86, atunci când un șofer imprudent a depășit un camion, fără să-și dea seama că nu are timp să revină pe bandă în timp util, întrucât din față venea un alt autoturism. Șoferul imprudent, un constănțean, a avut mare noroc de viteza de reacția a șoferului care circula din contrasens și care a reușit să rămână calm, virând ușor pentru a evita o adevărată tragedie.  

Ce spune legea

Nerespectarea prevederilor care reglementează efectuarea în siguranță a manevrelor de depășire atrage după sine sancționarea șoferilor cu 6- 8 puncte amendă și suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 30 de zile.

Dacă o depășire periculoasă este urmată de un eveniment soldat cu pagube materiale, șoferul este sancționat cu amendă și rămâne fără permis de conducere timp de 60 de zile. Iar dacă vorbim de fapte penale, permisul este reținut până la soluționarea cauzei. 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pacat ca din contrasens nu a venit un alt camion, tupeistul criminal ar fi fost pulverizat... si drumurile ar fi fost putin mai sigure !
2
1
Da-ti drumul la comentarii la interviul lu nea chitac... Hotul striga hotul.. Nu vrea sa intre în discuție cu nici un cetățean live... Sau cu vreun politician ca știe ca o sa fie prins cu minciuna. Are dreptate Felicia aia.. Ești varza cu carne martalogule.dai dreptul de construcții pe taluz ca ai spaga de luat. Fa o emisiune în direct cu cei care te acuza la nivel politic ca faci manevre.. Ai curaj e întrebarea e bai amiral de birou care ai fost toată viata?!
7
1
Sifonar
2
9

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436