REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Arhiepiscopia Tomisului o dă de gard în cazul preotului din Năvodari care butona telefonul în timpul SPOVEDANIEI

Arhiepiscopia Tomisului o dă de gard în cazul preotului din Năvodari care butona telefonul în timpul SPOVEDANIEI

Replica API 7 martie 2020 | 23:43 3124

Preotul Andrei Salomia nu se face vinovat de încălcarea Canoanelor Bisericești sau a Tainei Sfintei Spovedanii, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. Pus în fața imaginilor în care apare cu un telefon în mână în timpul spovedaniei, parohul Bisericii "Bunavestire" din Năvodari, a explicat că telefonul a început să vibreze cu insistență și că a cerut "în mod respectuos" credinciosului să oprească rugăciunea.

Urgența era reprezentată de un alt credincios, care aștepta să fie împărtășit la domiciliu, au mai susținut reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

”Părintele Salomia nu este vinovat de încălcarea canoanelor bisericești sau a tainelor sfintelor spovedanii, întrucât faptele s-au întâmplat în felul următor: un credincios, a dorit să se spovedească la părinte, acesta a început rugăciunile premergătoare tainelor spovedaniei, moment în care telefonul a început să vibreze cu insistență, fiind pe vibrații, iar în acel moment, părintele, în mod respectuos, s-a oprita început să oprească rugăciunea, știind că are un caz urgent pe teren de împărtășit, un bătrân. A văzut despre ce este vorba, a comunicat familiei că va ajunge în 30 de minute la domiciliul bătrânului, după care a reluat taina spovedaniei. Nu are cont de facebook, nu stă pe rețele de socializare. I s-a pus în vedere să lase la cineva de încredere telefonul pentru a se comunica eficient”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

"Pe filmare se vede cum, la un moment dat, părintele ridică ochii din telefon și vrea să înceapă rugăciunile respective. Taina Spovedaniei nu se afla în desfășurare în momentul în care părintele a citit mesajele. Părintele nu are cont de facebook, nu are cont pe rețelele de socializare și nu obișnuiește să stea pe telefon. A fost vorba de o situație urgentă care a necesitat un răspuns rapid, motiv pentru care a și oprit temporar desfășurarea Tainei Spovedaniei", a mai declarat Tănăsescu

Totuși Permanența Consiliului Arhiepiscopiei Tomisului i-a pus în vedere preotului din Năvodari ca atunci când mai are astfel de situații să lase cuiva de încredere telefonul. La final, reprezentanții Arhiepiscopiei au ținut să precizeze că Andrei Salomia are o activitate extrem de bună, reușind să ridice o biserică și să construiască o cantină socială în care hrănește 80 de suflete.

https://www.replicaonline.ro/preot-din-navodari-filmat-cand-butona-telefonul-in-timpul-spovedaniei-video-421184/

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce de minti luminate. Care mai de care mai inteligent. Ala cu salariu e magnific, e noaptea mintii.
0
0
Sa nu confundam biserica si preotia cu orce institutie si orce meserie !----Preotii tineri nu cred in ce spun la slujba ----ei se rezuma doar la partea financiara
2
1
Trec peste faptul ca pozitia din asta din BOR care il face pe om sa para ca isi marturiseste pacatele la capul de jos al popi este indecenta,prin spovada biserica promite credinciosului iertarea pacatelor si implicit viata vesnica lucru care sta la baza credintei ortodoxe,asa ca preotia nu este o meserie ci o vocatie adica trebuie sa ai chemare pt.ca sa fii popa asa spune BOR,ca popi din ziua de azi sunt oameni de afaceri care se folosec de religie este altceva,asa ca nu mai chema tu oameni la biserica daca cunosti religie ma farizeule daca nu cunosti esti prost.
3
0
Sa arunce primul piatra ala care n-a vorbit niciodata la telefon in timp ce munceste , lasati-o draqului de treaba...si mai treceti pe la Biserica !
0
4
Sa ii luati piticu in gura bulangiilor.
2
9
Dc nu se face poza unui doctor , avocat cand vb la tlf...ce asa mare suparare pe preoti...spalatilor pe creier
1
12
Nu putea raspunde dupa spovedanie??!????????? Nu putea lasa telefonul in timpul spovedaniei?? PUTIN RESPECT FATA DE RELIGIE??!???????????????????????????????????????????????????????? PREOTI DE 2 LEI.LA CARE II DATI BANI SA VB LA TEL IN TIMPUL.SFINTEI spobedanii.
6
0
Biserica s-a denaturat ca de altfel toate institutiile statului ----de fapt calitatea preotilor e sub orce critica iar Tanasescu ii apara si le gaseste scuze in loc sa-i dea afara din serviciul religios ----sa-i trimita la munca adevarata
16
0
Muie Tanasescu.
7
1
Raul cel mai rau.
2
0
Sunt nascut ortodox si cred in Dumnezeu. De mic ma duceam cu bunica la biserica si participam la slujbe. Dar acum, sa nu ii mai vad pe popii astia. Au salarii extraordinar de mari si in continuare cersesc si se milogesc pe la usi. S-au inmultit si nu provoaca decat sila. Prea putini sunt cei care isi fac cu adevarat treaba. Sunt nesumtiti si alearga numai dupa averi. Mai nou, s-au apucat si de politica. Din cauza lor nu o sa mai calc niciodata intr-o biserica. Pot sa ma rog si acasa in fata unei icoane ...
23
1
Cred ca baba ii face un oral si el nu se simntea bine . 99 % dintre popi sunt niste jigodii care au in minte doar bani , bani si iar bani . Babele si prostimea mai frecventeaza bisericile .
17
1
Oricum pozitia de spovedanie e indecenta. Putem sta si altfel la un serviciu religios.
16
1
Bai asta de la 7.38 tu stii ce inseamna sacramentul spovezi?,este atat de important ca un preot nici nu are voie sa aiba telefonul la el cand un credincios isi marturiseste pacatele,nu cum a spus Tanasescu ca preotul i-a rasuns unui alt credincios,scuza asta nu tine Tanasescule,pentru ca in timpul spovezi intre preot si credicios nu este decat dumnezeu.Asa spune BOR nu eu.
20
2
sa ne-o sugi analfabetule
9
0
sa muriti in chinuri prin spitale! jeguri care va legati de popi, alogenilor care sunteti voi alogeni!
1
35
Salomia,cu cele 2 randuri de burti sub patrafir, este la fel ca seful lui Spagoveanu'. Nici unul din ei nu fac puscarie pentru ca daca ei ar intra la beciul din Poarta Alba ar trebui sa intre cel putin jumatate din popimea Romaniei. Mult succes celor de la DNA DNA DNA cand vor verifica averile bunicilor de popi si vor afla ca dintr-o amarata de pensie au ajuns sa fie milionari. Dar nici ei nu pot ajunge la puscarie pentru caaa... sunt prea batraini. Concluzie: Politia din Navodari nu-i poate baga la beci pentru ca parintii si bunicii lor sunt prea batrani. Sa-i ia dracu' pe toti.Respec
22
1
Ahtiatul ala dupa bani , fost consilier local la Navodari , sluga fostului primar puscarias Matei , a facut de ras breasla popilor ! Salomia asta , este un samsar imobiliar ! De unde are bugetarul asta bani sa construiasca blocuri ! Pristi mai sunt habotnicii de enoriasi , sa-i dea bani acestui derbedeu !
31
1
credincioasa se roga si popa juca pacanele pe telefon era in speciala .Vlad cazino
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212