REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Arhiepiscopia Tomisului se chinuie de 10 ani să termine biserica de la intrare în Mamaia. Video

Arhiepiscopia Tomisului se chinuie de 10 ani să termine biserica de la intrare în Mamaia. Video

Andreea VLAICU 20 aprilie 2024 | 00:00 1226

ConstanÈ›a este oraÈ™ul unde, aproape la fiecare colÈ› de stradă, există o biserică, iar foarte multe sunt încă nefinalizate. Fie că au fost ridicate fără a avea autorizaÈ›ie de construcÈ›ie, fie că le-a expirat termenul de construcÈ›ie, multe lăcaÈ™e de cult îÈ™i aÈ™teaptă credincioÈ™ii. Printre acestea se află È™i Capela Tinerilor „Buna Vestire È™i Sfânta Maria Egipteanca”, localizată la intrarea în staÈ›iunea Mamaia, în zona Telegondolei. Lucrările la lăcaÈ™ul de cult au început încă din anul 2014 È™i de atunci... este tot într-o construire. IniÈ›ial în timpul pandemiei, au fost stopate, iar acum pare să fi fost reluate. Când se vor termina? La „PaÈ™tele Cailor”, ar zice unii!

Arhiepiscopia Tomisului se chinuie de 10 ani sa termine biserica de la intrare in Mamaia. Videobiserica de la intrare în Mamaia

Mai multe biserici au fost ridicate, dar nu È™i terminate, în ultimii ani, în ConstanÈ›a. Cum ar fi Capela Tinerilor „Buna Vestire È™i Sfânta Maria Egipteanca”, construită în apropierea Universității „Ovidius” din ConstanÈ›a, pentru tinerii din AsociaÈ›ia StudenÈ›ilor CreÈ™tini OrtodocÈ™i Români din ConstanÈ›a. Lucrările au fost începute în anul 2014 iar lăcaÈ™ul de cult nu pare să vadă prea curând luminiÈ›a de la capătul tunelului, biserica se află, în prezent, în acelaÈ™i stadiu ca în ultimii ani... adică în construcÈ›ie.

Arhiepiscopia Tomisului se chinuie de 10 ani sa termine biserica de la intrare in Mamaia. Video

Lucrările, sistate din cauza pandemiei

În 2022, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului de atunci, Eugen Tănăsescu, declara că lucrările au fost sistate, din cauza pandemiei, iar termenul de finalizare al construcÈ›iei a fost prelungit, asigurând enoriaÈ™ii că biserica va fi terminată într-un final. Ulterior, în anul 2020, au început lucrările pentru a se ridica lângă capelă È™i o biserică, având ca termen de finalizare al construcÈ›iei 30.08.2021. În momentul de față, lăcaÈ™ul de cult este, aÈ›i ghicit, încă neterminat.

Arhiepiscopia Tomisului se chinuie de 10 ani sa termine biserica de la intrare in Mamaia. Video

SituaÈ›ia actuală a lăcaÈ™ului de cult nu o cunoaÈ™tem deoarece nu am reuÈ™it să contactăm reprezentanÈ›ii Arhiepiscopiei Tomisului. Însă, dacă ar fi să ghicim ce ne-ar fi putut spune purtătorul de cuvânt, lucrările sunt în desfășurare È™i vor fi terminate odată È™i odată, că doar nu va mai rămâne în stadiul acesta încă 10 ani.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In cartierul Mamaia sunt vreo 3 sa te duci sa te spovedesti si sa aprinzi o lumanare sau sa-ti iei o iconita dupa o noapte de betie si preacurvie . O lumanare pentru teodosie .
2
0
Io zic să o dărâme.
5
0
dar de donat se doneaza in continuare, unde se duc banii ...
2
0
Eu am vreo 4 strazi in jurul blocului , dar nici o Biserica, asa ca articolul dvs ca exista cate o Biserica la fiecare colt de strada este cel putin...p*****l...
2
5
Ce cauta o biserica in statiune ???
10
0
bisericile sint bune, produc pentru export.
4
0
A mai ramas vreun loc unde sa nu fie construita o biserica? Intre blocuri, pe trotuar, pe spatii verzi- care nu mai exista de mult, in parc, peste tot. Popor de spalati pe creier.
9
0
Sa mai bage bolsevicu ala popa spagoveanu mana in buzunar si sa nu mai duca toti banii acasa si in rusia
6
0
Nu mai are popa care va fi pus acolo bani? Nu stiati ca fiecare popa isi construieste biserica lui? Dupa ce cotizeaza gras la MAI MARELE, DEL CAPO.
8
1
Erau câteva biserici până în ani 90 și lumea era mai unita, acum sânt zeci de biserici și lumea toată e după profit de când se trezește până se culca numai banii vor, dacă ar putea țiar loa și felia ta de pâine
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272