REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aristide Dumitrache, de la CT BUS, spune că autobuzele scoase din uz vor ajunge la fier vechi

Aristide Dumitrache, de la CT BUS, spune că autobuzele scoase din uz vor ajunge la fier vechi

Victor ROTARU 25 octombrie 2022 | 00:00 3955

La începutul lunii octombrie au intrat în circulație noile autobuze electrice. Cele 20 de autobuze noi, au înlocuit 15 autobuze de tip MAZ. Pe viitor urmează să mai apară pe traseu încă 21 de autobuze electrice, moment în care se vor retrage un număr procentual de MAZ-uri. Ulterior, autobuzele de tip MAZ, vot fi scoase la licitație, și cel mai probabil vor ajunge la fier vechi.

Noile autobuze electrice au intrat pe traseele din oraș pe 1 octombrie, înlocuind 15 autobuze de tip MAZ. Potrivit spuselor primarului Constanței, Vergil Chițac, până la sfârșitul anului ar mai urma să intre în circulație alte 22 de autobuze electrice, care la rândul lor, vor înlocui un număr procentual de MAZ-uri.

Contactat de către reporterii de la Replica, directorul CT BUS, Cătălin Aristide Dumitrache a explicat cum se va proceda atunci când vor mai intra pe traseu autobuzele electrice, acesta declarând: „Autobuzele vechi se retrag din circulație, nu le vom mai scoate pe traseu. Am primit 20 de autobuze electrice. Programul de transport presupune niște rezerve, circulăm zilnic cu 16 și avem 4 de rezerve. Este în Gară o rezervă, se mai încarcă câte una la echipamentul rapid, ele intră în cascadă. Își suplinesc un autobuz rolul celuilalt cât stă la încărcat. Nu mai folosim 15 autobuze MAZ vechi, din 79. Sunt foarte vechi, nu mai oferă confort. La un moment oportun, în funcție de cum vor veni celelalte, vor mai veni 21 de autobuze electrice, vom retrage un număr procentual de MAZ-uri, și în momentul în care avem mai multe, este o procedură legală, scoatere din funcțiune cu casare.

Ce se va întâmpla cu MAZ-urile după retragerea din circulație?

Directorul CT BUS, Cătălin Aristide Dumitrache, a mai explicat ce procedură se va urma după scoaterea din circulație a MAZ-urilor, acesta declarând: „Procedura presupune să le scoți întâi la vânzare, se evaluează de către evaluator, starea tehnică vs cât ar fi pe piață. Pe piață nu mai circulă nimeni cu așa ceva, sunt EURO 3. Vor ajunge într-un final la fier vechi. Ca urmare a evaluării ele se vor vinde la prețul de piață. Un autobuz are cam 12 tone, dar nu toată greutatea înseamnă fier vechi, mai are podea, geamuri, undeva la 7 tone este fier vechi. E o procedură care se face la toți operatorii de transport public.”   

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PT: recunascatorul: cumetre eu Doar Am Pus o Simpla Intrebare ? Eu am terminat Mai demult Scoala !! Din 2008. Aşa ca Shut up !! Cu treaba 3 la violarea Limbi Romana ca Nu violat mimic aici Doar Am Pus o intrebare !! Fraierica bostan
1
0
Trebuie integrati in societate oamenii strazii .Degeaba avem autobuze noi daca vine unul cu curul pisat si se aseaza pe scaune sau cum am vazut intr-un autobuz galben un .........unul la care am facut referință mai sus dupa ce a stranutat de i-a curs balele ca l-a balenă si-a suflat nasul in mână si apoi s-a sters pe bară. ....despre ce vorbim....de mi-a pierit din acea zi cheful sa mai merg cu autobuzul galben.
4
1
Care -i adevarul : aveti MAZ din 1979 ? Interesant...
2
1
Auzi ma prostea, mars la scoala. Pt azi ai nota 3 pt violarea limbii romane fara mila. Cat priveste articolul, e normal sa ajunga la fier vechi. Sunt niste cazane si macar sa scoateti bani de 1 autobuz electric.sau de o baterie.dar cum spune si LE DAU DOI ANI, e greu. Conjunctura pt electrice este una nefasta.reabilitarile haotice vor distruge si aceste autobuse. Dar e ok, poate ca asa trebuie si asa se doreste
4
2
Dar Isuzu cityport fiindca este din Decembrie 2018 ? Au 5 ani vechime va fi inlocuite si acestea candva ?? Anul urmator 2023 va implini 6 ani Vechile Isuzu cityport? Va fi inlocuite cu alte 59 de Autobuze poloneze Solaris Ubino 15 L.E Urmas PT Maz 107 cand ??? In 2024 sau 2026?
3
1
AM MERS CU UN ELECTRIC,GREUTATE MARE,DIN CAUZA BATERIILOR,STRAZI REABILITATE,NUMAI SANTURI,SUPRAINCARCATE,DECI,EXCLUDERE DE LA GARANTIE,IN RITMUL IN CARE SE SPRIJINA ASTIA DE EXCAVATOARE ,REABILITAREA VA DURA CEL PUTIN PANA INCEP SA CIRCULE POLITICIENII PRIN ORAS CU OCAZIA ALEGERILOR,ATUNCI CAND SE TAIE PAMBLICA SI SE RUSINEAZA SI PINOCCHIO DE CE GOGOSI DEBITEAZA ,ASA CA AUTOBUZELE NOI PE STRAZILE ASTEA REABILITATE VOR REZISTA PUTZIN
9
3
Sa speram ca o sa țină și astea noi măcar jumate din cât au ținut “ vechiturile lui Mazăre “
15
2
Vreau eu unul! Sa-i alerg prin oras pe cei de la Termoficare Constanta! Promit ca las lati multi! Incep cu Liviu Popa! Ma sustineti?
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108