REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Asfaltul proaspăt turnat de pe b-dul 1 Mai a început „să facă valuri“. Video

Asfaltul proaspăt turnat de pe b-dul 1 Mai a început „să facă valuri“. Video

Ana Maria LIPAN 8 septembrie 2023 | 00:00 3973

Continuă haosul în municipiul Constanța! Deși unele dintre șantierele care au împânzit întreg orașul au avansat, iar anumite tronsoane au fost finalizate, rezultatele sunt dezamăgitoare. Dacă unii credeau cu optimism că după turnarea covorului de asfalt vor goni pe șosele, realitatea este cu totul alta, multe dintre porțiuni prezentând deformări. Pe bulevardul 1 Mai carosabilul e în valuri, iar șoferii care tranzitează zona sunt puși în poziția traversării unei adevărate “curse cu obstacole.” De altfel, și bulevardul Al. Lăpușneanu face valuri, după cum Replica a anunțat, recent.

Asfaltul proaspat turnat de pe b-dul 1 Mai a inceput „sa faca valuri“. Video

După numeroase întârzieri și amânări, când constănțenii par că deja s-au resemnat cu condițiile îngrozitoare de circulație, iată că rând pe rând, porțiuni din marile artere rutiere intrate în reabilitare sunt finalizate. Mulți credeau că vor respira ușurați după încheierea lucrărilor, dar rezultate mult așteptate lasă de dorit. 

Asfaltul proaspat turnat de pe b-dul 1 Mai a inceput „sa faca valuri“. Video

Pe bulevardul 1 Mai, unde lucrările de la nivelul carosabilului străzii deveniseră un adevărat calvar pentru cetățenii care tranzitau zona, condițiile nu se ridică la nivelul așteptărilor. La doar câteva săptămâni de la finalizarea lucrărilor, asfaltul, sub influența factorilor de mediu dar și a procesului incorect de turnare, a început să se deformeze periculos. Carosabilul a devenit o cursă cu obstacole, iar drumul a prins forma unor valuri. Aceeași situație o regăsim și pe Al. Lăpușneanu, aspect despre care Replica a relatat, recent. Primele două benzi, pe sensul de mers dinspre Mamaia, sunt în valuri, continuând să pună în dificultate șoferii, ai căror nervi sunt deja întinși la maximum!

Primăria vrea daune, pentru întârzierea lucrărilor, dar nu le primește!

Reamintim că proiectul de reabilitare a zonei 1 Mai-Șoseaua Mangaliei a început cum nu se poate mai prost. Cu patru luni întârziere, dar și cu un litigiu în instanță, în urma căruia Primăria Constanța spera să obțină despăgubiri de la EM Prime Construct, deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre marii regi ai asfaltului românesc. Motivul?

Asfaltul proaspat turnat de pe b-dul 1 Mai a inceput „sa faca valuri“. Video

Blocarea semnării contractului și, implicit, demararea cu întârziere a  lucrărilor privind reabilitarea zonei bulevardul 1 Mai-Șoseaua Mangaliei. Primăria i-a cerut despăgubiri, după ce a decalat termenul de începere a lucrărilor cu 4 luni. UAT Constanța a cerut plata sumei de 1.000.000 lei, cu titlu de prejudiciu rezultat din ajustarea preţului Contractului "Achiziţia şi Contractarea Execuţiei Lucrărilor, plata dobânzilor legale la prețul total al Contractului (47,230.378,86 lei), pentru perioada 04.06.2023 - 07.09.2021;  plata contravalorii etapelor de lucrări incluse în Programul de execuție şi care vor fi decontate ulterior lunii decembrie 2022.

Asfaltul proaspat turnat de pe b-dul 1 Mai a inceput „sa faca valuri“. Video

În septembrie 2022, acțiunea primăriei a fost respinsă, însă a formulat apel. Și acesta a fost respins, în ianuarie a.c. Cu alte cuvinte, primăria nu va fi despăgubită pentru întârzierea lucrărilor.

Electrogrup este deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, ce se ocupă cu lucrări de instalații electrice. Societatea este parte a companiei de tip holding Electrogrup Infrastructure. A avut, în 2021, cifra de afaceri de 272.979.068 lei și profit de peste 15 milioane de lei.

Video:


 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar ma minunam de faptul ca au pus o folie intre stratul vechi si cel nou.Cred ca asta-i cauza onduleurilor si probabil si asfaltul care se inmoaie de la caldura si pleaca cu folia dupa el.Trebuia angajata o firma care toarna asfalt prin Arabia saudita,Emirate,la astia cum de nu se inmoaie asfaltul la 50° sau mai mult?Si prevazusem asta!Contractele cu cunostinte si colegi de partide fac victime,noi in speta.
0
0
Bre nea Chitac daca vezi ca dupa ani de zile de santier in Constanta la final iese si p***t, lasa-ne si dute bre , ca nu esti bun de nimic..
2
0
Bătaie de joc au făcut banda de autobuz în loc sa facă parcări pe Tomis care e singurul bulevard care taie tot orașul în și restul bulevardelor se înțeapă în el lau făcut sens unic și pista vai de capul nostru
4
0
pai la anul nu trebuie decopertat si turnat iar? banii de unde sa iasa? e o practica veche
4
0
r*mânia lucrului bine făcut.
3
0
in constanta 100.000 oameni trebuia sa ii cafteasca pe rusu si vergil! v-au nenorocit orasu si sunteti orrbi nu vedeti! astia nu trbuie sa isi mai termine mandatu si cine vine sa faca totu CRISTAL DE LUNA! cu amenintat familia direct!
8
1
eu merg cu porsu fraiericilor. edy a luat bacu il bag si pe el la primarie. mai facem un video cu subteranu si cu ciulianii si radeam de primaru Cicadau! hahaha sunt rusulica si o am mica
3
1
Cine semneaza recepția la aceasta lucrare sa stie ca puscaria scrie pe el..
6
1
ce mweeee iau rezistentii hastagisti....numai iesiti in strada???corupti nu ucide?? numai vreti o tara ca afara?!!!....
10
1
Pe B-dul 1 Mai la poarta 4 s-au pus dale in locul fostului trotuar, Problema este ca exact la intersectia de la poarta 4 a B-dului 1 Mai in zona stopului la trecerea de pietaoni , trotuarul se farseste / Bai primarule , esti nebun ? cat mai este de la stop la GPL din zona , ca sa inlocuieti trotuarul cu dale ? Doar si noi platim taxe la fel ca ceilalti locatari ai blocu -lui H9 ? Primare, te rog sa iei masuri , alfel un bloc intreg nu te va alege.
3
0
D c va mirati? Lapusneanu e valurit de cand l-au turnat. Mergeti de la dacia spre mamaia si inapoi si va convingeti. Lucrare marca primarului wc, cum spune cineva mai jos
17
2
Ce va mira,sunt lucrari de unica folosinta la pret de extra calitate!
16
1
Pana sa fie Trași la răspundere, SE PRESCRIE FAPTA!
14
1
Nu ai cu cine vota. Pesedeii si peneleii au migrat la AUR, dupa fucntii. ii votati pe aceeasi.
9
3
F U R A C I U N E ! DACA NU SE FURA SE FACE CALITATE DACA SE FURA ...Aveti ce aveti din 1989 ,hotie,coruptie pe toate planurile si multi parveni
18
1
Receptie facuta de primarul w.c.! Lucrare ca toate celelalte facute sub conducerea lui! Nu conteaza calitatea ci conteaza... para-ndaratul!
21
1
Nici daca-i clonai pe toti idiotii care s-au perindat prin primarie si prefectura din 89 si pana in prezent nu faceau la fel.Niste parveniti infometati de la secretare la neveste
28
1
Amiralul merita ce a pățit jfk
10
1
In 2024 cand va veni alt primar cat timp ii va lua sa refaca tot ce a stricat Chitac? Acum trebuie intervenit si trasi la raspundere cei vinovati!
22
1
trebue inteleasa treaba, orice lucrare cu bani publici e cu probleme de calitate, cine supravegheaza nu i competent , rar de specialitate si nu vrea sa ...deranjeze ! priveste , o ora doua ,stala aer conditionat in masina si asteapta ...salariul frumos!sefii politici nu trebuesc deranjati!
18
1
Pai daca primarul e fost amiral,trebuie sa mearga pe valuri,sa-i trezeasca amintiri! Si dalele montate pe Stefan cel Mare,sunt vai de mama lor!
28
1
E de la camioane , ca si podul de la Braila dealtfel, si noi suntem fraierii
14
3
Atata timp cat voi " maka maka " ei vor continua cu prapadul. Toata lumea maka maka la umbra , dar niciunul nu ia atitudine. Nici macar cand are stampila de vot in mana.
16
2
Din pacate nimeni nu este tras la raspundere. Venit, facut, incasat si plecat. Atat. Cine a receptionat lucrarea sa raspunda. Nimeni! Dupa ani de santiere, praf si disconfort vom avea parte de nimic. Trotuarele arata de parca le-a montat isusi premarul urbei. Banii s-au incasat. Atata timp cat licitatiile sunt pe line de partid, de asa ceva vom avea parte.
22
1
Voi cota orice candidat la primarie care va promite refacerea trasajelor de pe asfalt cu locuri de parcare.
13
1
AR TREBUI SA NE ADUNAM SI SA IL DAM IN JUDECATA PE DL. PRIMAR PENTRU DISTRUGEREA MASINILOR NOASTRE CARE DE ATATA TIMP MERG PE STRAZILE-SANTIER ALE CONSTANTEI. DACA NU NE POT DESPAGUBI PE FIECARE PENTRU SCHIMBAREA BUCSILOR/PIVOTILOR, ETC AR TREBUI SA NE ANULEZE PLATA IMPOZITULUI AUTO PE ANUL CARE VINE!
27
1
EU STAU IN ZONA IN CARE S-A ASFALTAT ZILELE TRECUTE, ASFALTUL PUS DE ISRAELIENII AIA IN 2004 ERA BETON AU SARIT SCANTEI LA DECOPERTARE,NU SARISE NICI UN CIOB DIN EL,CAND AU AJUNS LA O ZONA DE IMBINARE CU ASFALTUL NOU S-A INCLEIAT UTILAJUL,CEL CARE VA SEMNA PENTRU RECEPTIA LUCRARILOR VOR FACE MULTI ANI DE PUSCARIE,SUNT DE FOARTE s***a CALITATE ,MATERIALELE SUNT PARCA LUATE DE PE ALTE SANTIERE,BORDURILE SUNT TOATE SFARAMATE INAINTE DE ASFALTARE,SE MACINA, PAVAJUL CRAPAT,CIMENTUL DE LA GURILE DE CAPACE CANALIZARE E NUMAI NISIP,TOATE BORDURILE SUNT PRINSE IN NISIP CU APA SI UN PRAF DE CIMENT,DNA-UL CRED CA ISI FACE ACUM DOCUMENTAREA, SI EI TRAIESC PRIN ORASUL ASTA SI COPII LOR SE CHINUIE PRIN CRATERELE ASTEA UITATE CU ANII, NEACOPERITE
21
1
Firmele de lucru Bere la botul calului și La semințe sparte srl Cat timp au frecat menta prin oraș firmele de construcții a verificat doar Gogu de la magazie la bere e meserie asfaltul p***t o să fie se știe
19
0
Urmariti lumina la bordura (15cm) si veti vedea calitatea lucrarilor .in nici o comuna nu sunt lucrarile mai proaste
16
0
Praf in ochi constantenilor cu procesele ,ei sunt prieteni
19
1
Tot pe acest bulevard au turnat asfalt pe canalizari , scurgeri(au platit tone intregi pentru a fi decopertate ulterior) , iar in zona inundabila ( vis a vis de biserica), asfaltul e mai inalt decat bordura. Guri de canal lasate nesemnalizate. (Pe trotuar). Pavele in valuri si multe altele. Poate se trezesc cei ce ar trebui sa supravegheze lucrarile sau organe ale statului.
20
0
Jos Chitac! S-a băgat în ceva ce îl depaseste
27
0
"Orasul lucrului p***t făcut! "- garantat PNL Constanta. De abia astept alegerile 2024 ,sa aruncam in acest acest partid condus de amiralul facut la apelul bocancilor in pubelele Polaris.
20
0
asa este in tot orasul unde a fost astfaltat asfaltul este atat dee poros turnat incat deja e numai valuri
18
0
pai la malul marii sunt valuri nu? iarna nui ca vara si asfaltul nui ca marea ... scuzatima sunt cam senil
21
0
Chitac, nenoricitule, ai prăpădit banii aiurea. Asfaltul vechi era Ok, ai pus altul nou si p***t in timp ce străduțele au rămas tot pline de gropi. Ai învârtit banii pe asfalt ca sa aveți ce fura, jigodii nesătule. Spitalul trebuia renovat sau construit altul nou, fatalau împuțit. Cu penelistii si cu Pesediștii plii.
29
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468