REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociația SPIKE ține CÂINII FLĂMÂNZI și plini de RÂIE

Asociația SPIKE ține CÂINII FLĂMÂNZI și plini de RÂIE

Replica API 7 aprilie 2021 | 17:49 5452

În comuna Mereni din județul Constanța este aplicată legea junglei! Zeci ce câini zac pe un câmp din apropierea comunei, lăsați în voia sorții. Din cauza foametei și a bolilor aceștia se atacă între ei și au devenit un pericol major pentru locuitorii din comuna Mereni și satele învecinate, patrupezii străbătând zona în căutarea hranei. Sunt foarte agresivi, flămânzi și mulți au râie, spune primarul comunei Mereni, Dumitru Guriță. Imaginile vorbesc de la sine!

Caz revoltător în comuna Mereni! Zeci de câini zac în agonie, din cauza unei asociații ce „i-a adunat de pe străzi”... în câmp! Sunt flămânzi, slabi și plini de râie, iar în căutarea hranei, o mare parte din ei au ajuns pe străzile satelor învecinate. Primarul, Dumitru Guriță, a confirmat faptul că adăpostul, dacă i se poate spune așa, este un adevărat focar de infecție, iar câinii sunt „vai de capul lor”. Din lipsa hranei foarte mulți au ajuns prin localitățile învecinate provocând teamă în rândul cetățenilor. „Eu ajut și așa mi-a plăcut să fac mereu. Acum 12 – 13 ani a venit o asociație și a poposit în satul Miriștea. Acolo acum este un focar de infecție. Adăpostul ăla, nu are gard, nu are poartă. Un adăpost înseamnă o locație cu cale de acces, cu cuști, cu gard, întreținute toate. Câinii au plecat din Miriștea către localități precum Amzacea, Topraisar, Mereni, unde s-au aciuat. Sunt pe toate străzile, prin casele părăsite, știți cum e la țară, unde e puțin loc, acolo s-au aciuat câinii. Acolo erau 400 mai demult, dar acum mai sunt 50 – 60 de câini. Restul, au plecat, dacă nu au avut ce să mănânce” a declarat primarul comunei Mereni, Dumitru Guriță.

Dumitru Guriță

Poliția a făcut deplasări la adăpostul celor de la Spike

Tot primarul ne-a declarat că cei de la Poliție au la cunoștință ceea ce se întâmplă la adăpostul celor de la Spike, ultima vizită făcută fiind acum două săptămâni. Cu toate astea, se pare că pe fir ar fi intrat și cei de la Mediu ce vor efectua o anchetă, în acest caz. „Chiar eu am făcut nenumărate deplasări cu poliția, ultima a fost chiar acum două săptămâni. Au rapoarte, fotografii. Ne-au contactat și cei de la Mediu. Mi-au spus că o să vină să vadă acel adăpost. Însă, cum acolo nu mai este nimeni, sigur va plăti primăria amenzile date de ei”, a mai adăugat acesta.

Câinii vor fi luați de o asociație din Mereni

Primarul ne-a declarat că a început să colaboreze cu o altă asociație, una sigură și conform standardelor, din Mereni, care și-a exprimat intenția de a salva cât mai muți câini din cei de la adăpostul celor de la Spike. „Este foarte greu să iei 50 – 60 de câini odată. O să începem pe etape. Eu fac ce spun cei de acolo, nu pot să mă pricep la toate. Eu mă implic total”, a mai spus primarul.

„Au râie... este fără cuvinte”

Reprezentanta asociației care va prelua câinii ne-a declarat faptul că este traumatizată de ceea ce a descoperit la cei de la Spike. „Este greu de descris în cuvinte ce este acolo. Este un adevărat focar de infecție și cel mai mult de suferit au acei câini care nu au nicio vină! Mulți au râie și arată groaznic, este fără cuvinte. E o bătaie de joc, ei pedepsesc acei câini să trăiască în condiții improprii, fără adăpost, fără cuști, fără țarcuri, pe câmp! Acolo nu e o curte, nu am intrat pe proprietatea nimănui, câinii sunt liberi”, ne-a declarat reprezentanta Asociației care va prelua câinii.

Șefa adăpostului Spike se face că plouă

Pe partea cealaltă a baricadei, Doina Leșeschi, președintele Asociației Spike, nu recunoaște nimic și spune că la ei este totul „lapte și miere”. „Pe toți cei care ne acuză de spălare de bani, înșelăciune, delapidare vă invităm să prezentați probele indubitabile. Există deja un dosar penal în lucru împotriva Asociației Spike unde sunt anomalii și declarații false și tocmai din acest motiv suntem îndreptățiți să facem lumină o dată pentru totdeauna. Este un început la care toți cei care ne acuză vor trebui să facă dovada tuturor acțiunilor cu privire la adopții câini și consecințele acestor adopții” a declarat Doina Leseschi.

Ultima postare de pe pagina oficială a asociației. Mai apoi, femeia și-a mutat activitatea pe pagina personală.

Totodată, pe Facebook, femeia încă cere „ajutorul” iubitorilor de animale pentru salvarea câinilor.

Iată alte articole legate de această asociație:

E jale la Cernavodă! Străzile oraşului s-au umplut de câini aduşi din alte localităţi

Ce riscă administratorii Asociaţiei Spike dacă au adunat câini din alte localităţi şi le-au dat drumul în Cernavodă

ALERTĂ ÎN LOCALITATEA MERENI: Câini bolnavi și agresivi care se mănâncă între ei!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
It is terrible, what happens to the dogs.please stopp it
1
0
Adapostul se afla la General Scarisoreanu acum si pozele sunt tot de acolo
0
0
in traducere teapa, ce vreti mai mult, omul a fost sincer si-a spus in clar ce intentie are, sa dea teapa.
1
0
asta e mare problema cainii, dar spriturile facute in Primarie cand vi in audienta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108