rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Lucrări fără autorizație

Asociație de proprietari, obligată să desființeze instalaţia de gaze naturale!

O altă asociație de proprietari din Constanța care și-a montat instalația de gaze în anul 2017 trebuie să desființeze lucrările! Decizia aparține Judecătoriei Constanța, după ce Primăria Constanța a cerut autorizarea desființării lucrărilor, urmare a constatărilor Poliției Locale, în decembrie 2017, cum că Asociația de proprietari 483 de pe strada Prelungirea Liliacului nu avea autorizație. Dacă asociaţia nu se va conforma, atunci reprezentanții primăriei vor purcede la desființarea lucrărilor pe cheltuiala proprietarei instalației.

În motivarea cererii, reprezentanții primăriei au arătat că, în decembrie 2017, agenții constatatori din cadrul Direcției Poliția Locală au realizat un control la imobilul în cauză. Cu această ocazie, s-a constatat că s-au executat lucrări de construcție cu nerespectarea autorizației și a proiectului tehnic vizat spre neschimbare, ocazie cu care s-a reținut în sarcina asociației să obțină autorizația de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar va fi obligată să aducă aducerea imobilul la starea inițială în termen de 20 de zile după expirarea cele 90 de zile. Măsura nu a fost respectată, fapt pentru care administrația locală a luat măsuri, așa cum prevede legea și a solicitat desființarea lucrărilor. Instanța a admis cererea Primăriei Constanța și a obligat asociația să desființeze lucrările nelegal realizate. Decizia a fost pronunțată la sfârșitul lunii trecute și nu este definitivă.

”Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate la imobilul situat în mun. municipiul Constanţa, menționate în procesul-verbal de constatare şi sancționare a contravenţiilor nr. 156086/07.12.2017, respectiv: instalaţie utilizare gaze naturale – coloană pe casa scării şi racorduri la unitatea locativă bloc A 4, sc. A, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Autorizează reclamantul ca, în caz de neîndeplinire de către pârâta, în termenul stabilit de instanţă în acest scop, a sus-menţionatei obligaţii de a face, să procedeze, pe cheltuiala pârâtei, la aducerea la îndeplinire a obligaţiei de desfiinţare a construcţiei edificate nelegal, stabilită prin prezenta hotărâre. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri”, se arată în minuta instanței.

De precizat că nu este singura asociație în situația aceasta. Și în trecut, primăria a obținuta utorizația desființării lucrărilro după ce mai multe asociație nua u intrat în legalitate cu autorizația.

Mirela PASCAL

marţi, 10 decembrie 20198601
Comentarii

29MOARTE COMUNISTILOR!(10 dec 19:21)
Puneti mana pe coase si topoare si luati-le gatul politistilor si primarului!
15Avatavului(10 dec 18:20)
A dat bani in cartier la lume sa il voteze in iunie pt un nou mandat plus o sa aduca patru sute de votanti cu buletine provizorii ca pe vremea lu cosma
015Sa construit haotic(10 dec 17:44)
Sa construit haotic in tot orasu , pe astea nu le vede politia locala ? Au vazut cum la o asociatie de bloc sa montat instalie de gaz . Sunt blocuri , vile , etaje fara autorizatie , biserici . Tot felu de constructii , sau nu le vad de spaga primita ? Puteau foarte bine sa vina inca odata politia locala si sa le ceara sa intre in normalitate fara ai pune sa desfiinteze . Daca este sa vedem ca intradevar se vrea respectarea legilor , sa inceapa de la acele biserici si blocuri construite fara autorizatie .
211Jon(10 dec 17:33)
Magarie marca fagabou machedoni prosti si hoti au sufocat orasul
012gogu(10 dec 16:33)
cred ca 80% din comentarii vin din birourile radet .sper sa dati faliment
216@gigel(10 dec 13:52)
Panourile radiante, gigele, nu functioneaza chiar cum crezi tu. Nu cresc rezistenta electrica, nu-i BCAul ala cu rezistenta-n el la care-ti incalzesti tu tocana pe santier. Nu fi sfatos cand nu stii despre ce e vorba.
77pentru control(10 dec 13:41)
mergeti si la blocul T17 din Tomis nord, Tomis nr. 297, totul este pus fara nici o norma de securitate si fara nici-o autorizatie. Gaze, calorifere si instalatie de caldura taiata. Haos total. Si-a luat Mihut si comitetul spagile si i-au durut in pula de ceilalti locatari ! Mergeti in control acolo va rog frumos !
815Gigel(10 dec 13:21)
panourile radiante cat consuma? Rezista instalatia din casa? Sau aia de bloc? Daca 4 ap din 20 isi pun panouri, vor sta toti la lumanare, ia foc instalatia. La orele de fizica ati dormit. Instalatiile din oras nu sunt facute sa bagi calorifere si panouri. Trebuie alte fire, mai groase, Proiect, firma, autorizatie de constructie...opa iar ne-am intors la primarie. Pac amenda. Acuma, a facut si fagabou trotuarele, a dat niste vopsea, dar ele trebuiau facute de 20j de ani cand el era sluga la leguma. Eu vreu taxa oxigen la masini, interzicerea diesel in oras ctbus cu taxare la sofer, camere video
172Joker(10 dec 12:37)
Zicea bine cineva mai jos, panourile radiante sunt excelente si eficiente, astea sunt viitorul dar multa lume habar n-are de ele sau nu stiu cu ce se mananca, astea se pun pe tavan frumos, nu-ti 'darama' casa cu atatea gauri, scoate caloriferele, atata deranj ca la instalatia de gaze.
116Pt aoleu(10 dec 11:29)
So futem in cur pe iuby a ta. Cai place in masina la maritimo. Si pe tine tot in cur sa nu te superi. Poto so aduci si pe curva aia de mata. Gadim si pentru ea pe cine. Ten gura de machidon jegos. Vedeatas in puscarie in mortii tai de puscariash.
26aoleu(10 dec 11:24)
ati sarit calul deja ..prietenasilor se cam ingroasa gluma mai ales ca va cunoastem si stim cine sunteti
156...(10 dec 11:12)
Ne-ati intoxicat cu centralele ieftine si de calitate proasta.
86constantean(10 dec 11:08)
Fratilor , vedeti ca exista solutii electrice de incalzire mult mai ieftine si mai eficiente decat gazul , eun folosesc panouri radiante cu infrarosii de ani de zile , sunt excelente .....
09lucian56(10 dec 10:22)
Nu stiu cine este Trasnea si nici Fulgerica. Lui Fulgerica ii raspund eu unde se pot face locuri de parcare. de exemplu in zona tribunalului se poate face o parcare sub si supra etajata. In mai toate orasele a inceput constructia de astfel de parcari. Bucuresti, Sibiu, Oradea etc. In zona garii la fel se poate.Nu am inteles cum o mare parcare din Tomis III a fost dezafectata de garaje si in loc de parcare publica, a fost preluata de Lidl si au adus si hingheri de masin in parcare. Tot in Tomis III langa Alfa Beta exista o parcare gratuita dar chipurile au modernizat-o si au bagat-o cu taxare.
293Un constantean(10 dec 10:11)
Ne au intoxicat cei cu bombele din apartamente si din case. Si cei de la case ar trebui sa se incalzeasca fara sa emita gaze. Nicaieri pe pamantul asta n am vazut asa tiganie si poluare. Treziti va!!!
122Jegosul pulii(10 dec 09:53)
Fagabou,tu ai gaze aces si pe noi ne obligi as stam la radet ca sa iti tii tiganimea din HC,ca sa le platim noi caldura din ce ne jumuleste cet si raja.Iesiti la vot sa scapam de idiotul also carui singur interes este sa isi Tina votantii in HC.HUo!sa va vad cum iesiti la vot sa scapam de el si sa mutam HC din zona.Unde-s camerele pe strazi?unde e taxarea pe la seder?intentionat nu face nimic ca sa Aiba tiganimea frau liber in oras sa faca ce vot.
247Cta(10 dec 09:47)
Bai desteptilor, in nicio tara civilizata nu vezi atatea " burlane" la fereastra. Cei de-afara au vrut sa scape de centralele lor din stoc pt ca erau interzize si le-au livrat la noi. Voi nu vedeti ce painjanis de tevi galbene sunt pe strazi, pe si in blocuri? Adevarate bombe pt ca majoritatea n-au bani pt echipamente sofisticate. Oricum,in max 3 ani vor fi interzize sau se vor plati taxe f mari pt ele. Cele mai eficiente sunt centralele de bloc, cu parafiltre sau energia electrica, contorizate individual. Veti vedea!
48sf.drac(10 dec 09:38)
asa e la bloc bai poporu' de fraieri.Vine antihristul ,ne stanteaza si ne pune si aerometru la nas .si platim ca traim,tango
025ION TURBINCA(10 dec 09:27)
Da! Asta este socialismul! Pentru ca pierde pe banda rulanda CET-ul si RADET-ul clientii , astia iti impun cu forta furnizorul de agent termic. La randul sau Asociatia va da in judecata Primaria si va castiga.Acest primar incult , argatul lui Pastaie, trebuie inlocuit si pus unul care sa lucreze pentru cetatenii Constantei si nu impotriva lor.
037Bai Fagadaule(10 dec 09:18)
Primar nemernic,dar balcoanele construite ilegal,constructiile ilegale de pe plaja,constructiile din oras ilegale cand le desfiintezi mai narodule ? Fagadau ,te vrem la bulau.
239relu(10 dec 09:14)
au facut machidonii blocuri de 10 etaje fara autorizatie, la ei nu a cerut primaria desfiintarea, demolarea- ex galani in tomis plus. doar la fraieri, la contribuabili sa le taie caldura, gazul. e un abuz, pentru o teava ei voi teancuri de hartii, drumuri pierdute prin oras si dupaia te mai miri de ce e orasul aglomerat. daca opresti jumate din masini sa intrebi soferii unde se duc, raspunsul lor va fi 100% sa obtina diverse avize ,stampile si cereri de la primarie
317trasnea(10 dec 09:06)
Fulgerica, unde ar putea Primaria sa faca locurile de parcare ce le doresti tu? in locul spatiilor verzi sau in locul trotuarelor pentru pietoni ? De ce nu esti la fel de vehement sa-i critici pe cei care au 2-3 masini in fata blocului, ca fiecare membru de familie are nevoie de mobilitate si pana la urma ce-s 2000 euro pentru o taraboanta. Tie-ti place Fulgerica atunci cand Pierde Vara reazema peretii la Filicori cu masina parcata aiurea pe avarii ? Fulgerica orasul trebuie sa apartina tuturor cetatenilor si sa aiba spatii verzi. In rest sa fii sanatos si sa te bucuri de Sarbatori!
378Poluare(10 dec 08:40)
Nu poti sta cu fereastra deschisa. E plin in bloc de centrale pe gaz, in fiecare apartament, care ne iau dreptul la oxigenare. Faceti ceva!
397CORECT(10 dec 08:28)
Toate firmele de gaz sunt makidonesti. PACALESC OAMENII SA-SI PUNA GAZE. CEA MAI MARE PACALEALA. STAI IN FRIG SI PLATESTI O BOMBA. Avem caldura si platim MAI PUTIN DECAT LA GAZE ! CAND RECUPEREZI 100 DE MILIOANE ? NICIODATA! IN TOATA EUROPA SE CONSTRUIESC RETELE DE INCALZIRE CENTRALA! ROMANII FRAIERITI DE MAKIDONI.
429un fan(10 dec 08:19)
Alo, polutia locala si primaria poulii, stati pe curul vostru ca va linseaza oamenii!!!
345Centrale de apartament !(10 dec 08:16)
Lasati oamenii sa isi puna centrale de apartament , sau construiti centrale de cartier. INCALZIREA CENTRALIZATA DE PE VREMEA COMUNISTILOR ESTE UN CAL MORT !Nu vedeti si in Bucuresti cate avarii se produc.
230IVAN TURBINCA(10 dec 08:14)
Hai ca asta este prea de tot. Politia Locala nu mai are cu ce sa se ocupe.
549fulgerica(10 dec 08:00)
Urgent desfiintarea politiei locale si abrogarea H.C.Local ce priveste ridicarea autoturismelor. Jos ciuma rosie in frunte cu fatalaul.Fatalaule prima data trebuia sa faci locuri de parcare fara bani nu cu bani. Si asa orasul este foarte aglomerat. Crezi ca daca RIDICI citeva autoturisme si le duci in tarcul cu sirma ghimpata de pe str. Caraiman rezolvi ceva? Nimic dobitocule. Nu mai vorbesc despre sumele si amenda de ridicare care se ridica la colosala suma de 860 de lei. Esti o rusine a Constantei care esti impotriva locuitorilor. Politistii locali niste semianalfabneti , fosti gardieni.
731pentru vasile(10 dec 06:21)
Dute-n m0rt11 m4-t11 de jegos, militian cu 2 clase care esti tu, mars la paza cimitirelor nespalatu-le.
378Vasile(10 dec 05:45)
Urmatorul primar Nesimtit si ordinar care stie sa comunice doar prin invective si injuraturi!! Bai, am impresia ca tu nu ai nici 4 clase din pregatirea politistilor locali !
562Urmatorul primar(10 dec 05:22)
sper sa desfinteze aceasta "politie locala" si sa o incadreze la ceea ce a fost mereu: paza contractuala. Paznici cu ifose si cu 12 clase, futu-i in gat!
mai mult...Replica
13 aug 15:23ReplicaCodrin Ștefănescu: CIOLACU a dat ORDIN să NU fie acceptată CANDIDATURA lui Teodorovici

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, aruncă BOMBA: Marcel Ciolacu ar fi dat ordin să fie împiedicată...228

13 aug 14:59ReplicaGALERIE FOTO! MASCAȚII au DESCINS în cartierul HENRI COANDĂ!1271
13 aug 12:46ReplicaSCANDAL! Fiul fostului MINISTRU Mănescu, BĂTUT de PATRONUL unui restaurant din Constanţa2279
13 aug 09:33ReplicaDANIEL RAFTE, nașul ADELINEI PESTRIȚU, își așteaptă SENTINȚA

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei...3749

13 aug 00:00ReplicaȘOCANT! O PROSTITUATĂ sechestrată a CERUT să fie INTERCEPTATĂ, ca să scape de INFRACTORI2674
13 aug 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI care a MURIT ÎMPUȘCAT în CAP de un POLIȚIST! VIDEO1668
13 aug 23:18ReplicaSANCŢIUNI în LANŢ pentru CLUBURILE din MAMAIA

De la începutul sezonului estival şi până în prezent (adică până la momentul când s-a decis închiderea tuturor...1338

13 aug 00:00ReplicaHOȚII fură pe LITORAL doar WHISKY BLACK LABEL! VIDEO1346
13 aug 00:00ReplicaPRIMARUL comunei Dobromir a fost AMENDAT că nu și-a ACTUALIZAT SITE-ul791
13 aug 09:09ReplicaA APĂRUT o PETIȚIE pentru LEGALIZAREA CANABISULUI

Petițiile online tind să devină un adevărat sport național în România. Fie că sunt pentru cauze serioase ca...756

13 aug 00:00ReplicaUn ŞOFER şi-a PARCAT mașina în SENSUL GIRATORIU1198
13 aug 14:45ReplicaI-a fost AVARIATĂ mașina după ce a fost SCUIPATĂ și ÎNJURATĂ pentru că și-a cerut DREPTURILE! Video1778
Vremea
24.6°23.4° - 24.6° joi, 13 august 2020
ConstanțaUmiditate: 52%
Vânt: 5.24 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 aug 00:00SportRivaldinho de la FC Viitorul a plecat la echipa poloneză Cracovia

FC Viitorul a anunţat, miercuri seară, că l-a transferat pe brazilianul Rivaldinho la gruparea poloneză Cracovia,...433

13 aug 00:00SportClubul Astra Giurgiu a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul George Merloi, ultima dată component al echipei Academica Clinceni

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, miercuri, că l-a achiziţionat pe mijlocaşul George Merloi, ultima dată component al...312

13 aug 00:00SportClubul Academica Clinceni a mai anunţat două achiziţii: Mladen Jutric şi Amir Bilali

Clubul Academica Clinceni a anunţat, miercuri, că i-a achiziţionat pe jucătorii Mladen Jutric şi Amir Bilali,...307

13 aug 00:00SportElise Mertens (23 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de la Praga, după o victorie cu C. Giorgi, scor 6-4, 6-2

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens (23 WTA), favorită nr. 3, s-a calificat în sferturile turneului de la...310

Local
13 aug 00:06LocalPRINS DROGAT la VOLAN, pe străzile din județ

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data 11 august a.c., în jurul orei 19.50, au identificat un...821

13 aug 00:06LocalISPRĂVILE șoferilor, pe străzile din Constanța: BEȚI, DROGAȚI, cu MAȘINI RADIATE și FĂRĂ PERMIS

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, la data de 11 august a.c., în jurul orei 12.30, au...863

13 aug 17:25LocalPolițiștii constănțeni, în control pe raza mai multor localități

571

13 aug 00:05LocalVeşti BUNE despre restaurarea cetăţii CAPIDAVA: a fost fixat termenul de RECEPŢIE a LUCRĂRILOR

Pe platoul din faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, miercuri, 12 august, a avut loc o...816

13 aug 00:00LocalAcțiuni intensificate de dezinsecție în toate cartierele orașului

Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție. Echipele care asigură...361

13 aug 00:00LocalSe reiau lucrările de asfaltare a carosabilului pe bulevardul Mamaia

Echipele SC Confort Urban SRL vor interveni joi și vineri noapte cu utilaje de asfaltare pe sensul de mers către...378

13 aug 00:06LocalCONTROALE pe LITORAL: Operatorii de PLAJE, SANCȚIONAȚI

La data de 11 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu...809

13 aug 00:06LocalRAZII în MAMAIA și SATUL de VACANȚĂ: Haine de 'FIRMĂ' VÂNDUTE la GREU

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la data de 11 august a.c., au...864

13 aug 23:08LocalŞOCANT: Un COPIL de 7 ANI a fost găsit MORT în MAŞINA de SPĂLAT

2109

Politică
13 aug 00:00PoliticăTurcan: PSD, singurul partid din UE care s-a aliat cu pandemia COVID. Subminează orice efort al medicilor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că PSD este ''singurul partid din Uniunea Europeană care s-a aliat cu pandemia...318

13 aug 00:00PoliticăParlament - Ciolacu: În 17 august depunem moţiunea de cenzură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că partidul pe care...356

13 aug 00:00PoliticăOrban: Cea mai mare creştere a cazurilor de COVID - după decizia CCR, suprapusă cu măsurile de relaxare

305

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2489

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...4070

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

4027

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2452

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9586

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4776

Monden
13 aug 00:00MondenNatalia Oreiro și marele regret al carierei sale: „O rușine”

Natalia Oreiro se plânge că a făcut o reclamă la tampoane igienice de care astăzi îi este foarte rușine. Dar nu...395

13 aug 20:11MondenDrama actriței din serialul „Farmece“, Alyssa Milano: „Chelesc de la COVID-19!“

Actrița de 47 de ani, Alyssa Milano chelește și caută cu disperare un ajutor din partea medicilor. Ea a suferit de...373

13 aug 00:00MondenMarilyn Monroe, prima dragoste adevărată a actorului Tony Curtis. Ce s-a întâmplat cu copilul celor doi

431

13 aug 00:00MondenDwayne Johnson, cel mai bine plătit actor din lume pentru al doilea an consecutiv

Actorul Dwayne Johnson, fost practicant de wrestling, şi-a menţinut poziţia în fruntea clasamentului celor mai bine...337

13 aug 00:00MondenAdria Arjona se alătură lui Diego Luna în distribuţia noului serial „Star Wars“

Actriţa latino-americană Adria Arjona îl va însoţi pe actorul mexican Diego Luna în noul serial ''Star Wars''...311

13 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi Meghan Markle s-au mutat la Santa Barbara

317

Mapamond
13 aug 00:00MapamondIranul avertizează că vaccinul rusesc anti-COVID-19 este "potenţial periculos" înainte de finalizarea studiilor clinice

Ministerul iranian al Sănătăţii a cerut miercuri să se dea dovadă de prudenţă în legătură cu noul vaccin...298

13 aug 00:00MapamondCoronavirus: Venezuela a depăşit pentru prima dată 1.000 de cazuri pe zi

Venezuela a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, a...268

13 aug 00:00MapamondCoronavirus - Belgia: Portul măştii, obligatoriu în regiunea Bruxellesului

261

13 aug 00:00MapamondCoronavirus: Berlinul ridică semne de întrebare cu privire la „calitatea, eficienţa şi siguranţa“ vaccinului rus

Ministerul german al Sănătăţii a ridicat semne de întrebare, marţi, cu privire la ''calitatea, eficienţa şi...283

13 aug 00:00MapamondTraversarea Canalului Mânecii: 16 migranţi salvaţi în mai multe operaţiuni

Şaisprezece migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii între Franţa şi Anglia cu mici ambarcaţiuni au...279

13 aug 00:00MapamondMagnatul american din mass-media Sumner Redstone a încetat din viaţă la vârsta de 97 de ani

279

Sănătate
13 aug 00:00SănătateStudiu: Medicament experimental pentru Alzheimer, util în autism?

Un medicament experimental pentru Alzheimer a redat funcția unor celule cerebrale deteriorate de autism, arată un nou...285

13 aug 00:00SănătateRadiografia dentară: ce rol are, câte tipuri există și ce efecte are asupra sănătății

Radiografia dentară este o imagine a danturii pe care stomatologul o folosește pentru a evalua sănătatea orală a...319

13 aug 00:00SănătateCe sporturi poți să faci în vacanță

270

13 aug 00:00SănătateMajoritatea produselor din plastic alimentar perturbă sistemul endocrin

Sistemul endocrin înglobează glandele endocrine din corp, glande responsabile pentru secretarea diverșilor hormoni...296

13 aug 00:00SănătateRetenția de apă: cauze și soluții eficiente

La persoanele sănătoase, retenția de apă este mai frecvent întâlnită la femei, fiind mai degrabă legată de...328

13 aug 00:00SănătateConsumul ridicat de fructe și legume scade riscul de diabet

Rezultatele unui studiu recent confirmă recomandările oficiale privind consumul zilnic de fructe și legume pentru a...284

13 aug 00:00SănătateVisele anxioase: tot ce trebuie să știi

Un somn odihnitor este cel mai bun panaceu. După o zi grea de muncă, cele 7-8 ore de somn îți oferă posibilitatea...303

13 aug 00:00SănătateÎngrijirea tenului gras în sezonul cald

Excesul de sebum este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale tenului, care afectează undeva între 40% și...287

13 aug 18:46SănătateNelu Tătaru: Testele Real Time - PCR au ajuns la o valoare de 50 milioane de euro

781

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT