REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
11.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Asociație de proprietari, obligată să desființeze instalaţia de gaze naturale!

Asociație de proprietari, obligată să desființeze instalaţia de gaze naturale!

Replica API 10 decembrie 2019 | 00:00 2157

Lucrări fără autorizație

Lucrări fără autorizație

O altă asociație de proprietari din Constanța care și-a montat instalația de gaze în anul 2017 trebuie să desființeze lucrările! Decizia aparține Judecătoriei Constanța, după ce Primăria Constanța a cerut autorizarea desființării lucrărilor, urmare a constatărilor Poliției Locale, în decembrie 2017, cum că Asociația de proprietari 483 de pe strada Prelungirea Liliacului nu avea autorizație. Dacă asociaţia nu se va conforma, atunci reprezentanții primăriei vor purcede la desființarea lucrărilor pe cheltuiala proprietarei instalației.

În motivarea cererii, reprezentanții primăriei au arătat că, în decembrie 2017, agenții constatatori din cadrul Direcției Poliția Locală au realizat un control la imobilul în cauză. Cu această ocazie, s-a constatat că s-au executat lucrări de construcție cu nerespectarea autorizației și a proiectului tehnic vizat spre neschimbare, ocazie cu care s-a reținut în sarcina asociației să obțină autorizația de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar va fi obligată să aducă aducerea imobilul la starea inițială în termen de 20 de zile după expirarea cele 90 de zile. Măsura nu a fost respectată, fapt pentru care administrația locală a luat măsuri, așa cum prevede legea și a solicitat desființarea lucrărilor. Instanța a admis cererea Primăriei Constanța și a obligat asociația să desființeze lucrările nelegal realizate. Decizia a fost pronunțată la sfârșitul lunii trecute și nu este definitivă.

”Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate la imobilul situat în mun. municipiul Constanţa, menționate în procesul-verbal de constatare şi sancționare a contravenţiilor nr. 156086/07.12.2017, respectiv: instalaţie utilizare gaze naturale – coloană pe casa scării şi racorduri la unitatea locativă bloc A 4, sc. A, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Autorizează reclamantul ca, în caz de neîndeplinire de către pârâta, în termenul stabilit de instanţă în acest scop, a sus-menţionatei obligaţii de a face, să procedeze, pe cheltuiala pârâtei, la aducerea la îndeplinire a obligaţiei de desfiinţare a construcţiei edificate nelegal, stabilită prin prezenta hotărâre. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri”, se arată în minuta instanței.

De precizat că nu este singura asociație în situația aceasta. Și în trecut, primăria a obținuta utorizația desființării lucrărilro după ce mai multe asociație nua u intrat în legalitate cu autorizația.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puneti mana pe coase si topoare si luati-le gatul politistilor si primarului!
9
2
A dat bani in cartier la lume sa il voteze in iunie pt un nou mandat plus o sa aduca patru sute de votanti cu buletine provizorii ca pe vremea lu cosma
5
1
Sa construit haotic in tot orasu , pe astea nu le vede politia locala ? Au vazut cum la o asociatie de bloc sa montat instalie de gaz . Sunt blocuri , vile , etaje fara autorizatie , biserici . Tot felu de constructii , sau nu le vad de spaga primita ? Puteau foarte bine sa vina inca odata politia locala si sa le ceara sa intre in normalitate fara ai pune sa desfiinteze . Daca este sa vedem ca intradevar se vrea respectarea legilor , sa inceapa de la acele biserici si blocuri construite fara autorizatie .
15
0
Magarie marca fagabou machedoni prosti si hoti au sufocat orasul
11
2
cred ca 80% din comentarii vin din birourile radet .sper sa dati faliment
12
0
Panourile radiante, gigele, nu functioneaza chiar cum crezi tu. Nu cresc rezistenta electrica, nu-i BCAul ala cu rezistenta-n el la care-ti incalzesti tu tocana pe santier. Nu fi sfatos cand nu stii despre ce e vorba.
16
2
mergeti si la blocul T17 din Tomis nord, Tomis nr. 297, totul este pus fara nici o norma de securitate si fara nici-o autorizatie. Gaze, calorifere si instalatie de caldura taiata. Haos total. Si-a luat Mihut si comitetul spagile si i-au durut in pula de ceilalti locatari ! Mergeti in control acolo va rog frumos !
7
7
panourile radiante cat consuma? Rezista instalatia din casa? Sau aia de bloc? Daca 4 ap din 20 isi pun panouri, vor sta toti la lumanare, ia foc instalatia. La orele de fizica ati dormit. Instalatiile din oras nu sunt facute sa bagi calorifere si panouri. Trebuie alte fire, mai groase, Proiect, firma, autorizatie de constructie...opa iar ne-am intors la primarie. Pac amenda. Acuma, a facut si fagabou trotuarele, a dat niste vopsea, dar ele trebuiau facute de 20j de ani cand el era sluga la leguma. Eu vreu taxa oxigen la masini, interzicerea diesel in oras ctbus cu taxare la sofer, camere video
15
8
Zicea bine cineva mai jos, panourile radiante sunt excelente si eficiente, astea sunt viitorul dar multa lume habar n-are de ele sau nu stiu cu ce se mananca, astea se pun pe tavan frumos, nu-ti 'darama' casa cu atatea gauri, scoate caloriferele, atata deranj ca la instalatia de gaze.
2
17
So futem in cur pe iuby a ta. Cai place in masina la maritimo. Si pe tine tot in cur sa nu te superi. Poto so aduci si pe curva aia de mata. Gadim si pentru ea pe cine. Ten gura de machidon jegos. Vedeatas in puscarie in mortii tai de puscariash.
6
11
ati sarit calul deja ..prietenasilor se cam ingroasa gluma mai ales ca va cunoastem si stim cine sunteti
6
2
Ne-ati intoxicat cu centralele ieftine si de calitate proasta.
6
15
Fratilor , vedeti ca exista solutii electrice de incalzire mult mai ieftine si mai eficiente decat gazul , eun folosesc panouri radiante cu infrarosii de ani de zile , sunt excelente .....
6
8
Nu stiu cine este Trasnea si nici Fulgerica. Lui Fulgerica ii raspund eu unde se pot face locuri de parcare. de exemplu in zona tribunalului se poate face o parcare sub si supra etajata. In mai toate orasele a inceput constructia de astfel de parcari. Bucuresti, Sibiu, Oradea etc. In zona garii la fel se poate.Nu am inteles cum o mare parcare din Tomis III a fost dezafectata de garaje si in loc de parcare publica, a fost preluata de Lidl si au adus si hingheri de masin in parcare. Tot in Tomis III langa Alfa Beta exista o parcare gratuita dar chipurile au modernizat-o si au bagat-o cu taxare.
9
0
Ne au intoxicat cei cu bombele din apartamente si din case. Si cei de la case ar trebui sa se incalzeasca fara sa emita gaze. Nicaieri pe pamantul asta n am vazut asa tiganie si poluare. Treziti va!!!
3
29
Fagabou,tu ai gaze aces si pe noi ne obligi as stam la radet ca sa iti tii tiganimea din HC,ca sa le platim noi caldura din ce ne jumuleste cet si raja.Iesiti la vot sa scapam de idiotul also carui singur interes este sa isi Tina votantii in HC.HUo!sa va vad cum iesiti la vot sa scapam de el si sa mutam HC din zona.Unde-s camerele pe strazi?unde e taxarea pe la seder?intentionat nu face nimic ca sa Aiba tiganimea frau liber in oras sa faca ce vot.
22
1
Bai desteptilor, in nicio tara civilizata nu vezi atatea " burlane" la fereastra. Cei de-afara au vrut sa scape de centralele lor din stoc pt ca erau interzize si le-au livrat la noi. Voi nu vedeti ce painjanis de tevi galbene sunt pe strazi, pe si in blocuri? Adevarate bombe pt ca majoritatea n-au bani pt echipamente sofisticate. Oricum,in max 3 ani vor fi interzize sau se vor plati taxe f mari pt ele. Cele mai eficiente sunt centralele de bloc, cu parafiltre sau energia electrica, contorizate individual. Veti vedea!
7
24
asa e la bloc bai poporu' de fraieri.Vine antihristul ,ne stanteaza si ne pune si aerometru la nas .si platim ca traim,tango
8
4
Da! Asta este socialismul! Pentru ca pierde pe banda rulanda CET-ul si RADET-ul clientii , astia iti impun cu forta furnizorul de agent termic. La randul sau Asociatia va da in judecata Primaria si va castiga.Acest primar incult , argatul lui Pastaie, trebuie inlocuit si pus unul care sa lucreze pentru cetatenii Constantei si nu impotriva lor.
25
1
Primar nemernic,dar balcoanele construite ilegal,constructiile ilegale de pe plaja,constructiile din oras ilegale cand le desfiintezi mai narodule ? Fagadau ,te vrem la bulau.
38
0
au facut machidonii blocuri de 10 etaje fara autorizatie, la ei nu a cerut primaria desfiintarea, demolarea- ex galani in tomis plus. doar la fraieri, la contribuabili sa le taie caldura, gazul. e un abuz, pentru o teava ei voi teancuri de hartii, drumuri pierdute prin oras si dupaia te mai miri de ce e orasul aglomerat. daca opresti jumate din masini sa intrebi soferii unde se duc, raspunsul lor va fi 100% sa obtina diverse avize ,stampile si cereri de la primarie
39
2
Fulgerica, unde ar putea Primaria sa faca locurile de parcare ce le doresti tu? in locul spatiilor verzi sau in locul trotuarelor pentru pietoni ? De ce nu esti la fel de vehement sa-i critici pe cei care au 2-3 masini in fata blocului, ca fiecare membru de familie are nevoie de mobilitate si pana la urma ce-s 2000 euro pentru o taraboanta. Tie-ti place Fulgerica atunci cand Pierde Vara reazema peretii la Filicori cu masina parcata aiurea pe avarii ? Fulgerica orasul trebuie sa apartina tuturor cetatenilor si sa aiba spatii verzi. In rest sa fii sanatos si sa te bucuri de Sarbatori!
18
3
Nu poti sta cu fereastra deschisa. E plin in bloc de centrale pe gaz, in fiecare apartament, care ne iau dreptul la oxigenare. Faceti ceva!
8
37
Toate firmele de gaz sunt makidonesti. PACALESC OAMENII SA-SI PUNA GAZE. CEA MAI MARE PACALEALA. STAI IN FRIG SI PLATESTI O BOMBA. Avem caldura si platim MAI PUTIN DECAT LA GAZE ! CAND RECUPEREZI 100 DE MILIOANE ? NICIODATA! IN TOATA EUROPA SE CONSTRUIESC RETELE DE INCALZIRE CENTRALA! ROMANII FRAIERITI DE MAKIDONI.
7
39
Alo, polutia locala si primaria poulii, stati pe curul vostru ca va linseaza oamenii!!!
29
4
Lasati oamenii sa isi puna centrale de apartament , sau construiti centrale de cartier. INCALZIREA CENTRALIZATA DE PE VREMEA COMUNISTILOR ESTE UN CAL MORT !Nu vedeti si in Bucuresti cate avarii se produc.
45
3
Hai ca asta este prea de tot. Politia Locala nu mai are cu ce sa se ocupe.
30
2
Urgent desfiintarea politiei locale si abrogarea H.C.Local ce priveste ridicarea autoturismelor. Jos ciuma rosie in frunte cu fatalaul.Fatalaule prima data trebuia sa faci locuri de parcare fara bani nu cu bani. Si asa orasul este foarte aglomerat. Crezi ca daca RIDICI citeva autoturisme si le duci in tarcul cu sirma ghimpata de pe str. Caraiman rezolvi ceva? Nimic dobitocule. Nu mai vorbesc despre sumele si amenda de ridicare care se ridica la colosala suma de 860 de lei. Esti o rusine a Constantei care esti impotriva locuitorilor. Politistii locali niste semianalfabneti , fosti gardieni.
49
5
Dute-n m0rt11 m4-t11 de jegos, militian cu 2 clase care esti tu, mars la paza cimitirelor nespalatu-le.
31
7
Urmatorul primar Nesimtit si ordinar care stie sa comunice doar prin invective si injuraturi!! Bai, am impresia ca tu nu ai nici 4 clase din pregatirea politistilor locali !
8
37
sper sa desfinteze aceasta "politie locala" si sa o incadreze la ceea ce a fost mereu: paza contractuala. Paznici cu ifose si cu 12 clase, futu-i in gat!
62
5

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389