rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Lucrări fără autorizație

Asociație de proprietari, obligată să desființeze instalaţia de gaze naturale!

O altă asociație de proprietari din Constanța care și-a montat instalația de gaze în anul 2017 trebuie să desființeze lucrările! Decizia aparține Judecătoriei Constanța, după ce Primăria Constanța a cerut autorizarea desființării lucrărilor, urmare a constatărilor Poliției Locale, în decembrie 2017, cum că Asociația de proprietari 483 de pe strada Prelungirea Liliacului nu avea autorizație. Dacă asociaţia nu se va conforma, atunci reprezentanții primăriei vor purcede la desființarea lucrărilor pe cheltuiala proprietarei instalației.

În motivarea cererii, reprezentanții primăriei au arătat că, în decembrie 2017, agenții constatatori din cadrul Direcției Poliția Locală au realizat un control la imobilul în cauză. Cu această ocazie, s-a constatat că s-au executat lucrări de construcție cu nerespectarea autorizației și a proiectului tehnic vizat spre neschimbare, ocazie cu care s-a reținut în sarcina asociației să obțină autorizația de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar va fi obligată să aducă aducerea imobilul la starea inițială în termen de 20 de zile după expirarea cele 90 de zile. Măsura nu a fost respectată, fapt pentru care administrația locală a luat măsuri, așa cum prevede legea și a solicitat desființarea lucrărilor. Instanța a admis cererea Primăriei Constanța și a obligat asociația să desființeze lucrările nelegal realizate. Decizia a fost pronunțată la sfârșitul lunii trecute și nu este definitivă.

”Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate la imobilul situat în mun. municipiul Constanţa, menționate în procesul-verbal de constatare şi sancționare a contravenţiilor nr. 156086/07.12.2017, respectiv: instalaţie utilizare gaze naturale – coloană pe casa scării şi racorduri la unitatea locativă bloc A 4, sc. A, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Autorizează reclamantul ca, în caz de neîndeplinire de către pârâta, în termenul stabilit de instanţă în acest scop, a sus-menţionatei obligaţii de a face, să procedeze, pe cheltuiala pârâtei, la aducerea la îndeplinire a obligaţiei de desfiinţare a construcţiei edificate nelegal, stabilită prin prezenta hotărâre. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri”, se arată în minuta instanței.

De precizat că nu este singura asociație în situația aceasta. Și în trecut, primăria a obținuta utorizația desființării lucrărilro după ce mai multe asociație nua u intrat în legalitate cu autorizația.

Mirela PASCAL

marţi, 10 decembrie 20198198
Comentarii

29MOARTE COMUNISTILOR!(10 dec 19:21)
Puneti mana pe coase si topoare si luati-le gatul politistilor si primarului!
15Avatavului(10 dec 18:20)
A dat bani in cartier la lume sa il voteze in iunie pt un nou mandat plus o sa aduca patru sute de votanti cu buletine provizorii ca pe vremea lu cosma
015Sa construit haotic(10 dec 17:44)
Sa construit haotic in tot orasu , pe astea nu le vede politia locala ? Au vazut cum la o asociatie de bloc sa montat instalie de gaz . Sunt blocuri , vile , etaje fara autorizatie , biserici . Tot felu de constructii , sau nu le vad de spaga primita ? Puteau foarte bine sa vina inca odata politia locala si sa le ceara sa intre in normalitate fara ai pune sa desfiinteze . Daca este sa vedem ca intradevar se vrea respectarea legilor , sa inceapa de la acele biserici si blocuri construite fara autorizatie .
211Jon(10 dec 17:33)
Magarie marca fagabou machedoni prosti si hoti au sufocat orasul
012gogu(10 dec 16:33)
cred ca 80% din comentarii vin din birourile radet .sper sa dati faliment
216@gigel(10 dec 13:52)
Panourile radiante, gigele, nu functioneaza chiar cum crezi tu. Nu cresc rezistenta electrica, nu-i BCAul ala cu rezistenta-n el la care-ti incalzesti tu tocana pe santier. Nu fi sfatos cand nu stii despre ce e vorba.
77pentru control(10 dec 13:41)
mergeti si la blocul T17 din Tomis nord, Tomis nr. 297, totul este pus fara nici o norma de securitate si fara nici-o autorizatie. Gaze, calorifere si instalatie de caldura taiata. Haos total. Si-a luat Mihut si comitetul spagile si i-au durut in pula de ceilalti locatari ! Mergeti in control acolo va rog frumos !
815Gigel(10 dec 13:21)
panourile radiante cat consuma? Rezista instalatia din casa? Sau aia de bloc? Daca 4 ap din 20 isi pun panouri, vor sta toti la lumanare, ia foc instalatia. La orele de fizica ati dormit. Instalatiile din oras nu sunt facute sa bagi calorifere si panouri. Trebuie alte fire, mai groase, Proiect, firma, autorizatie de constructie...opa iar ne-am intors la primarie. Pac amenda. Acuma, a facut si fagabou trotuarele, a dat niste vopsea, dar ele trebuiau facute de 20j de ani cand el era sluga la leguma. Eu vreu taxa oxigen la masini, interzicerea diesel in oras ctbus cu taxare la sofer, camere video
172Joker(10 dec 12:37)
Zicea bine cineva mai jos, panourile radiante sunt excelente si eficiente, astea sunt viitorul dar multa lume habar n-are de ele sau nu stiu cu ce se mananca, astea se pun pe tavan frumos, nu-ti 'darama' casa cu atatea gauri, scoate caloriferele, atata deranj ca la instalatia de gaze.
116Pt aoleu(10 dec 11:29)
So futem in cur pe iuby a ta. Cai place in masina la maritimo. Si pe tine tot in cur sa nu te superi. Poto so aduci si pe curva aia de mata. Gadim si pentru ea pe cine. Ten gura de machidon jegos. Vedeatas in puscarie in mortii tai de puscariash.
26aoleu(10 dec 11:24)
ati sarit calul deja ..prietenasilor se cam ingroasa gluma mai ales ca va cunoastem si stim cine sunteti
156...(10 dec 11:12)
Ne-ati intoxicat cu centralele ieftine si de calitate proasta.
86constantean(10 dec 11:08)
Fratilor , vedeti ca exista solutii electrice de incalzire mult mai ieftine si mai eficiente decat gazul , eun folosesc panouri radiante cu infrarosii de ani de zile , sunt excelente .....
09lucian56(10 dec 10:22)
Nu stiu cine este Trasnea si nici Fulgerica. Lui Fulgerica ii raspund eu unde se pot face locuri de parcare. de exemplu in zona tribunalului se poate face o parcare sub si supra etajata. In mai toate orasele a inceput constructia de astfel de parcari. Bucuresti, Sibiu, Oradea etc. In zona garii la fel se poate.Nu am inteles cum o mare parcare din Tomis III a fost dezafectata de garaje si in loc de parcare publica, a fost preluata de Lidl si au adus si hingheri de masin in parcare. Tot in Tomis III langa Alfa Beta exista o parcare gratuita dar chipurile au modernizat-o si au bagat-o cu taxare.
293Un constantean(10 dec 10:11)
Ne au intoxicat cei cu bombele din apartamente si din case. Si cei de la case ar trebui sa se incalzeasca fara sa emita gaze. Nicaieri pe pamantul asta n am vazut asa tiganie si poluare. Treziti va!!!
122Jegosul pulii(10 dec 09:53)
Fagabou,tu ai gaze aces si pe noi ne obligi as stam la radet ca sa iti tii tiganimea din HC,ca sa le platim noi caldura din ce ne jumuleste cet si raja.Iesiti la vot sa scapam de idiotul also carui singur interes este sa isi Tina votantii in HC.HUo!sa va vad cum iesiti la vot sa scapam de el si sa mutam HC din zona.Unde-s camerele pe strazi?unde e taxarea pe la seder?intentionat nu face nimic ca sa Aiba tiganimea frau liber in oras sa faca ce vot.
247Cta(10 dec 09:47)
Bai desteptilor, in nicio tara civilizata nu vezi atatea " burlane" la fereastra. Cei de-afara au vrut sa scape de centralele lor din stoc pt ca erau interzize si le-au livrat la noi. Voi nu vedeti ce painjanis de tevi galbene sunt pe strazi, pe si in blocuri? Adevarate bombe pt ca majoritatea n-au bani pt echipamente sofisticate. Oricum,in max 3 ani vor fi interzize sau se vor plati taxe f mari pt ele. Cele mai eficiente sunt centralele de bloc, cu parafiltre sau energia electrica, contorizate individual. Veti vedea!
48sf.drac(10 dec 09:38)
asa e la bloc bai poporu' de fraieri.Vine antihristul ,ne stanteaza si ne pune si aerometru la nas .si platim ca traim,tango
025ION TURBINCA(10 dec 09:27)
Da! Asta este socialismul! Pentru ca pierde pe banda rulanda CET-ul si RADET-ul clientii , astia iti impun cu forta furnizorul de agent termic. La randul sau Asociatia va da in judecata Primaria si va castiga.Acest primar incult , argatul lui Pastaie, trebuie inlocuit si pus unul care sa lucreze pentru cetatenii Constantei si nu impotriva lor.
037Bai Fagadaule(10 dec 09:18)
Primar nemernic,dar balcoanele construite ilegal,constructiile ilegale de pe plaja,constructiile din oras ilegale cand le desfiintezi mai narodule ? Fagadau ,te vrem la bulau.
239relu(10 dec 09:14)
au facut machidonii blocuri de 10 etaje fara autorizatie, la ei nu a cerut primaria desfiintarea, demolarea- ex galani in tomis plus. doar la fraieri, la contribuabili sa le taie caldura, gazul. e un abuz, pentru o teava ei voi teancuri de hartii, drumuri pierdute prin oras si dupaia te mai miri de ce e orasul aglomerat. daca opresti jumate din masini sa intrebi soferii unde se duc, raspunsul lor va fi 100% sa obtina diverse avize ,stampile si cereri de la primarie
317trasnea(10 dec 09:06)
Fulgerica, unde ar putea Primaria sa faca locurile de parcare ce le doresti tu? in locul spatiilor verzi sau in locul trotuarelor pentru pietoni ? De ce nu esti la fel de vehement sa-i critici pe cei care au 2-3 masini in fata blocului, ca fiecare membru de familie are nevoie de mobilitate si pana la urma ce-s 2000 euro pentru o taraboanta. Tie-ti place Fulgerica atunci cand Pierde Vara reazema peretii la Filicori cu masina parcata aiurea pe avarii ? Fulgerica orasul trebuie sa apartina tuturor cetatenilor si sa aiba spatii verzi. In rest sa fii sanatos si sa te bucuri de Sarbatori!
378Poluare(10 dec 08:40)
Nu poti sta cu fereastra deschisa. E plin in bloc de centrale pe gaz, in fiecare apartament, care ne iau dreptul la oxigenare. Faceti ceva!
397CORECT(10 dec 08:28)
Toate firmele de gaz sunt makidonesti. PACALESC OAMENII SA-SI PUNA GAZE. CEA MAI MARE PACALEALA. STAI IN FRIG SI PLATESTI O BOMBA. Avem caldura si platim MAI PUTIN DECAT LA GAZE ! CAND RECUPEREZI 100 DE MILIOANE ? NICIODATA! IN TOATA EUROPA SE CONSTRUIESC RETELE DE INCALZIRE CENTRALA! ROMANII FRAIERITI DE MAKIDONI.
429un fan(10 dec 08:19)
Alo, polutia locala si primaria poulii, stati pe curul vostru ca va linseaza oamenii!!!
345Centrale de apartament !(10 dec 08:16)
Lasati oamenii sa isi puna centrale de apartament , sau construiti centrale de cartier. INCALZIREA CENTRALIZATA DE PE VREMEA COMUNISTILOR ESTE UN CAL MORT !Nu vedeti si in Bucuresti cate avarii se produc.
230IVAN TURBINCA(10 dec 08:14)
Hai ca asta este prea de tot. Politia Locala nu mai are cu ce sa se ocupe.
549fulgerica(10 dec 08:00)
Urgent desfiintarea politiei locale si abrogarea H.C.Local ce priveste ridicarea autoturismelor. Jos ciuma rosie in frunte cu fatalaul.Fatalaule prima data trebuia sa faci locuri de parcare fara bani nu cu bani. Si asa orasul este foarte aglomerat. Crezi ca daca RIDICI citeva autoturisme si le duci in tarcul cu sirma ghimpata de pe str. Caraiman rezolvi ceva? Nimic dobitocule. Nu mai vorbesc despre sumele si amenda de ridicare care se ridica la colosala suma de 860 de lei. Esti o rusine a Constantei care esti impotriva locuitorilor. Politistii locali niste semianalfabneti , fosti gardieni.
731pentru vasile(10 dec 06:21)
Dute-n m0rt11 m4-t11 de jegos, militian cu 2 clase care esti tu, mars la paza cimitirelor nespalatu-le.
378Vasile(10 dec 05:45)
Urmatorul primar Nesimtit si ordinar care stie sa comunice doar prin invective si injuraturi!! Bai, am impresia ca tu nu ai nici 4 clase din pregatirea politistilor locali !
562Urmatorul primar(10 dec 05:22)
sper sa desfinteze aceasta "politie locala" si sa o incadreze la ceea ce a fost mereu: paza contractuala. Paznici cu ifose si cu 12 clase, futu-i in gat!
mai mult...Replica
22 ian 10:40ReplicaS-a RĂSTURNAT cu MAȘINA din cauza VITEZEI!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 22 ianuarie, a.c. într-un accident...944

22 ian 00:05ReplicaŞi `ŞMECHER`şi BEAT la VOLAN: LINIUŢE în faţa TRENULUI, la Constanţa!2934
22 ian 10:31ReplicaReducerea eroziunii costiere: se va DEMOLA o pasarelă din MAMAIA!5751
22 ian 00:00ReplicaEDILII de la MALUL MĂRII: Controverse şi realizări, din 1878 până azi!

Constanța este unul dintre cele mai vechi orașe atestate de pe teritoriul României. Prima atestare documentară...887

22 ian 00:01ReplicaACUZAŢII GRAVE: Mi-au pus diagnostic FALS şi mi-au LUAT copilul cu FORŢA!1349
22 ian 00:00ReplicaElevul care s-a aruncat de la etaj era şicanat de colegi sau intrase în DEPRESIE!?3614
22 ian 00:00ReplicaLocuitorii din zona cartierului Henri Coandă, DISPERAŢI: Strada Ştefăniţă Vodă, GROAPĂ de GUNOI!

În plin secol al vitezei și al descoperirilor tehnologice, iată că în Constanța, oraș port la Marea Neagră,...945

22 ian 00:00ReplicaAccidentul MORTAL de la Topraisar: iată firma care se ocupă de transportul în comun!1201
22 ian 00:00ReplicaCIMITIRELE din Constanţa, ARHIPLINE! Se mai poate obţine concesionarea?1000
22 ian 00:00ReplicaANCHETĂ! VANDALII au dat IAMA în parcul Tăbăcărie și au făcut RAVAGII!

Peste 10 stâlpi de iluminat au suferit avarii însemnate în ultimele zile. Ușile de vizitare au fost rupte de...1201

22 ian 00:00ReplicaPERICOL! STRIGĂT de AJUTOR din partea locuitorilor cartierelor Km 5 şi Poarta 6!1050
22 ian 00:00ReplicaConstănţenii, MEREU NEMULŢUMIŢI: Stăm cu orele la spital şi PLĂTIM PARCAREA!1212
Vremea
8.1°7.7° - 8.1° miercuri, 22 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 42%
Vânt: 6.65 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:04SportSimona Halep, în turul 2 la Australian Open

Jucătoarea româncă de teni Simona Halep, a accesat în turul doi al turneului Australian Open. Acesta este primul...258

22 ian 00:00SportRădoi: Ce se întâmplă cu internaționalii români care nu evoluează la echipele de club

Mirel Rădoi a fost numit selecționerul României în locul lui Cosmin Contra, dar se confruntă cu o mare problemă....270

22 ian 00:00SportFC Viitorul a remizat în meciul amical cu Sturm Graz, scor 0-0, în cantonamentul din Antalya

FC Viitorul a remizat, marți, în meciul amical disputat în cantonamentul din Antalya, contra austriecilor de la Sturm...197

22 ian 00:00SportSorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Horia Tecău evoluează, miercuri, la Australian Open

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, va evolua miercuri, nu înainte de de ora 03.50, cu americanca de 15 ani Cori Gauff,...200

Local
22 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni, activități preventive în instituțiile de învățământ

Polițiștii din Constanța, acțiuni de prevenție în școli! La data de 20 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de...192

22 ian 00:00LocalAccident rutier în lanț din cauza unei șoferițe!

O femeie, de 53 de ani, a condus un autoturism pe strada Constantin Brâncuși, dinspre strada Steagului către Baba...330

22 ian 00:00LocalAmbulanță implicată într-un accident rutier

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc în Tulcea! Totul a avut loc în dimineața de marți, 21...227

22 ian 00:00LocalO garsonieră a luat foc: întregul imobil a fost evacuat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați marți, 21 ianuarie a.c. să intervină la stingerea unui incendiu...279

22 ian 00:00LocalCetăţean turc ascuns în cabina unui camion, depistat la graniță!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj au depistat un...195

22 ian 00:00LocalIntervenții ale polițiștilor la aproape 2.000 de sesizări prin 112

Polițiștii au intervenit, luni, 21 ianuarie, la 2.300 de evenimente la care au fost solicitați, pentru a menține...188

22 ian 00:00LocalȘoferul BEAT care a provocat accidentul de pe Baba Novac, sub control judiciar

Individul care a provocat accidentul rutier de pe strada Baba Novac, sub control judiciar! El a fost propus spre...232

22 ian 00:00LocalStradă din Palazu Mare, REABILITATĂ de la zero!

Dinamica și expansiunea urbană au determinat și necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație în...242

22 ian 00:00LocalWeekend plin la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța prezintă, în acest weekend, trei reprezentații care includ și cea mai recentă premieră,...238

21 ian 00:00LocalNumele magistraților constănțeni care NU au colaborat cu SECURITATEA

Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a făcut publice numele magistraților pentru care s-au...928

Politică
22 ian 00:00PoliticăVictor Ponta vine la Constanța!

Victor Ponta vine la Constanța! Întâlnirea organizațiilor PRO România din Regiunea Sud-Est va avea loc miercuri, 22...226

22 ian 21:06PoliticăPMP și-a desemnat candidatul pentru primăria Costinești

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest...304

22 ian 00:00PoliticăCritici din Parlamentul European pentru guvernul Orban: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările...231

22 ian 20:51PoliticăNicușor Dan: Uniunea Forțelor Locale e un partid făcut de niște prieteni. Am discutat cu Cioloș o fuziune

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a explicat marți...179

22 ian 00:00PoliticăIohannis l-a invitat pe omologul israelian în România. Reuven Rivlin a acceptat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat omologului său israelian, Reuven Rivlin, o invitaţie de a efectua o vizită...162

22 ian 00:00PoliticăIICMER s-a sesizat cu privire la împrejurările în care Meleşcanu a acţionat la Viena în decembrie 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a sesizat din oficiu cu privire la...230

22 ian 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis, primit de omologul său israelian

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de omologul său israelian, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei pe care...162

22 ian 00:00PoliticăBarna: Nominalizarea magistraţilor pentru parchete - un pas important pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că nominalizarea magistraţilor pentru conducerea Parchetelor reprezintă "un...167

22 ian 00:00PoliticăRomaşcanu (PSD) cere demisia ministrului de Finanţe: A declarat că există posibilitatea unei crize în România

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a cerut, marţi, demisia ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, pe motiv că acesta a...174

22 ian 00:00PoliticăTurcan: Moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură anunţată...177

Monden
22 ian 00:00MondenAl doilea sezon al serialului „Prietena mea genială”, lansat în februarie

Cel de-al doilea sezon al serialul italian „Prietena mea genială/ L'amica geniale”, intitulat „Storia del nuovo...169

22 ian 00:00MondenRaluca Moianu, siluetă de invidiat la 50 de ani. Cum reușește să arate atât de bine

Raluca Moianu arată perfect la 50 de ani, fără prea mult efort. Prezentatoarea tv a avut dintotdeauna o siluetă...293

22 ian 18:34MondenSurvivor România. Ruby, scoasă din joc: „Nici la spital nu are ce să îmi facă“

Ruby s-a confruntat cu probleme foarte grave la Survivor România și a fost dusă de urgență la spital, din cauza...288

22 ian 00:00MondenVedetele se laudă cu bustul de la „Mama Natură“. Amalia Năstase: „Nu am sânii lăsați, așa arată sânii naturali“

Operaţiile estetice sunt la mare modă, însă iată că sunt şi vedete care se pot lăuda şi pot fi admirate pentru...309

22 ian 00:00MondenColin Firth şi Renée Zellweger formează un cuplu?

El divorţează după 22 de ani de soţia lui, Livia Giuggioli, ea s-a despărţit de iubit. Împart Colin Firth şi...222

22 ian 00:00MondenThalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa cu prilejul împlinirii a 102 ani

Celebra artistă mexicană Thalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa Eva Mange, care a împlinit 102 ani...184

22 ian 00:00MondenPrinţul Harry a sosit în Canada pentru o nouă viaţă, ''mai independentă'', alături de soţia sa, Meghan

Prinţul Harry a ajuns marţi în Canada pentru a i se alătura soţiei sale, Meghan, şi fiului lor, Archie, alături...238

22 ian 00:00MondenDesenele animate create de Hayao Miyazaki, difuzate pe platforma Netflix

Compania Netflix, un gigant american al industriei de streaming, va putea să difuzeze pe platforma sa online,...159

22 ian 00:00MondenServiciul video Disney+ va fi lansat în Europa pe 24 martie

Disney+, platforma video a grupului Disney, îşi devansează cu o săptămână data de lansare în Franţa şi în mai...162

21 ian 00:00MondenCe plete avea Pavel Bartoș în studenție! Îţi vine să crezi că e el?

Paul Bartoş, îndrăgitul actor al Teatrului Odeon şi prezentator al concursurilor de succes ”Vocea României” şi...641

Mapamond
22 ian 00:00MapamondIran: Un deputat anunţă o recompensă de 3 milioane de dolari pentru uciderea lui Trump

Un deputat iranian a anunţat o recompensă de 3 milioane de dolari pentru ''oricine îl omoară pe (preşedintele...161

22 ian 00:00MapamondKremlinul promite o dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de Vladimir Putin

Kremlinul a promis marţi o amplă dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de preşedintele rus...150

22 ian 00:00MapamondIranul confirmă că au fost trase două rachete asupra avionului ucrainean doborât

Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât la 8 ianuarie...161

22 ian 00:00MapamondProcesul de destituire a lui Donald Trump, un caz care s-ar putea încheia în două săptămâni

Dacă republicanii îşi ating scopul, procesul de destituire a lui Donald Trump, care se deschide marţi în Senatul...169

22 ian 17:59MapamondItalia, criticată într-un raport al Consiliului Europei pentru condiţiile din închisori

Consiliul Europei a criticat, într-un raport dat publicităţii marţi, condiţiile de detenţie din mai multe...146

22 ian 00:00MapamondSuedia: Poliţia investighează două explozii produse în cartiere învecinate din capitala Stockholm

Poliţia din Suedia investighează două explozii produse în nord-vestul capitalei Stockholm, care s-au soldat cu...154

22 ian 00:00MapamondFranţa - Droguri în valoare de două milioane de euro, descoperite într-o încărcătură de banane

Douăzeci şi şase de kilograme de cocaină, ascunse sub o încărcătură de banane, au fost confiscate de vameşii...158

22 ian 00:00MapamondElveţia: Descoperirea unei aparente operaţiuni de spionaj a unor 'instalatori' ruşi la forumul de la Davos

Oficiali elveţieni au descoperit o aparentă operaţiune de spionaj a unor ruşi care se dădeau drept instalatori la...169

22 ian 00:00MapamondPolonia: Un bebeluş născut prematur şi cu o alcoolemie de 3,2 a murit

Un bebeluş care s-a născut prematur într-un spital de la periferia Varşoviei în urmă cu trei săptămâni, având...202

22 ian 00:00MapamondColumbia: Peste 3.000 de oameni au fost nevoiţi să se mute din cauza confruntărilor dintre narcotraficanţi

Peste 3.000 de oameni, dintre care o mie de copii, şi-au părăsit forţat locuinţele în Columbia din cauza...167

Sănătate
22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...175

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...187

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...186

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...439

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...537

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...434

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....479

20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...393

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...520

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...366