REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Atac armat soldat cu victime în apropierea sediului serviciilor secrete ruse. Suspectul, originar din regiunea Moscovei

Atac armat soldat cu victime în apropierea sediului serviciilor secrete ruse. Suspectul, originar din regiunea Moscovei

Replica API 21 decembrie 2019 | 18:13 308

Un schimb de focuri a avut loc joi seara, la Moscova, în apropierea sediului central al FSB, serviciile secrete ruse, au relatat mai multe surse media ruseşti, între care ziarul Izvestia şi portul de radio Eho Moskvî, transmit France Presse şi Reuters.

Mai multe înregistrări video ce arătau ofiţeri de poliţie înarmaţi care alergau lângă sediul FSB au fost difuzate pe reţelele de socializare. Ziarul Izvestia, care citează o sursă neidentificată, a raportat mai multe decese în rândul poliţiei.

Numărul de răniţi nu a fost precizat deocamdată.

FSB a anunţat că atacatorul a fost lichidat. Potrivit unei surse a agenţiei RBK, apropiate FSB, atacatorul deschisese focul din holul sediului FSB. El se baricadase în clădire şi continua să tragă.

"Un necunoscut a deschis focul la Bolşaia Lubianka Nr.12, există răniţi", a transmis agenţia de presă rusă RIA Novosti, citând serviciile secrete. "Bărbatul suspectat de tiruri a fost neutralizat, identificarea lui este în curs", a continuat aceeaşi sursă.

Suspectul, originar din regiunea Moscovei

Mai multe media ruse l-au identificat vineri pe autorul atacului armat din ziua precedentă în apropierea sediului serviciilor secrete ca fiind un locuitor în vârstă de 39 de ani al regiunii Moscovei, informaţii pe care autorităţile nu le-au confirmat, relatează France Presse.

Popularul cotidian Komsomolskaia Pravda, canalul de televiziune REN-TV şi mai multe media active pe platforma Telegram, foarte populară în Rusia, au publicat numele şi prenumele acestui bărbat, care locuieşte în Podolsk, la 40 de kilometri sud de Moscova.

Media ruse menţionează de asemenea percheziţiile nocturne la domiciliul acestuia şi faptul că mai multe arme sunt înregistrate în Rusia pe numele său. El era de asemenea un fan al tirului sportiv.

Komsomolskaia Pravda, care o citează pe mama suspectului împuşcat mortal cu o zi înainte după ce a ucis un agent FSB şi a rănit alte cinci persoane în centrul Moscovei, scrie că el fusese angajat de mai multe firme de securitate, dar că de curând a încetat să lucreze.

Potrivit aceleiaşi surse, mama sa spune că el a avut "în ultimul timp conversaţii telefonice cu arabi". "Nu am înţeles nimic, vorbeau în engleză", a declarat ea.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212