REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Atac în gara din Paris! Agresorul care a rănit cu o armă albă şase persoane se zbate între viaţă şi moarte

Atac în gara din Paris! Agresorul care a rănit cu o armă albă şase persoane se zbate între viaţă şi moarte

Cristina BĂRBUCEANU 11 ianuarie 2023 | 12:26 2332

Mai multe persoane au fost rănite miercuri într-un atac cu armă albă în gara centrală din Paris. Polițiștii au deschis focul asupra unei „persoane periculoase” care a rănit călătorii într-una dintre principalele gări din Paris, Gare du Nord, au scris reprezentanții operatorului feroviar francez SNCF pe Twitter. Bărbatul care a atacat miercuri dimineaţa, 11 ianuarie, cu o armă albă călători în staţia de tren Gare du Nord din Paris şi a rănit şase persoane înainte de a fi împuşcat de poliţie se zbate între viaţă şi moarte, a declarat ministrul de interne francez Gerald Gérald Darmanin, citat de EFE.

BFMTV a anunțat că mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul, miercuri dimineață, în gară.

„Traficul este perturbat la zonele de plecare și de sosire din Paris Nord. Se pare că poliția a deschis focul împotriva unei persoane periculoase care a rănit călătorii la Gara de Nord", a mai anunțat SNCF. Într-o conferinţă de presă organizată chiar în Gare du Nord, la care a participat, între alţii, şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, Darmanin a menţionat că forţele de ordine investighează pentru a afla cine este agresorul, dat fiind că asupra acestuia nu au fost găsite acte de identitate, potrivit Agerpres.

Cu privire la posibilele motivaţii ale atacului, după ce au circulat zvonuri despre cuvintele pe care le-ar fi strigat agresorul în timp ce ataca oameni, ministrul a spus: ''Din ce ştiu eu, nu a spus nimic''.

Procuratura antiteroristă nu se ocupă de caz, cel puţin pentru moment, potrivit EFE.

Conform declaraţiilor lui Darmanin, atacul a început la ora locală 06:42 (5:42 GMT) în momentul în care bărbatul a atacat mai multe persoane în interiorul gării şi, un minut mai târziu, a fost ''neutralizat'' de forţele de ordine. Mai exact, agenţi care nu se aflau în misiune şi alţi poliţişti care erau în exerciţiul funcţiunii l-au împuşcat pe agresor de trei ori, bărbatul fiind transportat ulterior la spital.

Şase persoane au fost rănite în incident, din care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este pusă în pericol. Printre răniţi se află şi un poliţist.

Darmanin a subliniat că, ''fără intervenţia extrem de rapidă a poliţiei, ar fi existat victime'' mortale, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu siguranță că Paris asta e cioarra, tocmai el vb de limba romana.lol
3
0
Este vorba despre agresor...el se zbate intre viata si moarte
2
1
Asa este! E grele cu limba romana mai ales cand esti un tembel analfabet ca tine!
3
1
A RANIT SASE PERSOANE, PE MINE MA INTERESEAZA STAREA DE SANATATE A AGRESORULUI,SAU A VICTIMELOR,CIUDATA ABORDARE, DACA O FEMEIE ESTE AGRESATA DE UN MANIAC STIREA VA FI, AGRESORUL ESTE PROFUND NEMULTUMIT DE STAREA CLADIRII IN CARE ESTE INCHIS
2
0
Ai incercat sa te dai destept, PARIS. Nu ti-a iesit.
4
0
Şase persoane SE ZBATE? Stim, e greau tare cu limba r*mână!
2
4
Mare paguba in ciuperci!
6
0
imi este chiar mila de teroristul pwlii ca o sa crape. De ce nu a ramas la mamitzica lui acasa ? Ce-o fi vrut ?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272