REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Atacuri teribile în Israel: Șoferi scoși din mașini și bătuți pentru că ar fi fost de altă etnie

Atacuri teribile în Israel: Șoferi scoși din mașini și bătuți pentru că ar fi fost de altă etnie

Replica API 13 mai 2021 | 15:15 1278

Două atacuri grave au avut loc ieri seară în Israel, victimele fiind un bărbat arab și un bărbat israelian, informează BBC.

Grupările de evrei israelieni și arabi israelieni au fost implicate în proteste violente miercuri seară, iar poliția a arestat peste 400 de persoane. Fiecare grupare a atacat afaceri, mașini și persoane.

Politicieni de ambele părți au condamnat protestele violente. Într-o declarație, premierul Benjamin Netanyahu a descris protestele drept "intolerabile". "Nimic nu justifică linșarea arabilor dintre evrei și nimic nu justifică linșarea evreilor dintre arabi", a spus Netanyahu, adăugând că țara duce o luptă "pe două fronturi".

Presupus arab, bătut de mulțime

Un șofer, despre care se presupunea că este arab, a fost scos din mașină și bătut de o mulțime furioasă, miercuri seară, în orașul israelian Bay Yam.

Atacul a fost filmat de echipele de televiziune aflate la fața locului și transmis la televiziunea publică.

Oameni din mulțime au susținut că șoferul a încercat să-i lovească cu mașină. Imaginile arată că acesta a dat cu spatele încercând să scape, apoi a accelerat prin mulțime și a lovit o altă mașină. Ulterior, ușile mașinii au fost deschise, iar bărbatul aflat la volan a fost scos și bătut de mulțimea furioasă.

Poliția ar fi ajuns la fața locului la 15 minute după atac. Șoferul bătut, despre care se crede că ar fi arab, "a fost rănit grav, dar este în stare stabilă", a anunțat spitalul Ichilov din Tel Aviv.

Atacul a fost condamnat de toate părțile. Politicianul israelian de extremă dreaptă Betzalel Smotrich s-a declarat "rușinat" de "cruzimea groaznică" a atacului, în timp ce parlamentarul arab al partidului de stânga Meretz, Issawi Fredj, a spus că este un semn că țara se îndreaptă către "război civil".

Atac asemănător, la adresa unui șofer israelian

Un alt atac grav a avut loc în orașul Acre, unde un israelian în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost bătut de un grup de arabi israelieni. Bărbatul a fost internat în stare gravă la Centrul Medical Galilee. Potrivit poliției, mulțimea era înarmată cu bâte și pietre, iar imaginile filmate de un martor arată șoferul care ieșise din mașină și o luase la fugă, înainte să fie prins și bătut.

"Eram în apropiere când l-am văzut pe bărbatul rănit întins pe jos, în stare de inconștiență, sângerând de la o rană la cap", a declarat un medic pentru Jerusalem Post. Victima a fost transportată la spital.

Yair Lapid, lider al opoziției israeliene, a condamnat violențele, despre care a spus că reprezintă "pierderea completă a controlului", scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369