REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ATENȚIE! Escrocii se dau drept angajați ai Primăriei Constanța și bat la ușile oamenilor!

ATENȚIE! Escrocii se dau drept angajați ai Primăriei Constanța și bat la ușile oamenilor!

Replica API 27 februarie 2019 | 07:19 608

O nouă metodă de înșelăciune - ”Omul de la primărie”

O nouă metodă de înșelăciune - ”Omul de la primărie”

După șirul înșelăciunilor marca ”omul de cablu”, ”produse gratuite”, ori ”deratizarea”, a apărut în peisajul constănțean o altă metodă-”Omul de la primărie”, prin intermeidul căreia escrocii încearcă să pătrundă în casele oamenilor și să creeze o situație prin care să bulverseze proprietarul și să poate scotoci prin casă. Un astfel de caz s-a petrecut marți, 26 februarie, când mai mulți constănțeni au fost vizitați de un individ care s-a recomandat a fi de la Primăria Constanța, solicitând, în primă fază, datele personale după care, se autoinivita în casă pentru a adresa un șir de întrebări legate de orașul Constanța.

Infractorii s-au „specializat” pe toate palierele şi acţionează ori de câte ori au ocazia. Fie că este vorba de „Accidentul”, „Omul de la cablu” cât şi altele, scopul este acelaşi. Iată că a reapărut o nouă metodă, ”Omul de la Primăria Constanța”, care se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Un astfel de caz s-a petrecut în ziua de marți, 26 februarie, când mai mulți constănțeni s-au trezit la ușă cu un individ bine îmbrăcat, galant, cu un dosar în mână. Fără a prezenta vreun ecuson, s-a recomandat a fi de la Primăria Constanța, solicitând acordarea a trei minute pentru a adresa mai multe întrebări despre Constanța, însă nu înainte de a-i fi divulgate ”datele personale”. ”Acest tinerel frumușel, bine îmbrăcat, cu un dosărel în mână, mi-a spus că vrea să mă rețină 3 minute, în acest timp fâcând pas să intre în casă. Aceasta era intenția lui. Să-mi pună întrebări despre Constanța, să afle părerea mea despre oraș, ce îmi convine, ce nu îmi convine. Mai întâi mi-a cerut datele personale. Evident că nu i le-am dat. I-am spus că, dacă am o părere, o țin pentru mine, l-am luat prea repede, m-am încruntat la el, mi-a mulțumit și a plecat. Era un băiat frumușel, bine îmbrăcat”, a declarat, pentru Replica, o constănțeancă. Bărbatul și-a continuat, apoi, traseul, cu aceeași poveste, la alți constănțeni.

Contactați telefonic pentru un punct de vedere, reprezentanții Primăriei Constanța avertizează constănțenii și spun că administrația locală nu are nici o legătură cu acest individ ori cu gruparea din care face parte.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost la usa mea! Noroc ca l am expediat rapid
0
0
nu era alex mazare?
1
0
mai bine du-te si pune mana pe o carte, pt ca esti analfabet eSCrocule..si nu mai comenta aiurea
1
0
Il invitam in casa apoi ii luam maul.Scurt!
2
0
Cum a zis un hot.Munca e pentru prosti oameni destepti gasesc alternative.
1
0
Astia nu sunt oameni, daca ii vedeti dati-le suture in kur. Tiganii fac gainarii
5
0
Nu e nici o diferenta intre escrocii de la usa si aia cu acte si legitimati ca si angajati ai primariei,prefecturii sa nu mai zic de Gruvernul asta rusinos plin de taranei din toate zonele tarii
6
3
nu ne fura escrocii,ne fura machidonii din primarie...
16
2
exista o metoda mai noua,practicata de regula de femei escroace,umbla cate doua si merg prin piete si cauta batranele singure cu sacosi grele si se ofera sa ajute batranica pana acasa cu sacosa,apoi batranica se simte si le invita la cafea ca le vede cumsecade,escroacele ajunse in casa se ofera sa-i dea bani ca ajutor batranei si o indeamna sa puna banii astia unde tine ea banii,si uite asa escroacele vad locul unde tine baba agoniseala,apoi o trimit pe batrana sa le faca cafea,si ele fura tot ce are batrana in ascunzatoarea aia,si dispar spunand ca nu mai au timp sa bea cafeaua ca se grabesc
7
0
E un paradox. in primarie 80% din angajati sunt makidoni excroci
17
1
si credeam ca numai noi FACEM ABUZURI si dam amenzi aiurea .AVEM MUSCHI
4
0
Abia astept sa vina unu' de asta pe la mine!!!
5
2
metoda e veche
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108