REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ATENȚIE! FAKE NEWS-ul ia AMPLOARE și DISTRUGE VIEȚI

ATENȚIE! FAKE NEWS-ul ia AMPLOARE și DISTRUGE VIEȚI

Replica API 10 noiembrie 2021 | 22:35 2514

Informațiile false se rostogolesc pe internet și sunt formulate, de obicei, într-un mod agresiv și cu un conținut scurt, tocmai pentru a fi reținute mai bine de către cititor. În momentul de față ne confruntăm cu un fenomen, am putea spune, autoritățile încercând, prin intermediul mai multor campanii, să vorbească și să explice acest subiect. Despre tot ce înseamnă fake news, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a spus că este ușor să crezi o informație fără să o studiezi.

Neîncrederea în autorități s-a transformat în terorii ale conspirației. Iar situația a degenerat atât de tare, încât vaccinul anti-Covid a ajuns să fie considerat o sursă de a ni se introduce cipuri în organism, de a fi controlați sau de a fi omorâți. Însă, din păcate, iată că acest fenomen ia amploare. Despre acest subiect, viceprimarul Ionuț Rusu a discutat în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica de Constanța.

Ionuț Rusu

”Sunt foarte multe persoane nevaccinare care mor. Lucrurile sunt foarte serioase. Acum, depinde de cum abordezi, dacă îți dorești să ieși din joc și să nu mai ai zile sau să îți dorești să stai alături de cei dragi. Este un lucru personal, de alegere. Vreau să vă spun un lucru și țin să vorbesc cu dumneavoastră. Văd campaniile astea anti-vaccinare, fake-news-urile care se răspândesc cu o viteză amețitoare. Da, este mai ușor să crezi ceva, o informație, pe care să nu stai să o studiezi. O sursă care îți vine din partea doctorilor, din partea științifică trebuie digerată, înțeleasă și studiată. Cere de la tine un efort aparte. Cei care propagă genul acesta de fake-news dau informații ușoare, facile, ușor de digerat. Cei care provoacă fake-news sunt foarte agresivi și sunt pe toate canalele. Când vrei să iei cât mai multe informații, studiile arată că ce citești în primele 8 - 10 secunde alea îți rămân în cap. E o întreagă chestie de manipulare. Noi toți suntem bombardați cu atât de multe informații dar noi trebuie să alegem ce studiem. Se îmbolnăvesc și cei vaccinați, dar aceștia nu mor în număr atât de mare ca cei nevaccinați. E o problemă de viață și de moarte. Cât să mai poată și medicii? Realitatea este că nu mai sunt locuri în spitale. Trebuie să vezi știrile, să vezi realitatea. Nu cred că mai există cineva care să nu aibă o cunoștință care a fost bolnavă. Trebuie să ai grijă de tine și de cei la care ții”, a spus, pentru Replica, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand te uiti in comentarii realizezi cat de ignorantii sunt toti si cat de bine isi face efectul fenomenul fake news. Toti stiu adevarul absolut. Toti sunt scoliti pe facebook si youtube in toate domeniile.
5
13
Voi, clovnii, sunteti unul dintre cei mai mari furnizori de Fake News
10
4
Replica vorbeste de fake news dar e ok cand pune filmulet din 2018 cu mosi care se bat pe nu stiu ce reduceri la branza in supermarket si zice ca clipul e din 2020 la inceput de pandemie. Standarde duble domnii mei.
15
2
Talentatul asta "fara soseste" "italian bullshit" vorbeste despre fake news cand el este definitia.
12
4
I-auzi a ajuns retardul de Rusu si expert in medicina!
15
4
statul paralel de care se vorbeste sunt acesti indivizi aparent invizibili si cip ul de care se zice ca v-a fi implantat de fapt nu este nevoie de implantare ptr ca al v-om avea obligatoriu in buzunar.va rog mult cei vaccinat sa nu va doriti sa moara si capra vecinului.
13
3
Voi sunteti cel mai mare fake news
24
7
Hai mars fa, la insemnat ca vitele
10
10
De oamenii care au murit din cauza complicatiilor vaccinului sau sedati sau din cauza oxigenului nu spuneti nimic, sau de regiile care constrang angajatii sa se vaccineze. O sa platiti pretul asta candva.
25
16
Ce spun eu este adevarul absolut. Daca altcineva contrazice ce spun eu este fake news periculos.
25
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272